2009. május 9., szombat

Vegyük csak sorra / Closing-down scale

Ha már úszni mentünk, meg kellett látogatni a sokat emlegetett, sok blogban megjelent kiárusítást. Nincs is ezzel semmi baj, ZM érti ezt, csak ugye, ne tartson nagyon sokáig. Ő addig majd a kocsiban marad. Szerintem ez az a mondat, amelytől minden nő frászt kap, mert érzi a férj percről percre növekvő feszültségét, na, így vásároljunk okosan. Végigfutottam a polcokat, lekapdostam ezt-azt, amit első pillanatban nem értettem, hogy micsoda és mire való, azzal nem vacakoltam. Azt azért hallottam, amikor egy nő megkérdezte a türelmesen váró férjét, hogy meddig maradhat még, s erre az volt a válasz, hogy még van időnk, anyukám, nézelődjél csak... Öregem, micsoda pasi...
Fizettem, végeztem, távoztam, odamentem az autóhoz, kinyitottam és... ezzel a mozdulattal felébresztettem az alvó férjemet. Nem, az előző mondatban nem az a hangsúlyos, hogy szegény ember itt piheni ki magát, hanem az, hogy ha én ezt tudom, akkor még mi mindent... :o)

A zsákmányom így, egy kupacban nagyon józan és átgondolt választásnak tűnik.


A cérnáknak helye van, nem kérdés, hogy kell-e.


A tű sem kérdés, a varrásbontóhoz nem fűzök kommentárt. Nagyon ahhoz sem, hogy rögtön kettő kell.
Cipzárból meg sosem elég, ez is rendben van. Ez a méret különösen fontos.

Mondjuk, a nagyokat nem annyira értem, főleg ezeket a vastagfogúakat, jó nagy táskát kellene ahhoz varrnom, hogy ezek méretre megfeleljenek - de tegyük fel, hogy jól jöhet még.


A pici gombostűkben már nem vagyok biztos, persze, tudom, hogy mire való, csináltam én már annyi articsókát, hogy talán többet soha - ezért is tűnik érthetetlennek.


De a csúcs az ez:

Apró masnik. Nem emlékszem már arra, mi jutott eszembe, amikor a kosárba raktam, de arra igen, hogy amikor az eladó megkérdezte, hány darabot szeretnék venni, olyan határozottsággal mondtam, hogy hatvanat (60!), mint akinek már csak ezek a masnik hiányoznak a mű befejezéséhez.
De legalábbis van elképzelése. Ma reggel már azt meguntam, hogy ilyen helyre kis csigavonalba rakjam őket, így mondjuk az az idilli kép, hogy én ülök és türelmesen felvarrosgatom őket ... elég irreális.

Összegzésképpen: elgondolkodhatnék azon, hogy a "mindegy, mire jó, de megéri" típusú vásárlások hibájába esett nők kategóriája rám nem vonatkozik-e. Bár jobban tetszik az a megoldás, hogy ZM a hibás, miért nem szólt, hogy őt akkor most kiüti a 400 mg-os fejfájáscsillapító. :o)

Egyébként meg 2 km-t úsztam. Hm.

Yesterday, before our regular swimming we went to a shop with closing-down scale, I couldn't miss out the opportunity. The result: I bought a lot of things e.g. zips (my God, how many zips...), threads, needles, pins. But... I didn't have enough time to look around in the shop and buy only the useful things I need, so I think some of them are unnecessary. I can't imagine using the little green bows... what about I was thinking when I choosed them? :o))



12 megjegyzés:

  1. Mennyire az én színeim! Nagyon szép csomag :o). Hol van kiárusítás?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó dolgokat vettél! Az apró zöld virágok a legjobbak:))
    Ezek a pasik tényleg kiszámíthatatlanok, az enyém is egyszer siettet, máskor meg még ő az aki megkérdezi, hogy biztosan végeztem-e, nem kell-e más... Mondjuk ez utóbbi a ritkább:)))
    És igen, ez a "megvárlak kint" mondat az, amitől már a hajam is égnek áll, és legszivesebben be sem mennék az üzletbe:)))

    VálaszTörlés
  3. Jó szöveg volt!!!!:)
    Talán nem is baj,hogy tőlem messze van ez a bolt...:)Hajjaj!Mi lenne,ha közel lenne!:)
    Tudod mi tetszik a legjobban?: a tűcsomagnak a papírvége,jó kis grafika!!!:):))))
    Na,ezért megyek egyedül,ha lehet.....

