2009. október 3., szombat

A végtelenített sálprojekt / Neverending scarf

Arra a kérdésre, hogy a 31 cm-es nyakra a sálnak mégis hányszor kell körbetekerednie, különböző válaszokat kaphatunk. Mert egyeseknek (a boldog készítőknek és a még boldogabb tulajdonosoknak) elég, ha körbeér, s valami finomsággal feldobják. Mert nekem elég, ha kétszer. Mert a Középsőnknek legalább háromszor, de inkább négyszer, de lógjon is túl, legyen is rojtja. Így a tegnap este befejezettnek nyilvánított sálat megbontom és kötöm tovább az utolsó gombolyaggal.
Mert mi lehet fontosabb a szülőnek, mint a gyermeke nyaka, ugye.

If we are courious which the ideal length of a scarf is, we can get different answers. After somebody it's enough if the scarf can go round our neck once. For me it's enough if it encircles my neck twice. But after our Middle a scarf must be long enough to go round her neck at least threefold even more fourfold and it must have long fringe as well. Hooray! So I can carry on my knitting.. although yesterday I was sure it was long enough...
But what should be more important for a mother than the neck of her child or not...? :o))

2 megjegyzés:

  1. Erre rogton az az eset jut az eszembe, mikor a nagybàtyàm sorkatonai szolgàlatàt toltotte, ès az egèsz szeleburdi csalàdunk kivonult, hogy megnèzze a dìszorsègben dìszkivonulàs kozben. Nagymamàm egyszercsak kiugrott mellolunk ès utànakiabàlt a fehèr kesztyus peckesen menetelo nagybàtyàmnak a sorba: "Nincs rajtad sàl, kisfiam, meg fog fàzni a nyakad!" Alig birtuk visszaràngatni ès kitèpni a kezèbol a kotott barna sàlat.
    Mert egy anyànak a gyermeke nyaka a legfontosabb.:-)

    VálaszTörlés
  2. :))))a gyerekek a legfontosabbak, tényleg:)))

    VálaszTörlés