2009. szeptember 28., hétfő

Wellness hétvége - sajátos értelmezésben / Wellness-weekend - in our interpretation

Tudom én, hogy mi a wellness, látom, olvasom, s bár tavaly a holland kolléganő irigykedésére (hogy mi itt, kis hazánkban biztosan havonta legalább kétszer megyünk wellness hétvégére, mert nekünk aztán kijutott a gyógyvízből) szerényen mosolyogva azt mondtam, hogy áh, nem, csak éves szinten mérhető a teljesítményünk - azaz a nulla,. Viszont nagyon is értem azokat, akik kiutalnak maguknak egy-egy pihentető hétvégét, én is el tudnám képzelni, ahogy gyömöszölik a duci testemet, meg elém rakják a frissen préselt gyümölcslevet, ill. mindenféle kényeztetésben részesítenek, csak hát vannak ennek akadályai. A többes szám nem véletlen.

Na de most, most aztán már tudom, mitől döglik a légy, azaz mitől is olyan remek egy ilyen hétvége, holott mi csak kettesben ZM-mel, igaz, kiszolgáló személyzet nélkül, viszont Tihanyban.

Of course I know wellness and although our country is fixed for (medicinal) water unfortunatelly we haven't afforded to enjoy such a weekend... it has some obstacles. So in plural. Last year my colleague from Netherlands wanted to know how often we take part in wellness-weekend, she could imagine at least 2 times a month... Not yet. :o(
But now! Now I am aware of the phantastic effect of such a weekend although we (my husband and me) were without staff. But we had:

Megérdemelt színterápia egy-egy több kilométeres séta után:
Well-deserved colour-therapy after a long walking in the forest:


Láblógatás, csak úgy (hivatalos nevén: semmittevés):
Pleasant idleness:


Némi kézzel való tevékenység (nem mosogatás) :
Activity with my hands (and not washing-up!):


Egészséges életmód, nyugodt körülmények:
Healthy lifestyle, placid conditions:

A nagy sikerre való tekintettel nem téliesítettük a házat, így egyszerűen muszáj lemenni október végén, vagyis a bejegyzés elején jelzett gyakoriságra való törekvésünket ezennel elkezdetté nyilvánítom.
Remélem, nektek is jó hétvégétek volt!

It was so beautiful that we haven't converted our "cottage" for the winter yet... which means it's compulsory to do a similar weekend at the end of oktober. :o)
I hope you had a nice weekend too.

5 megjegyzés:

  1. (nem, nem az a Vacskamati, en egy masik, csak hogy fokozzam a kavarodast:) )

    Kedves Zazalea,
    eddig csak csendben olvastalak, de most muszaj megszolalnom: megmondanad, hogy hivjak ezt a fonalat, amibol kotsz? Ez szivemcsucske szin:)

    Es egyebkent meg sok ilyen jo hetveget nektek, hasznaljatok ki a jo idot:)

    Judit

    VálaszTörlés
  2. Persze, hogy megmondom! Tatabányán vettem, de nyilván máshol is kapható, a neve Oracril Elle, olasz gyártmány, 50 gramm, 360 forint. Nagyon jó kötni, jó a tapintása, megfelelő a vastagsága. Szóval: remek!

    Luca gyereknek is ez a kedvenc színe, van nagy boldogság, hogy végre kaptam és még kötöm is bőszen. :o)))

    Örülök, ha olvasol, gyere máskor is!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép wellness hétvégétek volt!:)) Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon klassz lehetett. Nem AZ a wellness, de azért szupi jó. (Ki főzött?)

    VálaszTörlés
  5. Igen, és mi is Tihanyban töltöttük! :)

    VálaszTörlés