2009. július 28., kedd

Vegytiszta és műkosz

Mert olyan, hogy vegytiszta, problémamentes, hófehér, mosolygós élet nincs. S mivel gyakran éri a vád a (kreatív) blogokat, hogy azokat csak tökéletes családok tökéletes nőtagjai írják, ahol nincs mosatlan edény, szemtelen gyerek, vasalatlan ruha, s ahol mindenki sikeres, s amely blogokban nem jelenik meg mérges férj, megvadult kutya, elvadult kert, ahol mindenki, amellett, hogy kreatív, még remek szakács és kertész is, s ahol az alkotások láttán csak az elragadtatás hangján lehet szólni, ami által viszont nincs kritika (s így fejlődés sem, jegyzem meg halkan) - szóval a sort megszakítandó, most bejelentem, hogy a Középsőnket nem vették fel az egyetemre (5 pont), nem volt elég a 94 %-os magyar érettségi, még akkor sem, ha ez a gyerek a világirodalom összesén már 4 évvel ezelőtt is túl volt (némi túlzással).
És azt is elmondom, hogy bár nemzeti gyásznapot nem tartottunk, a gyerek is él, (hagy ne mondjam, rajzol, meg Vidámparkba megy éjszaka, szóval, úgy látom, megmarad), a felvi.hu is működik, az egyetemet sem szándékozom robbantással fenyegetni, s szemeinket már a következő lépésre vetjük - mégis szomorú voltam, igen, bizony, szomorú. De csak akkor, már nem.
S ez a mondat remekül illik a kretív blogokról kialakult, fentebb vázolt képhez.

19 megjegyzés:

  1. Nekem is az jutott az eszembe, hogy nincsenek véletlenek,így elkeseredésre semmi ok, s ezt így a negyvenhez egyre közeledve- apropó ISTEN ÉLTESSEN!!!, hamarosan utolérlek...-szóval megpróbálom a mondatot befejezni, egyre többször megélem:(((
    Ezt a kreatív blogos véleményt hol hallottad??? Felénk mást mondanak rólunk...

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem pont ezért lett a Nyavalygó. :))

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom...de tényleg minden lépésnél van tovább.

    VálaszTörlés
  4. Minden történik valamiért !
    Lehet hogy így más és jobb lehetőségei lesznek csak el kell jönni az idejének.
    És ha ésszel nem is de a szívünkben
    minden gyermekünk tökéletes, mert a miénk.!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Sajnálom a családot, rossz csalódni... nem a gyerekben...
    Nálam közel sincs mindig csili-vili rend, és néha a hangom is megemelem... de miért is járna kéz a kézben a kreatívitás a tökéletességgel? (Jut eszembe, ezek a szavak mindig viszonylagosak, mert ugye az a kérdés kihez, mihez képest...) Fel a fejjel Zazi család!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sajnálom!! :(
    Hát tényleg nem kell "gyásznapot" tartani, de azért rosszul esik az embernek, akárki akármit mond!!... főleg így, hogy tényleg maximális teljesítmény körül volt. De biztos vannak lehetőségek még, amivel plussz pontokat tud szerezni, s jövőre már sikerülni fog! De ahogy a bejegyzésedet olvasom, pont így álltok a dologhoz, tehát csak erősíteni tudom a hozzáállásotokat!
    Az élet szép! s jövőre is lesz felvételi!! :D

    VálaszTörlés
  7. OKJ-s képzésben gondolkoztok, az elkövetkező 1 évre? Az első szakma ingyenes, júl. 30 -ig lehet beíratkozni. Az én lányomat bár felvették anno..., de aztán úgy döntött, hogy nem neki való az a szakma, és most készül az Iparra. De azért beíratkozott egy OKJ-s tanfolymara, ahol számítógépes tervezést tanul majd. (Tervező grafikus szeretne lenni.)

    VálaszTörlés
  8. Talán nem is olyan hamar ki fog derülni, hogy mégis ez volt a jó... Ez fogja előbbre vinni egy olyan területen, amire nem is gondolt volna, ahol majd megtalálhatja magát. Jól írták a lányok, hogy semmi sincs ok nélkül.

