2010. július 27., kedd

Menjetek .... Kapolcsra!



(még nem tudok írni a múlt hétről, de már kezd leszállni, kezd vérré válni)

Csöndesebb lett a ház, tekintve, hogy ZM és én közel sem tudunk harsány nevetéshullámot produkálni, de még csak tömegjelenetet sem a konyhában, és az éppen használatban lévő kötőtűm sem csattog olyannyira, mint amikor közel 10 nő tette ugyanezt, de azért ez sem rossz, ellenben más.
El is vitt engem Kapolcsra, szellőztessem a fejem, meg lássak világot is, meg jó kis embertömeget is, ne legyek nagyra a (z elmúlt hétre utaló, kissé nagyarcú) sok-jó-ember-kis-helyen is szövegemmel. Van is ebben igazság, hétköznap ennyi ember, igaz, éppen olyan nap van ma, amikor minden nyaraló útnak indul, a vízbe még nem, a házban már nem, program kell.

A völgyet most értettem meg, még a levegő is más, sok erdő, sok magaslat, ennél több árus, de még több látogató. Vágytam volna Ady verset hallani a kocsmában, de éppen senki nem akart, nem tudott, vagy ez csak este bukkan ki az emberből?, lehet, most inkább táplálkozott a nép, esküszöm, hogy 2/3 az étel-ital standok jelenléte, ezen bukni nem lehet.

Engem sok árussal, sok termékkel, sok cseréppel megfogni már nem lehet, és hogy Vigántpetenden van körhinta és céllövölde, az nekem csalódás, már-már búcsú, ellenben, hogy Kapolcson van udvarbéli antikvárium, az meglepetés, és hogy van buszmegállóban kiállítás, és van Déssel spékelt Palya(Bea)-udvar, az már döfi.


És van romos házban kékcsillagos éjszaka, a házfalon verébinvázió, az utcafronton egyéb, oda nem való, de odaillő csuda dolog furulyás fiúval megtámogatva, az a valami.


És van énnékem sokadik vajkésem, sokadik palacsintalapátom, mondanom sem kell.

8 megjegyzés:

  1. Na, még ide vágyom sok-sok éve, és valahogy sose jött össze:)

    VálaszTörlés
  2. vigyorgom itt magamban, mert palacsintalapát, vajkés és fakanalak velem is mindig jönnek haza.
    ja és csorgatom a nyálamat látva a képeket.

    VálaszTörlés
  3. Készülök ide én is évek óta, de még nem jutottam el...

    VálaszTörlés
  4. ugy tunik, vasarnap ket franciaval lesz eselyem odajutni, de a programbol nem tudtam semmit se kihamozni (igaz, csak fel szemmel, munka kozben futottam at) megeri a 2000 forintos napijegym ha csak ugy lezengunk?

    uuuugy szeretnek elmenni, de nem akarok beegni a turistakkal, ha nekik nem lesz erdekes...

    VálaszTörlés
  5. Napijegy? Biztosan a programokon való részvételhez kell, gondolom én, tekintve, hogy mi csak lézengtünk, nézelődtünk, zenét nem hallgattunk, így nekünk nem kellett napijegy. És mi is megyünk még egyszer, mert a Középsőt szombaton el kell vinnünk, ő sem volt még sohasem, ez nem állapot, kérem szépen. :o))

    Lányok,én is vágytam ide, de ANNYIRA, annyira azért nem érdekes, persze, szép (fotók), de az a rengeteg ételes sátor...

    VálaszTörlés
  6. gyertek vasarnap is, hatha talalkozunk :)))) (mi szombaton strandolni(?) terveztunk, vagy Tihany, meg salföld, szentbékálla, meg este sümeget terveztuk (mert ott varjatek van, ha minden igaz), de nagyon keplekeny = fogalmam sincs)

    bar nem mondanam, hogy a profilodon levo apro fotobol felismernelek, de talan ha hallanalak beszelni, akkor (talan, talan) igen.

    VálaszTörlés
  7. ja, es palacsintalapatra (is) evek ota vagyom...

    VálaszTörlés