2010. október 18., hétfő

Mikulás / Santa Claus

A Mikulással meg úgy vagyok, hogy (nekem) először is Mikulás és nem Télapó (a Santa Claus pedig már-már képzavar, de más országokért felelősséget nem vállalunk, ugyebár), mint ahogyan a karácsony az karácsony és nem fenyőünnep, ráadásul (nekem) nem piros, hanem mélypiros/meggypiros, mert a piros a nemzeti zászlóra való, szóval, kicsit  rigolyás (is) vagyok, egyebek mellett.
Last year I sewed some sacks for Santa Claus made of linen  but this year I wanted to make some change. First of all I have used sackcloth (burlap), red sackcloth because its colour and appearance suit this bags.
Tavaly lenvászonból varrtam zsákokat, majd előszedem a maradékokat, de most újak készültek, mert nagyon szép és finom zsákvásznat kaptam és ezt tényleg kaptam. Abban pedig bízom, hogy idén  is voltam annyira jó kislány, hogy az én zsákomat is megtölti a Mikulás, mert az enyém olyan ám, hogy 5-én elfelejti a rosszaságokat, csak a szépre emlékezik, de azokra bőséggel és szeretettel.
I hope my Santa Claus thinks I was a very-very nice and sweet girl this year too and he will full my bag again what's more I am sure because my Santa Claus always forgets the bad thing and can remember the nice and happy and lovely things. :o)
Már a Meskán! They have been in my online-shop!

8 megjegyzés:

  1. Hisz Mikulás az szent Miklós. Az égvilágon semmi köze a Tél apóhoz:)))

    VálaszTörlés
  2. Bizony, a Télapó, tudod, a szocializmusból ered, amikor semmiféle szentről hallani nem akartak, mint ahogyan keresztről sem, lásd fenyőünnep.

    VálaszTörlés
  3. Igen, nem véletlenül írtam külön a Tél apót sem:) Azért vannak, akik még rutinból Télapónak nevezik a Mikulást. Nővérem is:)

    VálaszTörlés
  4. Hát, igen! A Mikulás, az Mikulás, a Télapó pedig a Szovjetunióból jött, de ott január elején jelenik meg a gyerekeknél. Nálunk sosem jött a Télapó, de a gyerekeim, akik már majdnem felnőttek, még mindig kipucolják a cipőiket december 6.-át megelőző este. Hát a szokásokról nehéz lemondani...
    Nagyon helyesek a zsákok, jó munkát, szivesen olvasom a bejegyzéseidet.

    VálaszTörlés
  5. Csuda helyesek a zsákocskák! Jó ez a bordó szín, nagyon el van találva.

    VálaszTörlés
  6. Szerencsés vagy ha a te Mikulásod ilyen felejtős :DD Remélem, az enyém is az lesz.. A zsákok pedig szuperek, nekem kötött óriás-zoknim van, ami egyébként szintén a Karácsonyhoz kötődik, és a kandallóra kéne akasztani (ami nincs) tehát ez is egy nagy képzavar :DDD Nembaj, majd kiteszem az új csizmám is ;)

    VálaszTörlés
  7. A Mikulások felejtősek, én azt hiszem, de a legfontosabb, hogy a napot nem felejtik el. :o)))
    Jó nekünk, bizony, neked is, nekem is. :o)

    VálaszTörlés