2011. december 23., péntek

Ez (volt)

a mákos-parmezános keksz. Napközben gyakran és intenzíven kellett kóstolni, este viszont a festés és pakolás utáni megpihenés során sörkorcsolyává avanzsálódva tűnt el.

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól néz ki!
    Ha majd ráérsz, nem osztanád meg a receptjét? :-)

    VálaszTörlés
  2. Én is pont ezt szerettem volna kérni :)
    A sok édes mellé jó lenne egy kis sós és ez nagyon szimpatikus. Reményeim szerint minden van is itthon hozzá.
    Anna

    VálaszTörlés
  3. persze,boldogan!

    tehát az egész a stahl magazinnal kezdődött,mert ír egy alapreceptről,amelyhez lehet adni tuningolót, meg dúsítót és fűszert is.Így aztán mindenki maga dönti el,éppen milyen kekszet szeretne, sósat vagy édeset, ill. milyen ízvilágot. az enyém tehát ez:

    20 dkg finomliszt
    1 adag dúsító (nálam ez volt a 15 dkg darált mák)
    1-2 adag tuningoló (nálam ez volt a 7 dkg reszelt parmezán)
    15 dkg porcukor (ha édeset akarsz, de én, ugye,nem, ezt akkor ki lehet hagyni)
    1 csipet só
    1 teáskanál sütőpor (kifelejtettem, de nem volt baj,olyan lett,mintha rétegek lettek volna,levegős)
    25 dkg vaj
    1 adag fűszer (én csak kevés rozmaringot tettem bele,nem érződött, tehát lehet, hogy ki is hagyhattam volna)
    2 tojássárgája

    mindent össze, a végén a tojássárgáját.
    Jaj, de finommmmm!

    VálaszTörlés
  4. Köszi! A külalakja is olyan barátságos!

    VálaszTörlés
  5. Hát ezt én is kipróbálom! Boldog karácsonyt!!

    VálaszTörlés
  6. „Legyen veled Karácsony Angyala,
    legyen áldás és ünnep az Ünnep,
    szeretet simítsa lelkedet,
    mikor a csengők megcsendülnek.”
    Ara Rauch

    VálaszTörlés
  7. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

    VálaszTörlés