2009. június 1., hétfő

Na ne

Eredetileg azt akartam írni, hogy mostanra már vannak gyilkos gondolataim, de ez nem is igaz, mert kizárólag azok vannak, mert hogy a vizsgadátumok kitalálója nem gondolt sem Istenre, sem emberre, az tuti és hogy a puszta kezemmel tudnám megfojtani, az is (már majdnem) igaz. Azt is elmondom, hogy nem vagyok egyedül, ha engem még meg is úszna.

Mert 2 hét alatt kétszer a topon lenni, minden fene adatot fejbe szuszakolni, benntartani, majd a megfelelő időpontban, a megfelelő helyről előhúzni nem igazán lehet. És ez a második a hihetetlen mennyiségű adathalmazával csak magolással érhető el, ami meg tökéletesen felesleges, szerintem legalábbis.

Mert az ismeretszerzésnek, a tudásnak nem az adatok a legfontosabb tényezői, hanem az összefüggések, de ezt a mi oktatási rendszerünk még mindig nem ismerte fel, ennek köszönhetően egy olvasással átlátom ugyan az adott könyv 30 oldalas fejezetének lényegét mondjuk a nyilvánosság és közvélemény kapcsolatát illetően (legalábbis van valami képem és gondolatom), de képes vagyok 3 órán át ülni a reformkor lapjainak, szerkesztőinek, segédszerkesztőinek, tulajdonosainak neve fölött. Nem értem, miért nem kell a rikkancsok nevét tudnom, igazán komplex lehetne akkor már a tudásom. :o(
Ez olyan, mint amikor valamelyik félévben be kellett nyalni 120 szó etimológiáját, szerintem az Etimológiai szótár soha annyit kézben nem forgott, mint a mi időnkben. És amikor egy bement, kettő kijött, mert nem bírta befogadni az agyunk. Ennyi erővel akár a telefonkönyvet is bemagolhattuk volna, érdemben és energiában nem lett volna különbség.

Én mivel nem gondolom, hogy a lexikonok szó szerinti idézése a tudás részét képezi, nálam legalábbis biztosan nem, így sok reményt nem fűzök a csütörtöki naphoz.


5 megjegyzés:

 1. hat en meg a masik oldalrol szentsegelek:-)
  szoval kitartas, meg hajra!

  VálaszTörlés
 2. Na, az is érdekes lehet, szívesen meghallgatnám azt az oldalt is. Most egy kicsit mélyponton vagyok, de megrázom magam. És köszi. :o)

  VálaszTörlés
 3. El sem merem képzelni mit élsz át, most talán egy kicsit hálás is vagyok drága Pápai tanár úrnak, hogy van még egy évem felkészülni. Bár nem tudom, hogy ennek örüljek-e vagy sem. Mindenesetre kitartás!

  VálaszTörlés
 4. Ne csüggedj, minden jól megy majd, hiszen már bizonyítottad, hogy mennyire ügyes vagy!!!

  VálaszTörlés
 5. Ezt a telefonkönyves ötletet azért nem kellett volna nyilvánossá tenni... még valaki ráharap... ;-)

  VálaszTörlés