2010. március 9., kedd

Maslow meg a mosogatás

Én mindig úgy képzeltem, hogy vágyaink sokat elárulnak pillanatnyi élethelyzetünkről, úgyismint jaj, csak elérjem a buszt, jó tételt húzzak, a főnökömnek jó napja legyen, a gyereken reggelre tűnjenek el azok a pöttyök, le ne égjen az ebéd, megkapjam az állást, satöbbi.
A ma reggeli vágyam csak az volt, hogy az itthon lévő négy családtag (ebből kettő csak félnapos) ne használjon napi 15 poharat/bögrét, mert torkig vagyok a mosogatással, elegem van, s bár tudom, hogy ezzel a Maslowi szükséglethierarchia igen-igen alacsony szintjére helyezem magam, mégis.

Ennél rosszabb csak az lenne, ha nem lenne kire mosogatnom.

12 megjegyzés:

  1. Tudod mi az amibol latszik, hogy mar jobb, az utolso mondat!!! Igy van tanulja meg az a budos kolok, hogy egy nap max 10 pohar, de hasznaljon meg napi 10-et ugy x evig:-)
    Ha a heten csutortokon visz setalni ZM a konyvtarba akkor szolj!:-)
    Egyebkent en mindig utaltam a Maslow-t, mert ertem, hogy ez van, de en spec nagyon nem igy mukodom...

    VálaszTörlés
  2. Mosogatógép? Tudom, hogy megvenni....de használni, az már nagyon jó!

    VálaszTörlés
  3. Komoly vita volt ideköltözésünkkor, hogy legyen-e mosogatógép, mert mi mindketten nagyon ellene voltunk, de anyukám nagyon, de nagyon ragaszkodott hozzá. Azóta a legjobb barátunk. :))

    VálaszTörlés
  4. Mintha én írtam volna:-))) Ezek szerint neked sincs mosogatógéped??!!

    VálaszTörlés
  5. Szerintem, ha ezt az igényedet kielégíted a Maslow féle piramis oldalán mindjárt 2 lépcsőt is felléphetsz! :)

    VálaszTörlés
  6. Kicsoda, max. pénteken, de valószínűbb a köv.hét, nem tudok olyan sokat olvasni, hogy hetente cseréljem a könyveket. :o) Vagy a rá következő héten?

    Nincs mosogatógépem, nem is lesz egy jó darabig - olybá tűnik. Büdös kölkök is mosogatnak egyébként, ők ugyanezen mérgelődnek. :o))
    Ez egy ilyen család.

    Colette, akkor mi félszavakból is. :o)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jót mosolyogtam a bejegyzéseden.
    Anno, amikor tanultam a szükségletpiramist, nekem már akkor is kínszenvedés volt "bemagolni", mert nem ez a kapcsolási rajzom nekem sem. :-)

    VálaszTörlés
  8. Minden csak viszonyítás kérdése, ahogy ezt te is nagyon jól tudod - mint ez az utolsó mondatodból ki is derült!;DDD

    VálaszTörlés
  9. Nekünk sincs mosogatógépünk, és én ráadásul szeretek is mosogatni. Csak másra bízom az edény elrakást. Ja, és azért küzdök is- pl. a múlt héten végig beteg voltam, a fiam főzött ebédet. Kérdezte, hogy kérek-e én is? Nem kértem, mert nem bírtam enni, de az első kérdésem az volt, hogy a húst megmosta-e? és oltárira csodálkozott, hogy hoppá, azt elfelejtette. :P Hát, most vagy beteg az ember, vagy tanítósat játszik... :)

    VálaszTörlés
  10. Nekünk sincs mosogatógépünk, és én ráadásul szeretek is mosogatni. Csak másra bízom az edény elrakást. Ja, és azért küzdök is- pl. a múlt héten végig beteg voltam, a fiam főzött ebédet. Kérdezte, hogy kérek-e én is? Nem kértem, mert nem bírtam enni, de az első kérdésem az volt, hogy a húst megmosta-e? és oltárira csodálkozott, hogy hoppá, azt elfelejtette. :P Hát, most vagy beteg az ember, vagy tanítósat játszik... :)

    VálaszTörlés
  11. fel vagyok háborodva. mielőtt lelépnék hétvégén, általában elszoktam reggel mosogatni. mint ahogy történt vala most is.
    édeslányod, a Középső.

    VálaszTörlés
  12. és ÉN nem kérek mosogatógépet mert ez az EGYETLEN házimunka amit SZERETEK csinálni *mérgesen néz* helyette habverőt !!!

    VálaszTörlés