2010. április 13., kedd

Elemezve lettem / My blog is analysed

Ezen helyen elemezve lettem, nem lelkesek velem szemben, megjegyzem, elkeseredtem egy percre, de kedvemet nem szegte.

Ellenben: kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre, mivel értetek egyet, mivel nem? De komolyan....

There was a possibility so I wanted Makgubo to analyse my blog. In their opinion my blog is terrible, I know I am laying it on thick. The reality is that I should make a decision what the aim of my blog is, I want to have a blog with personel information or a blog for business? It's not suggestable to mix these contents. :o(((
I would like to know your opinion, really....

37 megjegyzés:

  1. Hogy ez mekkora egy hülyeség! Én úgy szeretlek, ahogy vagy! :)(és ezen nem változtat egy "profi" számláló sem!)

    VálaszTörlés
  2. Az èn blogomra vajon mit irna, kàosz az egèsz?
    Szerintem semmi nem nyom el semmifèle lènyeget, èn a kètnyelvusèggel sem szoktam foglalkozni, mert rogton az elso nyelvet, a magyart megèrtem, akkor minek olvasgassam az angolt, azzal, hogy àrulod a holmidat, nincs semmi bajom. Szeretem, hogy nem keversz bele politikàt, ès tudom, hogy vallàsos vagy, ès tisztelem benned, hogy azt is izlèssel kevered bele. Mit is irt mèg... màr nem is emlèkszem. Ja, hogy legyen kulon blog a csalàdròl ès az àrulandò holmikròl, ha te kulon akarod szedni, akkor rajta, de akkor kèt kulon blogon fogjuk elolvasni azt, amit most egy blogon olvasunk. Ezt a profiszàmlàlò ugyet meg nem èrtettem.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nem egy üdvözítő út van. Mindenkinek meg kell találni a saját útját, stílusát. A blogban is, az üzletben is. Egyet értek avval, hogy egy profi oldalon első blikkre nagyobb a bizalom, de a saját tapasztalataimból kiindulva többször okoznak csalódást, amikor a profi külsőségek ellenére a szolgáltatás, a termék vagy a telephely kivánnivalót hagy maga után. Én speciel szeretem, ha megismerem az embert a termék mögött.

    VálaszTörlés
  4. Ezt az elemzést te kérted Zazi?

    Hát nem értem az egészet, miért kell ízekre szedni valamit, amit a tulajdonos szívvel-lélekkel gondoz, ápol, vagy olykor életben tart! Mint a saját gyerekét. Zazi, így jó ez, ahogy van! Én szívesen olvaslak!

    Az én blogomnak egy spulni cérna a neve, de szerintem sokkal több a családdal, saját gondolataimmal kapcsolatos bejegyzés... de akkor ezek szerint az is elég rossz minősítést kapna. Pedig szeretem.

    VálaszTörlés
  5. Nekem ez az egy okozott gondot, ez a személye rész. Megmondom őszintén: a múltkor Kdattánál ez pozitívumként merült fel, nálam negatív elbírálást kapott. Hm.
    Minden mással értek egyet, mármint design, számláló,stb.

    VálaszTörlés
  6. Én kértem, nincs ezzel semmi baj, a többségében, mondom, igazuk van, csak ezt a személyes részt, ezt nem értem. Lásd a fent írtakat!

    VálaszTörlés
  7. Zazálea, a blogod így jó, ahogy van! Szerintem két dolgot meg kell különböztetni: az üzlet és a szívvel-lélekkel való alkotás, ami emelett (nem mellékesen) értékesíthető is, nem ugyanaz. Azt hiszem itt van a kutya elásva. Lehet száraz üzleti fogásokat alkalmazni, ami jól jövedelmező, hiszen a pénz a leghangsúlyosabb szempont, és lehet szeretettel, örömmel alkotni, amikor a személyiségedet is megosztod velünk. Nagy űrt hagynál bennünk, ha ezt nem tennéd. :)))))

    VálaszTörlés
  8. Szerintem is így jó a blog, ahogy van.Ha *profibbá* tennéd, szerintem elvesztené az igazi *Zazálea* varázsát!!!

    VálaszTörlés
  9. Hát, ez nem tetszett. :((( Mint ahogy a mákgubóval kapcsolatban korábban is merültek fel ellenérzéseim.

    Teljesen más az üzleti célú blog és más a személyes hangvételű alkotó blog (még akkor is ha etsyn, meskán árul az illető). Nagyon szeretlek olvasni és nem szeretném ha változnál!!!

