2011. január 5., szerda

Van ez a nagyon sok doboz,

de még talán annál is több, mert van, ugyebár, a zöld textil, meg a kék, a piros, a sárga és a többi (a mintásak, a csíkosak külön, hogyne), ezekből vannak a nagyobb darabok, amelyekből még akármi is lehet, de vannak a kisebbek, amelyekre karrier már nem vár, de kellenek, mert sosem lehet tudni, de a sosem, az más összefüggésben létezik inkább. Aztán van a vatelin, a vastag és a vékony, ebből is vannak rendes mennyiségek, amelyek helyet foglalnak el (sok helyet), de egyben vannak,  ez előny, ellentétben a kisebb darabokkal, melyeket nem lehet kidobni, mert milyen jó lesz majd, amikor csak 3 cm kell, hát persze. Aztán van a táskamerevítő, abból három méretet őrzök, dobozban, táskában. Van a ragasztós közbélés, meg a sima, a filcek, óh, hát filcből meg kell őrízni minden darabkát, mert az kincs, így aztán nemcsak dobozban van, de borítékokban is, közepesben és kicsiben.
Vannak minták, kivágva akkurátusan géppapírból, de vastagabból is, mert az előző könnyen szakad(hat), de ne dobjuk ki azt sem, mégsem, mi van, ha... Textilbőrök, a műbőr hatásúak, meg a velúrosak, de vannak táskafülek is, sőt, vannak műanyag táskafülek, meg bambuszok, és bőrök is. Fából is. Hosszabbak és rövidebbek. 
Vannak a kész termékek, egy nagy doboz a táskáknak, egy a párnáknak, de kell egy a neszesszereknek is, még inkább kettő, aztán vannak a kisebb dolgok, kulcstartók, díszek (azok mindjárt másik dobozba mennek), a félkészek, a már majdnem készek.
És hát a varrócérnák, a műszálasak, pamutok, meg a tűző cérnák, de ebből van kézitűzéshez , meg géphez való, egyszínűek és színátmenetesek, gombok (legkevesebb), szalagok (külön a szatén- és a pamutszalagok), ferdepántok, hevederek, csipkeszalagok. 
Gyöngyök. Sok gyöngy.

Ennek a sok doboznak, sok mondatnak pedig vége szakad, s nem marad más, mint leírjam azt a nagyon szörnyű  egyet, hogy nem találom egy (kedves) megrendelőnek félretett dolgokat, minden dobozt átnéztem, minden fiókot kinyitottam, minden sarkot felkutattam. És nincs.

17 megjegyzés:

  1. Ó de szép lehet ennyi doboz:))), részvétem a nemtalált dolog miatt.
    Anyósom mondta nekem egyszer, mikor ránézett a cérnás-gombos-szalagos részre...a röltex ehhez képest semmi:D:D

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép a sok doboz, mondhatom!

    VálaszTörlés
  3. Ismerős, mondom én, hogy ne pakolj, ne takaríts, ne rendezd át mert semmi sem lesz meg ! Persze ezt nem neked, inkább magamnak mondom :))

    VálaszTörlés
  4. Hát, ez nagyon ismerős! Amúgy a helyén nézted már legalább kétszer?

    VálaszTörlés
  5. Ez olyan volt, mint egy költemény. Milyen szívesen elmazsoláznék ott Tenálad! De az nekem nagyon sokba kerülne. :0) Sajnálom, hogy nem találod... :(

    VálaszTörlés
  6. Nyugi!
    Ne gondolj rá, és főleg ne keresd! Hidd el, hamarabb akad a kezedbe,Főleg, ha majd mást keresel, mint gondolnád!!!

    VálaszTörlés
  7. Ó, semmiség, mihelyt megcsinálod újra és átadod neki, azonnal előkerül a régi, nem tapasztaltad még?

    VálaszTörlés
  8. Én már nem kerestem, de nem lett meg, aztán mást kerestem, akkor sem lett meg, kétségbe vagyok esve, oly kínos. :o((

    Egyébként pedig hogyne, a párom is azt véli, hogy költemény. :o)))))

    VálaszTörlés
  9. Együttérzek veled! :-) Nálam is hasonlóan "kaotikus" a helyzet, és én sem találtam tegnap a helyén a nyolcvanvalahány mágnezzárból egyet sem... Aztán meglett, igaz, egy dobozban, a nagy dobozon belül..:-)
    Kitartás, elő fog a kis csintalan kerülni! :-)

    VálaszTörlés
  10. ....Nahát!! Mind ha az én varrodámról szólna amit írtál!Igy már én is jártam.Amit kerestem a mai napig nem került elő,viszont olyan anyagokra,kész, és félkész munkákra bukkantam,amiről fogalmam sem volt!:o)Próbáltam már úgy is,hogy felírtam mi hol van,de az sem vált be,mert az irományt is eltüntettem valahova!:o)

    VálaszTörlés
  11. A mágneszárak is eltűnős típusúak, tudom én!

    A dobozra ráírni, azt kéne, de mindig össze-visszapakolgatok. :o(

    Nincs megoldás, én úgy hiszem. Tudnék nevetni is, mint ahogyan szoktam is, csak az a két dolog, az nagyon szorítja a szívem. :o((

    VálaszTörlés
  12. Jövök, segítek! Nagyon szeretek matatni a sok-sok varróskellékben :o) A sajátomban is. Időnként rendet rakok, aztán hetekig keresem, hogy mit hová tettem. Nekem az is be szokott jönni, hogy hová tenném, ha most lenne a kezemben... Próbáltad már?

    VálaszTörlés
  13. Óh, hát másnál én is szívesen, matatok is, keresek is, fogdosok is, nálam néha csak behajítok ide-oda.
    Egyébként: próbáltam, úgy indultam neki. Én attól félek, kidobtam, de komolyan, vessetek meg.

    VálaszTörlés
  14. Kidobtad? Az kizárt.Szoktál kidobni dolgokat?
    Én most a szabadságom alatt pakolásztam és rácsodálkoztam néha,hogy :jé? ez meg itt van?

    VálaszTörlés
  15. Amikor nem kellene, akkor kidobok, amikor kellene, akkor nem. :o(
    (sok évi tapasztalat alapján)

    VálaszTörlés
  16. A hűtőben nézted már? :)
    ULAIVA

    VálaszTörlés
  17. Én is fél napig kerestem egy megrendelést. (Már majdnem hívtalak, hátha hozzád keveredett...) Tudod hol volt? Abban a dobozban, amiben a szatyrok, zacskók vannak. Ott már nézted?

    VálaszTörlés