    VálaszTörlés
  9. Hova ment volna tanulni?

    Hm, érdekes ez a tökéletes világos szemlélet, viszont hozzátenném hogy több mint 2 évig dolgoztam kézimunkaboltban, így mindenféle korú és szenvedélyességi fokú alkotóval találkoztam. Akkor fel se tűnt, csak a következő munkahelyemen, hogy ott sosem találkoztam buta emberrel. Tudjátok, nem a tanulatlanságra utalok most. Arra jutottam, ha nem is tökéletesek a kreatívok, mégis fejlettebb az agyuk valamely része és legalább ki tudják magyarázni a mosatlan és vasalatlan halmokat...:)))

    VálaszTörlés
  10. Semmi se lendíti úgy előre az embert, mint egy közepes méretű seggberúgás, ha két lábbal áll a földön, márpedig úgy tűnik Ti úgy álltok.
    Más: ha az Élet bezár egy ajtót, valahol kinyit egy másikat. Meg fogja a fiad is találni ezt a másikat.
    Ezek nem elméleti okosságok, már sokan túl vagyunk rajta.

    VálaszTörlés
  11. Csatlakozom az elottem szòlòkhoz. Az a lènyeg, hogy fogja/fogjàtok fel. Nehogy bebeszèlje magànak, hogy bèna, ès hogy o màr sehova sem... annyi a lehetosèg. Banàlis, de igaz: elotte az èlet.
    En szàmitògèpes reklàmgrafikus voltam x èvig, ès minden percèt imàdtam, csak ùgy sutyorogva mondom, nem akarok senkibe semmit belebeszèlni...

    VálaszTörlés
  12. Nálunk a két fiú nem került rögtön tövábbtanulásra és nem vált kárukra, ma mind a kettő megtalálta a helyét, amit nem biztos, hogy egy érettségi utáni rögtöni felvétellel elértek volna. Hozzáteszem, mind kettő fiú és a katonaság is beleszólt!

    VálaszTörlés
  13. Régebben mintha írtál volna egy B-tervről, ami szinte még jobb is mint az A. Jól emlékszem? Kíváncsian várom a fejleményeket!
    A vegytiszta családokról csak annyit, hogy nekem már jött olyan visszajelzés, hogy a blogomat olvasva belenyugodott valaki, hogy nem is olyan rossz neki gyerektelennek lenni. :D (Biztos azért, mert túlozni is szoktam...)

    VálaszTörlés
  14. Az egész felvételi rendszer elfuserált!(Ha terhes vagy, vagy hátrányos helyzetű, bezsebelhetsz plusz 40 pontot!Ugyanannyit, mint egy nyelvvizsgáért!)A fizetős ponthatárok pedig egyenesen felháborítóak!
    Épülésére fog szolgálni a Gyermeknek ez az egy év!:-)))
    (Szép a táskám még mindig:-)

    VálaszTörlés
  15. A "B" tervről később, ha elindult útjára. :o)

    Köszönöm a megjegyzéseket!

    VálaszTörlés
  16. Biztos rendben jönnek majd a dolgok, keseregni tényleg kár, nem használ, bár tényleg biztos először mindeki lekonyul kicsit, de talpra kell állni és tuti ő is össze szedi magát. Nekem is az a véleményem, nem véletlenek ezek a történések, később lehet ez válik hasznára.
    Nagyon szeretlek olvasni.
    Kukkucskálj át hozzám :o)

    VálaszTörlés
  17. ?( Szerintem sokan azért gondolják az általad vázold mű-tökéletességet, mert a kreatív blogok többsége csak a kreativitásról szól, nem a magánéletről.
    Pl. én is csakis a hobbimról írok benne, a magánéletemről szinte semmit.
    De kizártnak tartom, hogy egyáltalán van olyan, hogy tökéletes család, tökéletes világ... Mindenhol vannak ám sötét dolgok :))

    A fiadnak drukkolok, hogy akár a pótfelvételin, akár jövőre bejusson!

    VálaszTörlés
  18. ?( - bocsi ez nem tudom, hogy került bele :D

    VálaszTörlés