    VálaszTörlés
  4. Mi már külön külön megyünk, mivel én az ő videós és villamos akármilyeiket nem tudom kivárni. Engem zavar, ha ott van, én is gyorsan kapkodok. Szalagokat nem vettél? Még ami tetszett azok a gombok voltak.

    VálaszTörlés
  5. Nálam az üzletbe általában párban érkezik a férj és a feleség, mondván majd együtt válogatnak. Tiz perc elteltével a férj a lépcsőn ácsorog, tizenöt perc múlva:"Anyukám kimegyek és elszivok egy cigit, ezután egyszer még bekukkant, de aztán már sosem látjuk...
    Hm... Ez máshol is igy megy...

    VálaszTörlés
  6. En soha nem szoktam neki mondani, hogy jojjon velem. Ha maga ajànlja fel, akkor meg vessen magàra ès vàrjon meg mig kivàlogatom magam rendesen. Nagy kisfiù màr, el tudja magàt foglalni.
    Egyèbkènt meg csudajò dolgokat vettèl ès mind rendkivul hasznos ès szuksèges, ès foleg nagyon izgalmas!!!!
    A ròzsàk pedig gyonyorusègesek!
    Làttad vagy olvastad-e màr az I love shopping-ot (Egy boltkòros naplòja) Sophie Kinsella-tòl? Ahhoz kèpest mi mind remènytelenul normàlisak vagyunk.

    VálaszTörlés
  7. Némely férfi mind egyforma. :o))))

    Zsukka, a bolt a Kondorosi- Budafoki út sarkán van, de nem is bolt, hanem egy megszűnőben lévő nagyker, ahol féláron adnak mindent. :o)

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok! Vásárláshoz is és a két kilométerhez is.

    VálaszTörlés
  9. Ebből az a tanulság, hogy "legközelebb", ha ilyen lehetőség adódik, akkor csendben odasettenkedsz a kocsihoz, belesel, és szituáció függő, hogy esetleg visszamész vásárolni... ;-)
    Ha meg a férj mégis utólag reklamál, akkor mondhatod, hogy ott voltál időben, de sajnáltad őt felkelteni...mert érte mindent :-)

    VálaszTörlés
  10. Jó kis sztori, olyan Zazáleás :) Én meg becsatlakozom azon feleségek sorába, akik ha nagyritkán maguknak mennek vásárolni valamit, akkor elfelejtik, hogy vár rájuk valaki a bolt előtt :D

    VálaszTörlés
  11. Legközelebb valami hasonló érdeklődési körben utazó emberrel megyek. :o(
    Igaz, ZM azt még nem tudja, hogy a köv. úszásnál is meg kell látogatni ezt a boltot, mert nem vettem se gombot, se szalagot, se semmit. :o)

    VálaszTörlés
  12. Sarkalatos pont a vásárlás, nem csak
    ebben a témában.
    Én célirányos vagyok, tudom mit akarok és oda megyek, elveszem , kérem, fizetek és egyik lábam itt a másik fa.....
    De apa ! Megnéz , megtapogat, lassan
    komótosan mindent, ha kell ha nem.
    Na most ezt én bírom nehezen.
    Éééés ragaszkodik az együtt menéshez.
    A passziós lányok a tudói, amig én
    vásárolok, Ő el viccelődik hm....
    Ráadásul hozza a frissebbnél frissebb akciós füzeteket is.....
    Lehet hogy én vagyok a kakuk tojás ?

    VálaszTörlés