2011. január 25., kedd

Azt nem értem,

hogy ha van ez a Nő, aki már nem 30 (és ennek nem tud annyira örülni, ha eszébe jut), de még nem is 50 (és ennek nagyon tud örülni, ha eszébe jut), szóval, ha van ez a Nő, aki még érdeklődő, nyitott, sőt, most kezd igazán élni (nevezzük így), szívesen eljárogat színházba, már nincs szüksége baby-sitterre, van egy harmonikus, minden szempontból kielégítő házassága, szeret olvasni, nyomon követi  a napi politikát, noch dazu hobbija is van, áldoz is rá, de még kertje is van, kipróbál új recepteket, szeret(ne) lefogyni, meg ilyenek, és ebből a Nőből több is van a földkerekségen, mindenféle nemzetben megtalálható a típusa, nem kirívó eset, nem elszigetelt jelenség,
akkor miért nem fedezi már végre fel valaki ezt a nyamvadt piaci rést, nyomjon már valaki ennek a Nőnek a kezébe egy olyan lapot, amellyel 10 percnél többet is eltölthet,
mert ez a Nő szeretné várni a pénteket/hétfőt (nem válogatós, bármelyik nap megfelel neki), amikor elszaladhat az újságoshoz, szeretné a hazafelé vezető úton lapozgatni a kemencemeleg cuccot, végigfuttatni a szemét először a képeken, aztán a cikkek címein, egy kicsit összecsapni az ebédet (ebédidőben kirakni a ne zavarj! táblát), megfejteni a keresztrejtvényt, szeretné nagyon, a fenébe.
Ez a Nő.

23 megjegyzés:

 1. Nem elégít ki a Hot Magazin, a Story és társai? :o) Hehe! amikor kórházban voltam, J hozott nekem ilyeneket, és nem győztem elajándékozni őket, mert senkit nem ismertem a bennük szereplő hírességek közül. :o)) Én pl szeretem a 168 Órát meg a ... mást nem.

  VálaszTörlés
 2. Hogy én ezt mennyire ugyanígy érzem! :-)
  Nekem csak hvg-m van...

  VálaszTörlés
 3. De milyen nagy igazságod van!...sajnos. És a TV-vel is ugyanez a helyzet - rengeteg süketséget szeretnének velünk megetetni...de én is inkább éhezem...vagyis leginkább köztetek vagyok a lapjaitok közt bóklászom, és pl. a te írásoddal szórakoztatom magam...mert milyen igazad van!

  VálaszTörlés
 4. Én a régi IPM-t (InterPressMagazin) hiányolom, de volt még a Rakéta újság is, de a NŐK LAPJA is sokkal színvonalasabb volt, mint a mai.

  VálaszTörlés
 5. Én is csak a HVG-t veszem, na és ma megvásároltam a februári, kemence meleg 5 perc angolt, merthogy felelevenítek, hátha kellek majd valakinek a munka frontján így... ez a nő, ha szabad ezzel a kifejezéssel élnem :)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Nőtársak!

  Tudom ajánlani a Képmás családmagazint, a Nők Lapja valami hasonló volt régen. Igaz, "csak" havilap...én nagyon szeretem. Igényes, szép, nem a reklámokról szól. Jó olvasást!

  VálaszTörlés
 7. Tökéletesen egyetértek és a magam részéről csatlakoznék Emihez, én is jó szívvel ajánlom, mindenkinek!

  VálaszTörlés
 8. Rövid leszek: Hogy milyen igazatok van!

  VálaszTörlés
 9. Nekem most az új kedvencem az Éva magazin...mondjuk nem olcsó.

  VálaszTörlés
 10. Évek óta az egyetlen újság/magazin/lap, amit megvettem, az a decemberi Bors Lakás volt. Egy bejegyzésemben megemlítettem miért. Volt egy ideig a Burda. Valamikor nyár közepén döntöttem úgy, hogy nem dobok ki többször rá egy fillért sem, mert a meglévőek bőven elégségesek több gardróbnyi ruha megvarrásához. Most miatta némi elvonási tüneteim jelentkeznek, de legyűröm, mert amúgy semmire nem jók.
  Kórházi élményem nekem is hasonló volt mint Etának, apa behozta a vagonnyi szennylapot, és még a képeket is útáltam bennük.

  VálaszTörlés
 11. Pont mostanában állapítottam meg, hogy tulajdonképpen évek óta nem vettem semmilyen lapot. Egy évvel ezelőtt vettem egy Nők Lapját és azóta is itt áll, mert sajna nem érdekel. Olyan jól megvagyok nélkülük. Azt hiszem ez összefügghet avval, hogy már nincs fürdőkádunk, legalábbis felnőtt méret. Mert régen ez fürdőzési rituálé volt.

