2009. május 14., csütörtök

Szabad gépi próbálkozás újabb fejezete

"Szerintem jobb lenne, ha inkább varrnál valamit"- mondta ZM az este. (Kommentár nélkül.)
Így újfent leckét vettem szabad gépiből, én, az örök ismétlő.


Minden csak viszonyítás kérdése, hiszen ehhez képest egyértelműen jobb:

Ehhez képest viszont rémséges:

Részletek:


Nagyon kreatív (akarna lenni), na. Almafa- ha nem látszódna mégsem.


Azért, ha nagyon tetszik valami, akkor azért csak úgy, néhány kudarc után nem adom fel. Most sem fogom.


You had better sew something- said ZM to me yesterday evening. I want to let this sentence pass unchallenged. :o)
I always would like to acquire the free-motion quilting, so I tried it again. The result can be admired (the purples). It's better than last time (yellow fabric) but it can't be compared with the pink which isn' t my own- of course. It' s a wishful thinking, I always yearn for sewing so perfectly.
But... I won't give up. And... yes, I could calm down. :o)


12 megjegyzés:

  1. Ne is add fel mert nincs mit.
    Szépen csináltad .
    A férfiak meg nem értenek ehhez.

    VálaszTörlés
  2. almafa, persze, meg kismadár is! Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Miért is kéne feladnod? Ez már művészet! Nem pedig az, amikor egy festőművész bemázol egy vásznat pirosra, belefest egy fekete négyzetet és azt az elmés címet adja neki, hogy "piros és fekete".

    (ZM ugye nem ilyen művész?!?!? Mert akkor elvágtam magam...)

    VálaszTörlés
  4. ZM klasszikus. :o)

    Assam, én (hiába állítják az ellenkezőjét) úgy vélem, hogy ehhez igenis kell rajztehetség. Az meg nekem nincs, így kisség szűre szabottak a lehetőségeim. :o( Mondjuk, a kismadár már ebbe a kategóriába tartozik. :o(

    VálaszTörlés
  5. Nekem is sekélyes a rajztehetségem, de kérem, vagy megtanulunk rajzolni vagy örülünk annak, ami van és azt kamatoztatjuk... Személy szerint a másodikra szavazok, ez boldog életet eredményez, míg az első csak kudarcot és lemondást hoz magával... Jóóó lesz ez, a művészi rajzokat hagyd másokra, legyél igazi Zazis:))

    VálaszTörlés
  6. Nna,hát neked ez sem jó ?Dőlj hátra szépen,simogasd meg a buksidat és legyél vele elégedett !Nem lóverseny ez...hogy szórakoztatóbb legyen,készíthetnéd mindjárt mini-képecskének valami hangsúlyos cérnával,de egészen jó,tényleg.

    VálaszTörlés
  7. Tyű, nekem nagyon tetszik. Bárcsak így menne nekem is...

    VálaszTörlés
  8. Szerintem nagyon szép. :) A rózsaszínnek mesteri a mintája, de most a színe is megragadott.
    Mivel festesz, és hogy fixálod a színt? Mosáskor nem ereszt? Én narancsot szeretnék festeni, de utólag applikálnék rá más színnel. Szerinted merjem, vagy összefogja majd?

    VálaszTörlés
  9. Hű, szerinte ez nagyon is rendben van :o)

    VálaszTörlés
  10. Mindenkinek köszi a biztatást, lesz ez még jobb is, legyünk optimisták. Kérdésekre válaszok:

    Lidércke! Festek Procionnal is, meg Columbus-szal is. Eltérő a 2 módszer, a C-t ecetes módszerrel fixálom, a P. tök más, arról nem írok, mert most megyek festős szeánszra, majd ott megmondják a tutit. :o) Nem, nem ereszti a színét, de ez néhány hektó vízbe kerül. :o) Próbáld meg először kicsiben... Próba-szerencse. :o)

    Sziranszki, menni fog az, nézd vissza a blogomat, valamikor decemberben kezdtem neki, hát azokat a fázisfotókat látni kell, ha akarsz egy jó estét. :o)

    VálaszTörlés
  11. Nekem nagyon tetszik, amit alkottál!

    VálaszTörlés
  12. Szerintem aki azt állítja hogy varrógéppel rajzolni könnyebb mint ceruzával, az vagy nem mond igazat, vagy egyáltalán nem tud egyenes vonalon kívül mást rajzolni, vagy olyan régóta tűz szabadon (és szépen), hogy már nem emlékszik a kezdetekre ;-)
    Meg ez is stílus kérdése: a sárgád is tetszene valami modernre, a lilád egy gyerektakaróra, és ha majd tökéletes lesz a technikád, akkor tényleg bármire bármit megvarrsz majd bármilyen stílusban. Addig meg csak gyakorol az ember lánya, és örül mindennek ami kikerül a keze alól :-)
    (írja ezt egy szintén kezdő de fejlődni vágyó szabadtűző :-) amúgy meg olyan mint a hangszeres játék: vannak stílusok, szintek, amiket vagy elér az ember vagy nem, de a közbülső állomásokon is élvezetes a tartózkodás!)

    VálaszTörlés