2010. május 12., szerda

Az én füzetem / My exercise-book


Tudom én, hogy egy modern nőnek határidőnaplója van, pláne filoFAX-a, nekem füzetem van, mindig egy aktuális, amit addig használok, míg tele nem írom. Ha jobban meggondolom, nyomon követhető benne az életem, hogy mi érdekel, mi jár a fejemben, mire gondolok, mit szeretnék, mire vágyom, min dolgozom, mit főzök vagy éppen sütök. Lenyomat.
Enélkül el sem indulok sehová, legyen mindig mellettem, könyvtárban, villamoson, buszon, autóban, konyhában és kertben is. Benne van az életem. Részletesebben?

I know a modern woman has a date calendar, what's more, a filofax but I'm not a modern woman, I always have an exercise book which is used until I cover it with my writing. All my life could be followed through it, what I am interested in, what is in my mind, what's my desire, what I am working on, cooking, backing. My life is in it. More details?

Receptek:
Recipes:


Táskatervek:
My bagplans:


Rajzok, firkálmányok (nem gyerekrajz, az enyém...):
Drawings, scribblings (my sribblings!):



Térkép, hogy el ne tévedjek:
Map drawed by me ... not to get lost:



Kötésminta:
Knitting-pattern:


Varró Dani megtalált verse (hogy el ne vesszen):
A poem found somewhere:


Napi teendők megspékelve egy két ismeretlenes egyenlettel (termék árának kiszámításához, csak így, bizony):
To-do-list and equation with two unknowns :


A filoFAX tulajdonképpen file of facts, tények aktája.
Nos, ha így nézem, nekem is van, mégiscsak van filoFAX-om.

Originally the filoFAX is file of facts.
I think I have a filoFAX - all the same.

9 megjegyzés:

  1. Nálunk angolabbul beszélő országokban art journal-nak hívnák ezt a kockás füzetet. (Művészképzőben pedig némely tanár egyenesen gyilkol érte, hogy ilyemit vezessenek a diákok):-) De nekem ez a "lenyomat" kifejezés sokkal jobban tetszik. Sőt Élet-lenyomat. Szíves engedelmeddel tovább is vinném ezt a kifejezést. Be is írom az én ... hát, ugye vonalas füzetembe.

    VálaszTörlés
  2. Imádom :o))
    A cetlijeim összesége egy füzetben.
    Nekem valahogy nem sikerül egyetlen füzetre összpontosítanom.
    Kár, mert a te füzeted olyan guszta, lapozgatni és simogatni való.
    Igazi kincs.
    Nem szoktad elhagyni? "biztos" helyre tenni, majd nem lelni miközben a jeges rémület a gerinceden szaladgál?

    A rajzkésségünk bámulatos hasonlóságot mutat... :o))

    VálaszTörlés
  3. Határidőnaplóm van. És millió egyéb papírom, amiken receptek, címek, telefonszámok, teendők listái kallódnak. Alkalomadtán rajzolok is - ilyesmiket, mint te. :D A varrományokat nem szoktam előre lerajzolni - van hova fejlődnöm. :) Viszont vettem egy kék-fehér pöttyös füzetet pár hónapja, hozzáillő pöttyös tollal, pont ezért, hogy "majd lejegyzek mindent". Na, persze... :P Pedig jó lehet visszanézni később.

    VálaszTörlés
  4. Anikó: vidd tovább, persze, kedves nekem, ha tetszik neked...

    Molika:szerezz be füzetet, meglátod, a nehezebb feladatok is könnyebbé válnak! Jó móka kiválasztani a füzetet, melyik legyen az,már önmagában ez is lenyomat...
    Elhagyni nem szoktam ugyan, de néha nem találom AZONNAL, na, akkor jön a jeges!

    Lidércke: ha már a füzetválasztáson túl vagy, mi kellhet még? Csupa öröm, és valóban, olyan nehéz kidobni, ha teleírom. Nem is dobom ki....

    VálaszTörlés
  5. Ezt az összeszedettséget! Lehet, hogy megtaláltam a hiányzó láncszemet, hogy a szétszórtságomat, szétfolyásomat egy füzetbe fűzzem?!
    Milyen jó érzés lesz majd évek múlva visszanézni:-)

    VálaszTörlés
  6. Ebben azért kell ám lapozgatni, hogy megtaláljam, amit keresek! :o))

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű füzeteim vannak, de amióta laptopom és blogom van, a füzetek üresen állnak. Kár, de mivel én nem rajzolok, csak írok - így alakult. De továbbra is vonzanak a szép füzetek.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik, nekem is van ilyesmim sok különböző füzetben. Így épp a lényege veszik el.
    Fellelkesülve rajtad megkeresem a megfelelő méretűt, ami a legtöbb táskámban elfér. Kösz az ötletet!

    VálaszTörlés
  9. Nekem "rendes" filofaxom van, viszont nem csak írok bele, hanem 2-3 éve mindent bele is teszek: a barátaimtól kapott ajándékkísérőktől kezdve az éves ajándékozási terven keresztül (miután egyszer csak a családi egyeztetéseknek köszönhetően nem vettük meg ugyanazt az ajándékot...) egészen a próbakötésekig. Ennek köszönhetően csak félig lehet bezárni... És -többek között- a képek csatolhatóságának hiánya hívta életre a blogom is. :-)
    Meg több füzetet vezetek, mert a szakmai napok, képzések anyagai külön füzetben vannak, a tananyagok szintén (tárgyanként, az is , amit tanulok és az is, amit tanítok), a patchwork megint.

    Érdekes visszanézni is, annyira megdöbbentő, hogy az ízlésem mennyit változott az évek során - ez főleg a ruha szabásminták esetében szembeütköző.

    VálaszTörlés