2013. január 1., kedd

életem egy fénysugár I. rész

Blogot írni azért (is) jó, mert könnyebb visszatérni a nem kiugró pontokra is, azokra, amelyek éppen csak érintenek bennünket, s bekerülnének a süllyesztőbe. Roppant izgalmas életem roppant izgalmas évének összefoglalója következik két részben.

JANUÁR
A decemberben kapott fényképezőgépemmel nyílt új távlatoknak megfelelően nyitottam egy új blogot, hogy időhiány, valamint az elbizonytalanodás következtében a későbbiekben magára hagyjam.
Ezen túlmenően életem legrosszabb színházi élményt is ekkor éltem meg, ezt nem überelte azóta sem semmi.
Készültünk egy újabb kutya befogadására.
Rengeteget aludtam, ez nincs a blogban, de emlékszem rá.

FEBRUÁR
Kiderült, hogy Merlinkutya mégsem a mienk lesz, ez kissé megviselt minket, ellenben a Legkisebb hazajött pár napra Hollandiából. 
Sokat fényképeztem, iszonyú sokat, de ez minden hónapra igaz azóta is.
Elkezdtünk komposztálni ezerrel. A mínusz 15 fokban.
Egy új táskatípust is készítettem, a Smart-ies-t.
Dolgoztam sokat.

MÁRCIUS
Elég sokat kötöttem (de hogy volt rá időm??),  Fab. Textil felkért, hogy varrjak a gombhoz kabátot a táskafülhöz táskát. 
Elhatároztam, hogy nem nyafogok többé (asszem, elbuktam), ez volt a böjti fogadalmam.
Nem kaptam meg egy több darabból álló megrendelés árát, ebből sokat tanultam.
Rendeltem egy új állványt a wampos vásárokra.
Rakonczay Gábor előkerült az óceánok mélyéről, így aztán bőgtem párszor.
Fényképeimen felbukkant az ember - kirívó eset.
Dolgoztam sokat.

ÁPRILIS
Készen lett az állványom, amely azóta is használatban van, s amely miatt nem tudjuk lecserélni az autónk, mert méretéből adódóan csak ebbe fér bele.
Elkezdtem befőzni, beléptem a fb-os befőzős csoportba.
Új táskatípus jött ki a kezem közül: Freshness.
Az  ÉVA magazin 5 éves szülinapjára felkért  5 alkotó egyikeként a magazin a szülinapi rendezvényen  kisorsolta egy Smart-ies táskám.
Újból elengedtem a gyerekeim (ezt azóta többször is visszavettem, majd újra el), ennek folyományaként veszett főzésbe kezdtem.
Dolgoztam sokat.

MÁJUS
Megfogalmaztam a fényképezéssel kapcsolatos érzéseimet.
PanyiZsuzsi Potyapéntek sorozatában egy táskámat lehetett megnyerni.
Írt rólam ( a táskáimról) a Pumpkin Paradise Blog.
A hónap legnagyobb mért szélereje ellenére az éves, rendes, szabadtéri piknikezésünket megejtettük Buci barátnőmmel, melynek során elég sokat ettünk kötöttünk.
Egy balul elsült olvasásélmény ellenére újabb esélyt adtam az írónak, s bár nem tudtam, az év számomra legjobb könyvét kezdtem el olvasni.
Balaton, Tihany.
Dolgoztam sokat.

JÚNIUS
Semmi érdekes nem történt, befejeztem életem első SBS-ét, Tihanyban elöntött a boldogság, fényképeztem rengeteget, kötöttem egy Lamináriát.
És dolgoztam sokat, ki ne felejtsem.

9 megjegyzés:

  1. A térkép és a táj-at tőlem kaptad kölcsön, ugye? Mert akkor nagyon büszke vagyok magamra :)

    VálaszTörlés
  2. Ildikó, nekem az Év Könyve. tőled kaptam bizony,köszönöm is! annyira jó,hogy kétszer olvastam el (mindkétszer ötöst kapott), s gondolkodom, nem kellene-e megint nekifutnom, de azért hagyok a két olvasásközött1-2 hónapot.

    hogyan tudom visszaadni? küldjem postán?

    VálaszTörlés
  3. Nem, nem kell, majd ha szükségem lesz rá nagyon, akkor szólok, egyébként pedig remélem, hogy valamelyik wamp-ra csak el tudok már menni :) sosem fogom megérteni az Elemi részecskéket miért pontoztad le ennyire, szerintem az a sokkal jobb könyv, ezt a másikat már a Goncourt-dijért irta, épp ezért sokkal lágyabb, kevésbé kontúros lett :) nekem az Elemi részecskék egy reveláció volt, utolsó egyetemi évem egyik legnagyobb könyvélménye :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem az Elemi részecskék rettenetes volt, éreztem benne a drámaiságot, de a meglehetősen egysíkú volta miatt egyszerűen nemhogy nem bírtam élvezni, hogy olvasni sem. iszonyatosan nyomasztott a tömény szex.

      ez a másik lágyabb, igen, de éppen a semmilyen élet miatt (mondom ezt akkor is, ha egy sikereket elért művészről beszélünk) nagyon megfogott a férfiban meglévő üresség,a semmi-re nem vágyás, ami nekem kedves volt és teljesen érthető. miközben végtelenül szomorú is.

      Törlés
  4. jut eszembe, hogyan csinálod, hogy neked ilyen szép sorban jelennek meg az olvasott könyvek cimei? én hiába rendezgetem, csak egymás mellett, és nem egymás alatt vannak :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marlen, a blogspot-nak van egy olyan modulja, hogy listába rendezés (ez az elrendezés címszó alatt található), bármit szépen sorba rendezhetsz általa

      Törlés
  5. igen, azt használom, de nekem semmilyen listát nem csinál :)

    VálaszTörlés
  6. Minden Houllebecq-mű legfélelmetesebb része az emberi kapcsolatok ábrázolása, annak kegyetlensége, amellyel a hiányukra, vagy épp tökéletlenségükre, esetleges perverzitásukra mutat rá.

    VálaszTörlés
  7. jaj, nagyon bejönne neked Norfolk :)

    VálaszTörlés