2009. január 27., kedd

A szemüveges lét


Néhány hónapja olvasószemüveget kaptam, mert az apró betűket már nem láttam vagy nagyon rosszul. És milyen érdekes dolog ez is: amikor elkezdtem használni, nagyon szenvedtem tőle, mert nem tudtam, hová tettem, mert fekvés közbeni olvasáskor nyomta a fejem, mert piszkos lett, meg homályos. Emellett, persze, nagyon hasznos is, de akkor csak a mérget láttam benne. Úgy véltem, ettél még az is jobb lett volna, ha állandó szemüveget kapok.

A következő fokozatot az jelentette, amikor rájöttem, hogy olyannyira megszoktam, hogy bár előtte erőltettem a szemem, de láttam; mostanra már furcsa, ha meg kell erőltetnem a szemem.

És ma reggel eljött a teljes azonosulás ideje. Miután vizsgázni megyek, korán felkeltem és olvasgattam, mielőtt akár a fürdőbe is kimentem volna. Vagyis kinyitottam a szemem, felültem, felvettem a könyvet, a szemüveget és már startra kész állapotban is voltam új információk befogadására (azért ez így nem teljesen igaz). Valamikor kimentem a fürdőbe, meg akartam mosni az arcom, amikor a kezem beleütközött a szemüvegembe- vagyis észre sem vettem, hogy rajtam van. Ez a teljes elfogadás mámora. A szemüveg és jómagam fenntartások nélküli szimbiózisa. (Nem a közös nyereség, csak a közös együttlét szempontjából.)


7 megjegyzés:

  1. További kellemes kooperálást Nektek! :-)))

    VálaszTörlés
  2. Az a helyzet, hogy én is nehezen barátkoztam meg vele.
    Ráadásul 2x2 lencse van egybe dolgozva. Sajnos ilyen nem normális a szemem ( az sem ).
    De nem tudok nélküle élni.
    Most már a jogsimban is igy van :
    csak szemüveggel.
    Előnye is van. ha leveszed nem látod amin amúgy mérgelődnél. :))

    VálaszTörlés
  3. Nekem az a tapasztalatom kívülről , hogy gyorsan "hozzánő" az emberhez. A férjemet még szemüveg nélkül ismertem meg 100 éve, de most már akkor hat kicsit furcsán csupasznak az arca, ha nincs rajta.
    És nagyon csinos kereteket lehet kapni.

    VálaszTörlés
  4. Teljes azonosulásról majd akkor beszélhetsz, ha mint őrült keresed a szemüveged, miközben rajtad van. :) Persze magamból indulok ki...

    VálaszTörlés
  5. Nem árt még egyet beszerezni, ha mégsem találod azt az egyet. De szerintem akinek csak olvasásra kell, azok nem keresik annyit, mint akiknek állandóra kell. Szerintem egy chipet kellene beletenni.
    Előny a szemüvegesnél, lehet nekik szemüvegtokot varrni!

    VálaszTörlés
  6. Még ehhez a témához is milyen vidám bejegyzéseket írtatok, de jó... :o)))

    VálaszTörlés