2013. május 7., kedd

elmondanám

Elmentünk hát Győrbe, mert Győrbe menni jó. Mit jó, a legjobb. 

Volt ott dolgunk, ami szintén jó volt!, de ez  (mármint az én dolgom) eltörpül amellett, hogy újra megnéztük, melyik házban élte élete első  éveit a kis Zolika, aztán melyikben a  már nagyobb, hogy hol rúgta a flasztert, hol kezdett el focizni, honnan hová kellett futnia, melyik kapura mit rajzolt, melyik oviba járt, az ovi udvarán melyik ficakban játszott, hogy hogy jutott el a háztól az oviba, aztán az isibe, sőt, még az is volt, hogy az általános iskolában ma már igazgatónő az egyik volt (ált.iskolás) osztálytársa, így aztán azt képzeljétek el, hoyg bementünk minden egyes terembe (két szintes),  mert minden egyes termet kinyitott nekünk, megnéztük a termet, a padokat, a táblát, a dobogót, a székeket, a falakat, kinéztünk minden egyes ablakon. Bementünk a tornaterembe, a menzára (festettek, nagyon örültek nekünk), a könyvtárba, a WC-be, a szertárba, a pincébe. Az udvarra (ott rúgta..)
Megnéztük a régi ház kapuját, mert oda Zé kisgyermekként felrajzolt ceruzával egy versenyautót, ennek 40 éve, s vajh megvan-e még. Nem volt meg, ami nagyon nagy kár az utókornak, talán ha a művészpalánta nem grafittal rajzolta volna fel - egyébként az 5 évvel ezelőtti (hasonló) túra során még megtaláltuk, lefényképeztük. 
Megnéztük a Vaskakast, mert oda járt először rajzolni tanulni, megnéztük a Cimóék házát, a Berciékét, a Tomiékét, a Pál Dávid-ékét, a Teca néniét. Meg a mindenkiét. 

Hazafelé én elaludtam.


Update: szóval, mi ezt pár évente megtesszük és én nézem és nézem. eddig a gyerekeink is nézték, de azt hiszem,elég volt nekik, mert pl.mikor Győrben róttuk az utcákat, éppen hívott a Luca és mondtam, hol vagyunk és elhallgatott, majd megkérdezte: és megnézitek papa ovijait, iskoláit???

11 megjegyzés:

  1. hű, öt évvel ezelőtti versenyautós képet kérünk!
    olyan jók ezek a visszaemlékezések, barangolások :)

    VálaszTörlés
  2. megnézem az archívumban, Évám, rendben?

    isteni volt. nekem főleg. :D (na jó,tényleg, de azért tudjátok, a 20.ugyanolyan terem után...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk ezt úgy kell elképzelni, hogy ugyanebben a városban történtek ezek a dolgok, ahol most élünk, és igen, szinte bármennyiszer arra járunk, "nézzétek, ott lakott apa fent, abban a szúnyoghálós lakásban!", és igen, mi is bementünk az iskolájába... :-)))

      Törlés
    2. vannak még fokozatok :DD

      Törlés
  3. Kicsi a világ... az igazgatónő egyben a sógornőm is, ugye? ... de a legnagyobb büszkeség, hogy egy ilyen feszes tempójú kiruccanásban nekem is jutott hely:-) Örültem a találkozásnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és milyen finom volt az a vega süti, hej! nekem meglepetés volt az egész, én bevallom :) jófajta! ;)

      (hogy sógornőd neked, Colette,kérdezi a jóember, hogy a férjed testvére? vagy a testvéred férje?)

      Törlés
  4. Hát valóban nem mindegy!!!!!!!!!:-)))))))))))))))))
    Mindjárt leesek a székről nevettemben... bár a vérszerinti családom még cifrább! Szóval a kedvenc férjem jó fej bátyjának a felesége, felénk őt sógornőnek hívjuk, vagy a sógorom feleségének!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ah, megvilágosodtunk! ezek szerint a férje meg jófej?na, érdekes :)

      Törlés