2012. június 23., szombat

Méltó helyére

A meggymagozó egy csoda, ezt így  több évtized kézi meggymagozás után kategorikusan kijelenthetem. 

Én mindig azt hittem, hoyg ez úri huncutság, ami még lassú is és olyasmi, mint a banánszeletelő,  vagyis parasztvakítás, de még pénzbe is kerül, pedig nem, baromi jó.
Annyira jó, hogy délelőtt, amikor nekiindultam a következő adag meggynek, ilyen idilli képet lehetett csinálni, én magozok, a kutya fekszik a lábamnál, Zoltán pedig fölöttünk áll és csodálkozik.

Nemcsak az a tök jó benne, hogy állati gyorsan lettem kész, egész pontosan a három kiló meggyet 8 perc alatt magoztam ki, hanem az is jó, hogy gyönyörű kerek szemek lettek, úgy néznek ki a meggyek, mintha még benne lenne a mag, pedig nem, már túl vagyunk a beavatkozáson, de a legeslegjobb az az, hogy akár koktélruhában is csinálhattam volna (ha lenne), ugyanis semmi fröcskölés, semmi könyékig érő véres lé, utóbbit azért tudtam különösen értékelni, mert tegnap a Pastramiban reggeliztem egy előző esti meggymagozás utáni körömmel, szerintem több idő ment el a viszonylag elfogadható outlook-ra, mint maga a befőzés.

Én mondjuk annyira élveztem, hogy játéknak fogtam fel, bár az tény, hogy ez a bonyolultnak éppen nem mondható szerkezet (is) kifogott rajtam az első szemnél, ugyanis nem sikerült átlátnom, melyik végén jön a meggy és melyiken a mag, így az első szemek mentek a földre. Az okostelefonommal való ismerkedést ettől kezdve nem ismertetném.

Most viszont akkor úgy vagyunk, hogy elfogyott a magos meggy, pár nap múlva jön a következő adag, addig is bérmagozást vállalok.

 




13 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen az ajánlást - épp ezen morfondíroztam. Túl egyszerűnek tűnk a "készülék" ahhoz, hogy nagy eredményt lehetne tőle várni. De ha tényleg jó... kétségtelen előny, hogy vállalható kezek maradnak a meló után is.

    VálaszTörlés
  2. most láttam az Auchanban, 100 forint, egy vicc.
    semmi vörös lé, semmi tocsogás,semmi fröcsögés, én nagyon bírom! hogy élhettem nélküle, beleborzongok

    VálaszTörlés
  3. Banánszeletelő???? Ez valami vicc!

    VálaszTörlés
  4. Na ugye, hogy ugye! Én mondtam hogy CSUDA EGY MASINA. :)

    VálaszTörlés
  5. Bérmagozás.... bérmagtalanítás... Gondolkodom, hogy ha feladnál egy újságcikket, hogy is nézne ki jobban! ;o)
    Nagyon ügyes kis szerkezet!!

    VálaszTörlés
  6. Nem szeretnélek lelombozni semmiképp, de nekem pl. nem vált be a magozó. Nagyon sok mag maradt benne úgy, hogy nem vettem észre. Csak akkor mikor kisült a lepény és bizony nem egy, de nem is kettő csonthéjra haraptunk rá...
    Remélem a tiéd alaposabban dolgozik!

    VálaszTörlés
  7. azt láttam, hogy amikor nem figyeltem oda és csak nyomkodtam, akkor előfordult,h benne maradt, de amikor alapos voltam, akkor nem dolgozott nagyobb hibaszázalékkal,mint amikor kézzel magoztam

    VálaszTörlés
  8. A kommentelők nem veszik a lényeget. Kit érdekel a meggymagozó, a képen végre látható a réges régen képekkel nem illusztrált Zsömi. Most is csak úgy belopta magát a képbe, köszönjük.

    VálaszTörlés
  9. :DDD
    meggyőztél a magozó beszerzéséről is, lőnöm kell egyet.
    aztán pedig jöhet a leves, de már magtalanul. egészen más dimenzió lesz! :)

    VálaszTörlés
  10. Ráharapni nem szeretnék a magokra, de most elgondolkodtam, jövőre beszerzek, egyébként ha tényleg 100 ft körül van, akkor meg az se baj, ha nem válik be.

    VálaszTörlés
  11. nem,nem, rosszul írtam, 1000 forint!

    azért figyelni kell a meggyekre, de mondom,nekem nagyon jó arány jött ki, egyébként hallom, ahogy leesik a mag.

    jaj,a kiszsömi,jól van, te mondtad,álomtej,lesz nemulass itt mindjárt! :))))

    VálaszTörlés