  VálaszTörlés
 12. Hamu és gyémánt, nagyon drága, én használtan kapom és adom is tovább, többen olvassuk

  VálaszTörlés
 13. a kevés jó dolog egyike itt, ahol most élek az, hogy havonta egyszer megjelenik egy sem nem túl olcsó, viszont sem nem túl drága magazin, ami engem érdekel, és még tetszik is, ez a Cross Stitch Crazy... ha hazamegyünk innen, tuti nagyon fog hiányozni...

  VálaszTörlés
 14. Mennyi jó kis ötletet kaptál így hirtelen :o))
  Én lassan ott tartok, hogy nem nézek tévét és nem olvasok újságot...
  Már csak könyveket... és blogokat :o))
  Még szerencse, hogy van hobbink és imádunk varrni!

  VálaszTörlés
 15. Hát tényleg csak a nagyon spec. területeknek vannak érdekes lapjaik, én mondjuk a Patchworkideen-t mindig megveszem, meg a História is jó, szóval valami konkrét érdeklődési terület kiadványa, nem olyan általános, mint amik bulvárrá süllyedtek.

  VálaszTörlés
 16. Teljesen egyetértek Veled! Némi vígaszt jelentenek a kézimunka újságok (a külföldiek), a rejtvénylapok, de ezek csak a hobbihoz kapcsolhatók, vagy ahhoz a ritkán adódó félórás "szabadidő" eltöltéséhez elegek.
  Persze itt nem beszélek a szaklapokról, melyek szép számmal megtalálhatók, kinek-kinek munkájához, vagy érdeklődéséhez mérten. De az, amit leírtál, az a jófajta várakozó érzés, amit egy JÓ lap jelentene, amit hetente, havonta birtokba vehetnénk, az sajnos tényleg nincs!

  VálaszTörlés
 17. Női lap, az van-e? Mert valóban, szeretem a HVG-t, olvassuk a Rubicon-t, a Geo-t, a lányok vesznek ilyen -olyanlapokat, de nekem való, nekem, 40-esnek, az miért nincs?
  Mindenesetre ma listával megyek, megnézem az ajánlottakat, belekukkantgatok.

  Én úgy hiszem, van itt egy piaci rés, lehetne lapot indítani. :o)

  VálaszTörlés
 18. Hát ez ismerős, én ugyan fiatalabb korosztály vagyok, de hiányérzetem hasonló, sokat toporgok vasútállomáson, ilyenkor aztán szemezek az újságos standdal, majd lemondóan elvonulok, és csak sóhajtozok valami női lap után, ami nem szentimentális-ezoterikus-celebes borzadály és nem is főállású szingliknek írt szörnyszülött.

  VálaszTörlés
 19. Én is rövid leszek, így közel a 40-hez: nincs olyan újság, amit izgalommal várok! A Képmást már nekem is ajánlották. Én a Praktikát járatom, de már csak megszokásból, mert lassan csak a receptek érdekesek benne! Apukámék régen járatták szintén az IPM-et, meg a Rakétát, azokat az egész család kiolvasta. Na pont ilyenre vágynék megint!

  VálaszTörlés
 20. Ugyanìgy gondolom èn is, mint te, mindig mondom is az uramnak (Tibi), hogy ezen valaki meggazdagodhatna, kapjon màr a fejèhez az a valaki!
  Itt megveszem nèha a Repubblica delle Donne-t, az heti egyszeri, de abban "csak" interjùk, konyv- ès filmajànlòk, divat, politika, aktualitàsok vannak, se kèzimunka, se noies de igènyes csacskasàg. Otthon règen a 90-es èvekben nagyon szerettem a Praktikàt, amig mèg olyan visszafogott pasztellszinekben jelent meg, de màr az se olyan.
  A mi korosztàlyunk egyszeruen kimaradt a szòràsbòl, vagy csak egyszeruen nem haladunk a korral?

  VálaszTörlés
 21. Én néha a kézimunka újságokban is csalódom, az Amelie pl. vacak, nekem nem tetszik, az pedig, hogy a fiatalabb korosztály sem talál magának való lapot, elgondolkoztató. Na, nem nekünk kellene gondolkodni rajt'.

  Én a kezdeti Praktikát, azt vártam nagy izgalommal, amikor még Monspart Éva volt a főszerkesztője, hej, de szerettem, lestem a napot, amikor megjelenik....

  VálaszTörlés
 22. Én már kb 15 éve vagyok így.
  Egy ideig fel - fel repült egy - egy próbálkozás,de pár példány után ellaposodva kimúlt mind.
  Így aztán én elkezdtem újra olvasni a régi újságjaimat délutánonként.
  Az a gond.hogy sok cikkre emlékszem:((((

  VálaszTörlés
 23. Tegnap próbálkoztam, de minek, egy Nők lapját vettem.

  VálaszTörlés