Már tavaly is érdekelt a csokis meggy, de tavaly más világ járt nálunk, Kedvetlenék és Megzuhantak voltak (tartós) vendégségben nálunk, bevették magukat még a konyhába is, no kísérletezgetés.
Idén viszont van kedv is (visszatért hosszas kiküldetéséből), üveg is, meggy is. Kánikula is.
Ez a cucc annyira jó, hogy kétszer készítettem, nagyjából 12-13 üveg lett belőle, nem tudom pontosan, ugyanis a kamrafelelős nem én vagyok, én csak befőzök, ill. a címkét még rányomom az üvegre, aztán megy a dunsztba, onnantól kezdve majd a háznál lévő férfi intézkedik, ő veszi ki, és ő hordja be a kamrába. Abból, ahogy a befőzések kedvéért rendet rakott odabent (jelzésértékű, hogy több minden ment ki, mint maradt, khm), s abból, ahogy rendezgeti a sorokat, azt szűröm le, hogy örül a visszatért kedvnek.
Na, szóval, ez szerintem nem lekvár, ez duma, annyira való kenyérre, mint a Nutella, azaz sehogy, inkább édesség, finom, kanállal üvegből, az való neki. Egyébként a csokit csak beledobáltam a kész meggylekvárba, rottyant és kész. A második adagba némi rumot kívántam löttyinteni, ez azonban memóriaproblémák következtében elmaradt.
Több fénykép pedig a hőség miatt.
(vagyis egyik sem miattam)
nyálcsorgatós :)
VálaszTörlésahogy mondod:)
VálaszTörlésmegosztanád a receptet is? amúgy eláll télire is (ha marad)?
VálaszTörléslegalább annyit mondj, milyen csoki volt??? a többit úgyis tudjuk... kiskanál:)))
VálaszTörléscsak azért nem írtam, mert ez egy sima meggylekvár, amit mki másképpen készít,úgy, ahogy ő szereti, és a végén beletördeltem étcsokoládét. az fél másodperc alatt olvad fel, megy az üvegbe, dunsztba.. stb. ez télire való teljesen, mondom, mint a lekvár, csak csokoládéval. (csak mi nem lekvárként fogyasztjuk)
VálaszTörlésamikor először csináltam, tibit tettem bele (én olyan 10 dkg csoki- 1-1,5 kiló magozott megy arányban),másodjára a Lidl-ben vettem valami étcsokit. szeretem, ha karakteres, meg különben is, ne tejcsoki legyen.
így jó volt,lányok?
Zazikám, ha nem baj, idetenném azt a receptet, ami alapján én is készítettem: http://martyhobby.blogspot.hu/2011/06/meggyes-csoki-lekvar.html
VálaszTörlésMondhatom, istenien finom a végeredmény:o)
sőőőt! kommenteljetek és mondjátok, hoyg ti hogyan és mit másképp, vagy mit pont így, de legfőképpen azt mondjátok, h ugyehogy mennyire finom! :)
VálaszTörlésköszönöm, Gyöngyikém!
Én tavaly csináltam először. Most már rutinosabb vagyok. Többet a csokisból, kevesebbet a fűszeresből (bár az is isteni). Tegnap leszűrtem a levendula szirupot. Ma fotózok és blogolok. Köszönöm az ötletet, igazán jó kis frissítő ebben a ... nagy melegben.
VálaszTörlésTeljesen igazad van:) Én most készítettem először és már egy csupor kikanalazva:) A tiedet is kipróbálom, mert szebb, rózsaszínűbb lett (én fél kg-hoz raktam 80g csokit:))
VálaszTörlésAndi, de edd is ám!! :)) (én a ki nem mondott jelzőt értem, nem botránkozom meg, már többször a határán voltam a kifakadásnak magam is:(
VálaszTörlésNyamm:nagyon durva, ahoyg eltűnik egy-egy üveg...
én kevesebbet tettem, de csak azért, mer tén szeretem, ha savanykás, ez egyéni ízlésdolga:)