2010. április 14., szerda

Se vége, se hossza

Mármint a kötésnek.
A Laminária azért remek, mert azon túl, hogy azt a képzetet kelti, hogy tud az ember kötni, szóval, ezen túlmenően nő a koncentrálóképességünk. Segít a matematikában. Türelemre tanít. És valljuk be őszintén, ezek már mind az elvárt hatás feletti tartományba esnek, tehát kész profit az egész.


Na most. Az én Lamináriám kötése közben kiderült, hogy nem jó a fonal (háromágú, beleakad a kötőtű a köztes fonalakba), nem jó a kötőtű (csúszik veszettül), de erre nem magamtól jöttem rá, hanem mondták, addig kötögettem békésen, azt hittem, ez így a jó. A fonallal még az is a baj, hogy vastag, ennek megfelelően a másoknál gyűrűn áthúzható kendő nálam a hulahopp-karika változat lesz, vastag, meleg, mint egy bunda, úgy is mondhatnám, hogy másoknak tanga jut, nekem bundabugyi. De milyen jó lesz majd télen, meg ősszel, arról nem is beszélve, hogy ha egyszer eljutok a Transzszibériai vasúttal Novoszibirszk-be, ahol aztán tényleg tél van, nem úgy, mint nálunk, oda még nem jutott ám el a globális felmelegedés (bár az utóbbi napokban ezt nálunk is kétségbe vontam), szóval, ott aztán majd nagyon jó lesz, hogy van nekem egy ilyen bundim. :o)

Közben elkezdtem egy sálat, stólát, ez is csipkeminta, ez is gyapjú, s ha valaki azt hinné, hogy barna lesz, hát téved, de akkor is, ha azt hiszi, narancssárga-barna lesz, nem, mert ez egy Bucillától kapott csodafonal, lesz benne mindenféle szín, sokszínű egyéniségeknek ajánlatos.


18 megjegyzés:

 1. Nagyon kíváncsian várom a Betti-féle fonalból készülő stólád folytatását! De a jó, meleg Lamit is sűrűn mutogasd, vagyis inkább legközelebb már kész állapotában:o)

  VálaszTörlés
 2. Én igyekszem, de ennyi fejtés összesen nem volt idáig, mint ma. :o(((

  VálaszTörlés
 3. Én igyekszem, de ennyi fejtés összesen nem volt idáig, mint ma. :o(((

  VálaszTörlés
 4. Azèrt minden tiszteletem a Tied, hogy Laminàriàt kotsz, egyszer majd, ha osszegyulik hozzà a bàtorsàgom, èn is fogok.
  Az nem baj,ha meleg, legkozelebb majd lehelet-csipkèt fogsz.

  VálaszTörlés
 5. Olyan az a gombolyag fonal a képen, mintha egy mécses lenne a közepén:)))

  VálaszTörlés
 6. Napok óta vártam ezt a bejegyzést!!! Mert nagyon kíváncsi voltam, hogy hogy haladsz. Elárulom, jobban, mint én...félretettem. Kudarcos...

  A stóládra nagyon kíváncsi vagyok!!!!Azzal a mintával kötöd amit szombaton bogarásztatok?

  VálaszTörlés
 7. Huhúúú, a stólád/sálad mintája csudaklassz! A színe is pazarnak ígérkezik, akárhogy is tiltakozik ez ellen Betti!;DDD

  A hulahoppon olyan jót nevettem, köszi!:D

  VálaszTörlés
 8. Én is szeretem a jó meleg, beleburkolózós kendőt, s a Lamináriád nagyon ígeretesnek tűnik :)
  A csipkeminta nagyon nagyon szép, kíváncsian várom a folytatást :)

  VálaszTörlés
 9. Most mit kerteljek? irigykedem, irigykedem...:))

  VálaszTörlés
 10. Katica: jó vicc, nem magamtól, 2 alkalmas tanfolyam volt, lehet, hogy még egy pótalkalmat is be kell iktatnunk! Magamtól, hagyjál már, lustakötés, az igen! :o)

  Jé, Julcsi, tényleg!De jó, hogy mondtad...

  Kataca. igen, azzal és nagyon egyszerű, ha már tudom olvasni a mintát. :o) Nagyon szép.... Laminária: kötés, bontás, kötés. :o(

  Melinda: a hulahopp nem vicces, kéretik nem nevetni! :o) De igaz. :o( Betti fonala nagyon szép, én így haladok vissza a vastagság-vékonyság fokán, jön nemsokára tied is. :o))) Ami szintén gyönyörű, mint tudjuk!

  Kriszta: ugye, hogy ugye? na, ebbe bele lehet majd, mert akkora lesz, de akkora... :o)

  Kicsikató: aki úgy tud horgolni, mint te, az ne irigykedjen, annak ripsz és ropsz megy ez is! :o)

  VálaszTörlés
 11. Akkor mostmár angol nem lesz? :(:(

  VálaszTörlés
 12. Lesz, csak ma már megviselődtem. :o((( Nem volt energiám, de egyébként miért érdekel? Elég vacak fordítás!

  VálaszTörlés
 13. Nekem tetszik a Lamináriád nagyon. Csak nézegetem mindig a Laminária-kötéseket, bele sem mernék fogni!
  Tegnap megkaptam a levendulás-zsákocskát. Nagyon szépen köszönöm. A blogomon megnézheted, hogy milyen jó helyre került :D
  Még az előző blogbejegyzésekhez írnám: én igenis szeretem a blogodat, úgy jó ahogy van, akinek meg nem tetszik, ne nézegesse, nem? Sajnos én sem vagyok egy nagy kommentelős típus, de ezen szeretnék változtatni. Attól függetlenül mindennap bejövök hozzád, szeretem a pársoros szösszeneteket is :) Sok sikert a blogodhoz és az új boltodhoz a Meskán !

  VálaszTörlés
 14. Sárgulok ám rendesen,milyen gyönyörűségeket készítesz!!!!Csak gratulálni tudok hozzá!!!

  VálaszTörlés
 15. Kíváncsian várom, milyen lesz abból a csikos fonalból a stólád:)
  Lamináriához kitartás! Megéri, nagyon szépséges lesz!

  VálaszTörlés
 16. Hencsilli: örülök, ha megérkezett, morzsolgasd időnként....

  Jutus:azért ez a laminária kezd kifogni rajtam...

  Bucilla: Jaj, nagyon szép lesz és finom és meleg... :o)))) ilyen fonalból!

  VálaszTörlés
 17. Zazálea köszönöm a szavaidat! :)

  VálaszTörlés
 18. Seholsincs előírva, hogy csipkét csak leheletvékony onalból lehet kötni, nézd csak meg Brooklytweed dolgait a ravelry-n például... tuti jól tud mutatni rusztikusabb fonalból is...

  VálaszTörlés