    Ezek az "üzleti" blogok a maguk személytelen/jellegtelen megjelenésével és stílusával nagyon sok esetben taszítanak.
    Nagyon taszít a pénzközpontúság, ami felbukkant szintén ezeken az oldalakon, mert szinte már azért is pénzt számítanak fel, ha ott nézelődik az ember.
    Ha valaki eladni akar, ne blogon tegye. Az már inkább saját honlapot készítsen. Szerintem.

    És azt is utálom, hogy ezek az "üzleti" blogolók ugyanúgy olvasnak, megjegyzéseket tesznek, mint más "mezei" bloggerek. Mert attól is olyan érzésem lesz, mintha már attól pénzt akarnának felszámolni, hogy nálam jártak.

    VálaszTörlés
  10. Én ott tartok, hogy a blogokat az olvasók 6%-a keresi fel üzleti, vásárlási céllal.
    Szerintem nincs értelme problémát csinálni a kérdésből, mert egy kattintással a profi meskaboltodban találja magát a látogató. Írj, amit jólesik- ha szeretik a blogodat és sokan olvassák, az a legjobb reklám.
    Szerintem. De hát te is tanultál marketinget! :)

    VálaszTörlés
  11. Aki ennyire nem tud helyesen és normálisan írni, az hogy mer másokat kritizálni?! Szörnyű az író stílusa, vagy inkább rettenetes. Ráadásul hülyeségeket ír. Miért kéne egy blognak csak üzletinek lennie? Szerintem sokkal fontosabb a személyes hangvétel és a szórakoztató, közvetlen stílus. Illetve ki a frászt érdekel a Google Analytics, vagy mi? Szóval összességében véve: az ő blogjára, írásaira tiszta szívvel adnék egy jó nagy 1-es osztályzatot. Nehogy odafigyelj rá! Szánalmas személyke az a valaki.

    VálaszTörlés
  12. Hiába próbálok visszaemlékezni , hogyan is hangzott el a Bridget Jones- ban pontosan . De talán így: szeretem úgy, ahogy van.
    Mármint én a blogodat! :)

    VálaszTörlés
  13. Én valamivel egyetértek benne, valamivel nem. Üssél agyon, de pl. a háttér mintája, színe valahogy nem passzol nálam se a blogodhoz.

    VálaszTörlés
  14. Na már tudom miért nem kérnék magamról elemzést...
    Ha tiszta "üzleti oldalt" akarok nézni, nem blogot fogok olvasni, hanem kinyitom az etsy-t...nem igazán várom el a blogoktól, hogy totál profi legyen, még néhány melléütés sem zavar én speciel tuti rosszul gépelek, és a helyesírás ellenőrző sehogy sem működik a bloggeren... És kimondottan tetszenek a személyes megjegyzések.

    VálaszTörlés
  15. Úgy igaz, minden úgy van jól, ahogy van! Mit olvasnék én napi újság helyett? És bár a színérzékemet tökélesnek titulálják, és a szemem látja, hogy itt a héttár mintáinak színe és a szöveg alatti rész színe nem teljesen harmonizál, de éppen ez teszi különlegessé, és megismételhetetlenné! Tudod milyen irritáló tud lenni, ha minden passzol:-)))))) Utálom a profi dolgokat, pedig sokan engem is ebbe a dicsfénybe helyeznek el:-)))))
    A többi hülye gondolatomat a blogomban olvashatod, ha kiváncsi vagy rá. Nem tudtam szótlan maradni.

    VálaszTörlés
  16. Lányok, már ezért érdemes volt!

    Hangsúlyozom: a kritika többségével, amelyek a színre, design-ra vonatkoznak, egyetértek, engem a személyes vonal kritizálása bánt, főleg úgy, hogy az előző turnusban résztvevő blognál ezt dicsérte.

    De veletek az élet... jó. Csak így. Én pedig maradok az, ami vagyok, mást nem tehetek. :o)

    VálaszTörlés
  17. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  18. Le kellett törölnöm a megjegyzést mert csúnyán félre ütöttem és csak később vettem észre, bocsi.
    Én örülök a személyes arculatodnak- vásároltam is miatta.

