2011. június 29., szerda

Na,

amikor a kis Romsics, úgyismint Ignácfia Gergely, azt találta írni", hogy az agresszió Nolte szerint paradox, mivel a konzervatív transzcendencia-ellenesség a közvetlen létélmény konzervatív ideáljával fordul szembe, akkor egyrészt döbbenten néztem, hogy a szavakat ismerem, a mondatot mégsem, másrészt a rögtön feltámadt   daccal azt kérdeztem (gondolatban), hogy édes fiam, és az apád tudja, hogy te miket művelsz titokban milyen szavakat használsz?

" nem szaklap, köznépnek (nekem) szóló, ezt szeretném hangsúlyozni

8 megjegyzés:

  1. Hát...nekem az idézett mondatba, minden egyes szó mellé nyugodtan rakhattál volna egy linket...
    Szégyen ide vagy oda...

    VálaszTörlés
  2. én megmérgesedtem, az egész cikk így áll össze :o(

    VálaszTörlés
  3. Mármint értelmező, fordító linket...

    VálaszTörlés
  4. Az egyik tavaszi tantárgyam előadásanyagában gyakran szembesültem hasonlóval... Csak az "a/az"-t, "és"-t és a "vagy"-ot értettem... :-(

    Először kínomban röhögtem, aztán rájöttem, mennyivel értelmesebben, tisztán a szép magyar nyelvet használva beszélnek a gyerekeim... Nem úgy, mint a sok, magát okosnak gondoló felnőtt és szakbarbár!!!
    No! Uff, én beszéltem!

    VálaszTörlés
  5. Várj Zazi, ledőlök, szunnyadok egy picit és kipihenten újult erővel nekiveselkedek, mert most per pillanat agyilag toprongy vagyok. :))) Ki tudja... alfában talán megvilágosodom. :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt most vagy nem értem egyáltalán, vagy fáradt vagyok.

    VálaszTörlés
  7. "Az erőszakosság Nolte szerint önmagának ellentmondó, mivel a maradi természetfeletti-ellenesség a közvetlen …létélmény.. maradi mintaképével fordul szembe."
    Ezt bírta írni, sacc/kb magyarul, legalábbis az online szótár szerint. Nézem elölről, nézem hátulról, a világon semmi értelme. Vagy csak én vagyok gyepes, így vénségemre :))

    VálaszTörlés