2012. július 22., vasárnap

Nevetni, röhögni, hahotázni

A házasságban az egyik legfontosabb tényező a humor, 20 éve mondom, és csak azért nem 25, mert az első években még nem tudtam, mekkora szerepe van a humornak két ember kapcsolatában, vagyis, tudtam, de nem tulajdonítottam ekkora jelentőséget neki.
Amikor ezt másoknak mondtam, mindig iszonyúan megfeddtek, hogy a szeretet, az a legfontosabb, de hát én nem is mondtam ennek ellenkezőjét, csak azt, hogy humor nélkül minden kevesebb lenne. Még csak nem is arra gondolok, hogy problémákat lehet vele átvészelni, sokkal inkább arra, hogy a mindennapokban tud-e két ember együtt nevetni, nem gondokat elfedve vele, hanem viccesen, jókedvűen, hogy értik-e egymás vicceit, meg ilyenek. 

Ez onnan jutott eszembe, hogy szombaton be kellett szaladnunk az IKEÁ-ba, és mivel Zoltán megkívánta az én párnámat, neki is vettünk egyet, de kellett textilt is vennem, amit ő unalmasnak tart, ezt ki is mondta, ne legyen kétségem az arckifejezésével kapcsolatban. Miközben mérték nekem a cuccot, a fejére tette a párnát,  hogy mindenki láthassa, mennyire szenved, innen meg már csak egy lépés volt a játék, hogy el tud-e menni a pénztárig úgy, hogy nem esik le a párna. Nem volt nehéz rávennem, bár aggódott, hogy túl sokan vannak* (szombat délutánban jártunk, jelzésértékű, hogy az étteremben a lépcsőig állt a sor*, csak ennyien voltak), de egy, hogy emlékeztettem korábbi esetekre, amikor nem volt ennyire szégyenlős, kettő, hogy mondtam, nem vesszük meg a párnát, ha ezt az akadályt nem futja meg, ára van a jó párnának, mindenki tudja.
Én sajnos eléggé vihogtam, ezzel mintegy akadályozva az ő előrehaladását, meg kerülgetni kellett az embereket is, és forogni sem volt ajánlatos, és nagyon komolynak lenni sem volt hátrányára,  mert azért egy párna a fejen, az mindenképpen illabilis, viszont viselni tudni kell, alant a (telefonnal készített) bizonyíték.

Ki koronát, ki párnát, ugyebár, de úgy is mondhatom, van, kinek a párna is koronaként hat, bizony.

a titok a határozott, mégis laza mozgás

 már nagyon a vége felé jártunk, feje alatt kezében  érezte a párnát


Az az igazság, hogy a pénztár felé egy nagyobb nevetés következtében leesett a korona párna, de megegyeztünk, hogy ezt úgy fogjuk fel, mint a Tour de France-on a cél előtti 3km-es szakaszt, ha ott bukás van, mindenkinek azonos időt számolnak, az már nem számít.

Hát, így nevetünk mi.


* tényleg sokan voltak, de az emberek többsége észre sem vette, amikor nem vihogtam, akkor csodálkoztam

14 megjegyzés:

 1. Höhö :) TB az àgyakban szokott aludni egy sort, és utasít engem, h figyeljem a reakciókat :)

  VálaszTörlés
 2. :D

  Gimis koromban a barátaim jártak az Ikeába számháborúzni, és amikor a biztonsági őr rájuk szólt, felháborodva kérdezték, hogy "miért, nem szabad számmal a fejemen vásárolni?!"

  VálaszTörlés
 3. Férjem hosszú vidéki hivatalos vasúton való utazásai során egy mappából előveszi a keresztszemes kézimunkáját, és hímez. A kép egy rettenetesen ízléstelen, lila-zöld pöttyös bikinis kövér napozó nőt ábrázol. Évek óta varrogatja, különben is szereti, ha rá figyelnek.

  Ennek ellenére még egyszer se volt utas, akinek a szeme rebbent volna ezt látván.

  Már majdnem kész van, kevés háttér van még varratlan, de kezd elmenni a kedve :-)

  VálaszTörlés
 4. ezt nem lehet überelni!
  lehet,hogy azért kezd elmenni a kedve, mert mindjárt befejezi és senki nem figyelt fel rá??

  VálaszTörlés
 5. Ez tündéri és igen, nevetni kell-ene!!!!!

  VálaszTörlés
 6. kastanie: halálra nevettem magam,ezt tényleg nem lehet felülmúlni.:)))))))

  VálaszTörlés
 7. Mindig tudtam, hogy nem csak az én férjem dinka. :))) Kastanie sztorija tényleg überelhetetlen. :D

  VálaszTörlés
 8. :)

  játszani is engedd:) 47 évesen is. sőt,akkor főleg! :)

  VálaszTörlés
 9. ... és ezért örülök nagyon, hogy ismerhetlek benneteket, és ezért vagytok nekem követendő példa... többek közt!

  VálaszTörlés
 10. Rita, micsoda páros vagytok Ti!!! :-)))

  VálaszTörlés