    VálaszTörlés
  19. Elgondolkodtató, de nem hiszem, hogy fontos, amit írtak. :) Sokkal inkább érzelmek vezetnek, mikor blogokat olvasok, mint a racionalitás, és a profizmus keresése. A humorod átszövi a blogot, és ez fontosabb, mint hogy milyen a számlálód, és passzol-e ez a zöld a mintához. :)

    (Én nem merném elemeztetni egyik blogomat se. Tuti, hogy lehúznák. :D)

    VálaszTörlés
  20. Én szeretem a blogod - ezt is, a másikat is. Itt minden épkézláb mondatokban van megfogalmazva, helyesírási és központozási hiba nélkül (szemben az „elemzés”-sel), sokszor humorral és öniróniával – nekem ez fontos szempont. Szeretem, hogy személyes, gügyögés- és lilaságmentes, természetes – ezért járok ide.

    Az előző dizájn jobban tetszett, letisztultabb volt. A zöld háttér szép, de nem látszik jól a Zazálea körüli keret (legalább is nálam), a kékek ehhez a zöldhöz egy kicsit világosak – szerintem –, nem használnék pirosat is, meg narancsot (okker?) is… De ezek apróságok. Komolyabban zavar, hogy a szövegben (nekem a lényeg) kisebb a sortávolság – így rosszabb olvasni –, mint a bal oldali sávban.

    VálaszTörlés
  21. Hallgass meg mindenkit, aki szeretettel elmondja a blogodról a véleményt, aztán csináld úgy, ahogyan Te jónak látod. :)
    Biztosan ismered ezt az imát, de most fontos, hogy itt legyen.

    Assisi Szent Ferenc imája

    Uram, tégy engem békéd eszközévé,
    hogy szeressek ott, ahol gyűlölnek,
    hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak,
    hogy összekössek, ahol széthúzás van,
    hogy reménységet keltsek, ahol kétségbeesés kínoz,
    hogy fényt gyújtsak, ahol sötétség uralkodik,
    hogy örömöt hozzak oda, ahol gond tanyázik.
    Ó, Uram, segíts meg, hogy törekedjem
    nem arra, hogy megvigasztaljanak,
    hanem, hogy én vigasztaljak,
    nem arra, hogy szeressenek
    hanem arra, hogy szeressek.
    Mert aki így ad, az kapni fog,
    aki elveszíti magát, az talál,
    aki megbocsát, annak megbocsátanak,
    aki meghal, az fölébred az örök életre.

    VálaszTörlés
  22. Nem jó helyen elemeztettem, ezt már látom. :o)))

    VálaszTörlés
  23. Én csak most jutottam el idáig, de látom már sokan elmondták a véleményüket. Egy gondolatot írnék le csupán, ami a "cikk" írásakor az első volt: ez a nő egyáltalán nem szokott téged olvasni, csak belekukkantott a blogodba, ezáltal nem is ismer téged. Tehát igazán jó véleményt sem tud mondani.
    És még valami. Remélem, hogy ő is elolvassa ezt a rengeteg kommentet és rájön, hogy nem minden a profizmus. És hogy nem vagy kismama:)))))))

    VálaszTörlés
  24. Elkezdtem írni, utána kitöröltem, (közben kikerült a reggeli bejegyzésed :-))
    Az elemzésen akkor kell elgondolkozni, ha üzletszerűen ebből akarsz megélni, de akkor pedig egy tényleg szakember véleményét kell kikérni :-)
    Amíg örömmel varrsz, és nem mellékesen ezzel még pénzt is keresel, tökéletes a blogod úgy ahogy van :-)
    Én nagyon szeretlek olvasni, és szeretek nézelődni a blogodon.
    Egy kezdő blogoló, és nagyon kezdő hobbi varró

    VálaszTörlés
  25. Kdatta barátnő, így bújtatott reklám a pozitív elbírálás. TE nem vagy barátnő ezek szerint.
    A mákgubó mákja pedig színvilágban és formában is az IKEÁs anyagra emlékeztet. (ez most az én elemzésem)Szerintem a rendszeres olvasók száma is erősen befolyásoló tényező a bírálásnál.(ez az ÉN analyticsem).

