2010. június 3., csütörtök

Sose bánd / Never mind

Előtte / Before:


Utána/ After:


A kötés nekem sok mindent ad, ad megnyugtatást, pihenést, kikapcsolódást, ad szép sálakat és kendőket (utóbbi egyelőre ígéret, mert a két megkötött kendőből egy nagyon vastag, a másik..), hozzáadott értékként pedig ad türelmet. És most nemcsak arra gondolok (de arra is), hogy számolni kell a szemeket, egyet sem lehet tévedni, különben jön a bontás, újabb számolás, hanem arra a fajta türelemre is, hogy talán mégsem kendő lesz a fonalból, vagy éppen nem az a kendő.

Olyasmi ez, mint amikor rájövünk, hogy a csúcson állni nagyszerű érzés, de az oda vezető út, az a meghatározó, de ez messze vezet, még magam sem tudom, merre. Viszont talán ezért nem bánom, hogy a Luteához szükséges fonal elfogyott, nem sok hiányzott hozzá, talán ha csak 3-szor kötöm le a chart-tot, elég lett volna?, fene sem tudja, de akkor talán már nem is Lutea lett volna.
Én nem bánom, más se tegye.

The knitting gives me a lot of things e.g. reassurance, relaxation, leisure, wonderful scarfs and shawls and patience, a lot of patience. I am thinking not only of the counting of the chaines, I can't make a mistake otherwise I have to pull down the rows ... but sometimes the yarn doesn't seem to want a particular shawl, it has an own life, own plan, yes.
That's why I am not sad or nervous, no, I am aware the fact this yarn didn't want to be a Lutea Shawl, It depends on me to find out its future.
I don't mind, don't do it!

14 megjegyzés:

  1. :(
    Ha ez a fonal nem Lutea akart lenni, akkor majd megtalálod hozzá a mintát...

    VálaszTörlés
  2. De kár! Pedig nagyon szép egyenletesen kötsz.

    VálaszTörlés
  3. Óh, de kár. Pedig annyira reménykedtem, hogy elég lesz a fonalad. Most mit csinálsz? A fonalhoz keresel mintát, vagy a mintához új fonalat?

    VálaszTörlés
  4. Azért egy icipicit bánkódhatok, ugye?

    VálaszTörlés
  5. udv a klubban;-) ezt mi Ahamaval kotesprobanak hivjuk:-P

    VálaszTörlés
  6. Luteát másból kötök, már tudom, miből (ezért jó, ha van itthon sok fonal, ugyebár), ez a fonal még várat a mintájára, de előde előbukkan az is, biztos vagyok benne.

    Ne bánkódj, Nöné, tényleg ne! Te még nem jártál így? :o)

    Kicsoda: ez meg mindjárt sokkal jobb így, igazatok van, be kellett gyakorolni a mintát! :o))))

    VálaszTörlés
  7. Ilonamamzi: jó a bátorítás, mert én nagyon egyenetlenül kötök, most próbálok majd még erre IS figyelni,tudod, hogy kell biztatni az embert! :o)

    VálaszTörlés
  8. Huhh, nekem vérzik a szívem!

    VálaszTörlés
  9. Nekem is vérzik! :-(
    Olyan szép volt!

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű a színe a mintája, lesz ebből még kendő :) Kedvet kapatam már én is egy kendő kötéshez, de még sos próbáltam csipkét kötni úgyhogy kötéspróbám nekem is lesz azt hiszem :)

    VálaszTörlés
  11. Sajnálom, pedig úúúúgy szorítottam:))

    Én csak a 2. charttól bontottam vissza....de azóta már továbbépült!

    VálaszTörlés
  12. Vagy nem szorítottad össze a fogad, vagy nem kötöttél elég gyorsan.... :) Pedig szép. :)

    VálaszTörlés
  13. Már megvan a Luteához való fonal, én úgy hiszem, így aztán ne bánjátok, nekiálltam egy Shetland-nak, csak mellesleg mondom. :o))))

    És igen, a fogszorítás vagy nem volt intenzív vagy nem használt. :o))))

    VálaszTörlés
  14. Óh, be kár!:(((
    De az optimizmusod tetszik!:x Hatalmas puszik érte!
    (És igenis szépen kötsz - ne is vitázz!;D)

    VálaszTörlés