2013. június 28., péntek

első nap

Már egy óra és én még nem ráncoltam a homlokom, de nem kell félni, ez ma a férjemre marad. Elvitte a csemetét leszedni a fogszabályzót, előzetes kutatások szerint is mélyen kell a zsebbe nyúlnunk. Nem is mentem velük.

Én ma nagyon szupermama vagyok, először is, mire felkelt a csemete, már futottam, aztán kiderült, hogy remekül értek a holland hajfesték leíráshoz, ráadásul iszonyú jól tudok másnak hajat festeni, de még ez mind semmi, hanem képes vagyok echte ungarische Speise-t készíteni, legyen az akár rakott krumpli is. Én ilyet szerintem 10 éve nem, de mi mindent meg nem tesz az ember a gyerekéért, ugye.
A 10 év azonban nem múlt el nyomtalanul, összekevertem a bonyolult sorrendet, hogy most akkor krumpli-kolbász-tojás, vagy mifene. 

Menetközben meg arra gondoltam, hoyg ez tök átverés, ebben a rakott krumpliban egy piramisjáték aljassága van ám, még hogy egytálétel, hagyjuk már ezt, mennyit kell mosogatnom, mire feltálalom azt az egyetlen tálat.

3 megjegyzés:

  1. De hogy én meg hosszú éveken keresztül azt gondoltam, hogy a világon én vagyok az egyetlen ember (nő), aki szerint a rakott krumplit rengeteg idő megcsinálni. Gondoltam, másoknak biztos nem ügy mindent felkarikázni, csak én vagyok extra lassú. Mer' az anyám azt mondta, hogy a rakott krumpli olyan egyszerű kaja. Egyszerű tényleg egyszerű, de nagyon hosszadalmas.... És évekig hittem, hogy én vagyok a lúzer, akinek még ez sem megy....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, akkor csak nyugodj meg szépen :)
      szerintem az egytálételek java ilyen átverő show.. olyan, mintha, pedig nagyon nem ;)

      Törlés
  2. Tojás szeletelővel - gyorsan kész a krumpli is- a félig héjában megfőtt krumpli tetejére tehetem a tojásokat,egy edénnyel kevesebb..

    VálaszTörlés