    VálaszTörlés
  26. Mindent elmondtak előttem. Szerintem a blogolás nem a profizmusról szól, hanem inkább egy " napló" ahol a napi-heti történéseket leírja az ember legyen az alkotás, magán élet.
    Az ember általában saját stílusának, száj ízének megfelelően szívéhez kedves módon választ színeket, esetleg mint nálam sokszor hangulatának megfelelő színeket :). a blogjához. Itt megismerhetjük az EMBERT a munkák, alkotások mögött.
    Szóval maradj ilyen- a profi számlálót , meg nem értem miért létkérdés :((((

    VálaszTörlés
  27. Azért szeretem a blogodat, mert olyan, amilyen.
    Nem vesézgetem, hogy illik-e ez a szín oda, vagy épp fordítva, valamiért ezt választottad, ezért ezt fogadom el. Lécci ne változtass! :-)

    A Mákgubót viszont nagyon nem kedvelem, épp a túlzott elüzletiesedés,a túlzott pénzhajhászás miatt (ahogy itt már említette valaki). Ezekben a blogokban nem a mindenáron való eladás a lényeg! És hagyjuk már a kismamámat, vegyük már észre, hogy nem mindenki az!
    Szóval: tényleg rossz helyen elemeztettél!

    VálaszTörlés
  28. (Teljesen mellékesen, zárójelben jegyzem meg, hogy HA kismama lennél, azzal se lenne semmi gond. :) Mondom ezt én, a kismama. :) )

    VálaszTörlés
  29. Az este elolvastam az elemzést, sziven ütött, gondolkoztam is egy kicsit, hogy abbahagyom a blogírást, mert ha az enyémet kielemeznék, ajajjj...de elolvasva ezt a sok megjegyzést, úgy döntöttem, folytatom. Ja, és nem véletlenül kezdem a reggeleimet Veled :-)

    VálaszTörlés
  30. első körben a tyukanyo.hu lett kielemezve, és ott is felmerült, hogy nem elég vevőorientált. na igen, csakhogy nem üzleti célú az oldal. tudom, hogy sokaknak hihetetlen ma egy ilyen oldal, ami egybegyűjt sok mindent, és nem akarja rád sózni, fizettetni érte :)
    ez a jó a blogodban is -nem tukmálod, hogy ezt varrtam, vegyétek. ha ezt akarnád, nyitnál egy tukmálós blogot, nem? :)))
    (és igen, ez a kismamás dolog az én szememet is megütötte, ennyit az alaposságról :P )

    VálaszTörlés
  31. Én ezt az egészet nem értem..., én nem szeretném, hogyha engem elemeznének...
    Ahány ember, annyi egyéniség és ez lejön a blogunkon..., meg az is, hogyha felettébb okosok vagyunk és mindenhez értünk...

    VálaszTörlés
  32. Ha az én véleményem is számít a sok közül, akkor szeretnélek Tájékoztatni, hogy NAGYON SZERETEM A BLOGODAT OLVASNI, NAGYON SZÉP TERMÉKEKKEL, SEMMILYEN ELNYOMÁS NEM TAPASZTALHATÓ!!!

    Szerintem így vagy jó, ahogy vagy!

    VálaszTörlés
  33. Jaj, Zazi, mit is mondhatnék még, amit a többiek nem mondtak már el...? Én imádom a blogodat és nagyon kedvellek téged. A helyén kell kezelni ezt a dolgot... szóval maradj, amilyen vagy, mi így szeretünk (blogostul!)!:x:x:x

    VálaszTörlés
  34. Na, most már rácsapok a kezemre, mert újra írok. :D Pont ezen gondolkoztam, amit Mici írt. Az Analyticset csak a blog gazdája látja. Nincs itt némi tévedés? (De, van. :P :D)

    VálaszTörlés
  35. Én meg arra gondoltam: na, ne már, hogy más valaki is lássa a statisztikámat, minek? Egyébként már működik megint, de nagyon vicces, ez a harmadik mérőm, három különböző számmal. :o)))


    Mindenkinek köszönöm a pozitív szavakat, mondatokat, nem mindenki tudja, de nem is kell, nem is baj, hogy ez nekem mit jelent.Jó volt veletek, lányok, ne rágódjatok sokáig a dolgon, ilyenek vagyunk, maradunk is... de jó, hogy vagytok, de jó, hogy vagytok! Őszintén és igazán és szívből mondom, szerintem, tudjátok, értitek, érzitek.

    Mici: a te külön afférod azért érdekelne... :o)))

    VálaszTörlés
  36. Szia!!

    szerintem semmi baj a blogoddal! sőt!!! én már régen jártam olyan blogon, ahol leültem, és órákon keresztül csak olvastam egyik bejegyzést a másik után. és nálad ezt tettem! szerintem nagyon jó úgy ahogy van, és nagyon szép dolgokat alkotsz!!

    VálaszTörlés