2011. május 21., szombat

(F)ordítok nektek

Ha faluhelyen egy bizonyos hangnemben azt mondja nektek valaki, hogy de jól nézel ki!, az azt jelenti, de szépen meghíztál, édes lányom, tehát ne örüljetek, inkább csak mosolyogjatok (kínotokban).

11 megjegyzés:

  1. Ismerős! Én "otthon" már el sem sétálok Csabikával a faluba, mert szoktam olyat is kapni az öregektől, hogy futtasd meg anyádat, ráfér! :s Először bántott, aztán azt mondtam, hogy ők a bunkók, nem én. Érdekes, itt városon a 3 év alatt SENKI ismerősöm nem jegyezte meg, hogy milyen dagadt lettem, max. jól végignéztek rajtam. Falun meg én is mindig megkapom, hogy "milyen jól nézek ki"!

    VálaszTörlés
  2. Ó ez számomra is ismerős!
    Felénk is divat az ilyen beszólogatás...Pontosan ilyen stílusban teszik...

    VálaszTörlés
  3. Nekem a "megasszonyosodtál" jutott.

    VálaszTörlés
  4. Hát igen:-(
    Még szerencse hogy nem idegeskedek rajta:-))

    VálaszTörlés
  5. Hahaha, nekem is ez jut, ha hazamegyünk Nógrád megyébe: " szép, erős asszony lettél lyányom... " és tudom, hogy ez azt jelenti, milyen nagy a feneked :)))

    VálaszTörlés
  6. Igen, nálunk is így van! Én is jól nézek ki :), mégha én nem is gondolom magamról.

    VálaszTörlés
  7. Erre a tesóm azt válaszolta, hogy te is nagyon csinos vagy. Meg is hökkent az illető.

    VálaszTörlés
  8. na jo, akkor azt add ossze, hogy nagyanyam mindig azzal fogadott (kicsit falu, Pest), hogy milyen rosszul nezek ki, ugy lefogytam.
    nem tudom melyik a jobb;-P

    VálaszTörlés
  9. Akkor ti még nem híztatok meg olyan nagyon! Amikor már azt váltod ki, hogy "Te jó ég!Hogy mennyire ELhízott!", az már valami! Nem is akartam még templomba sem menni Húsvétkor.

    VálaszTörlés
  10. Ezt felénk is így mondják, meg ahogy Irenka is írta, hogy "megasszonyosodtál". Azt hittem ez a kijeletgetés lassan kimeg a "divatból", de ezek szerint nem...

    VálaszTörlés
  11. A milyen vékony vagy, meg azt jelenti, hogy nincs mit enned, vagy beteg vagy?

    Az sem jobb. :D

    VálaszTörlés