2009. március 10., kedd

Háttér / Background

Minden úgy kezdődött, hogy (bár nem ez volt az első) kaptam egy levelet (köszönöm, Ildi!), amely ugyan nem a háttérről szólt , de újból felmerült, hogy a blogomra kattintással együtt mindenféle kaszinós oldalak is feljönnek, ami annak, aki nem akar internetes játékkal foglalkozni, nem annyira jó.
Nagyon kedvelem a levélírót és arra gondoltam, hogy majd én megoldom ezt a problémát egyszer s mindenkorra, vége a szépséges háttérnek, egyszerűsítünk, különben is errefelé tendál az életem, hát akkor nyilvánuljon ez meg itt is. Az konkrétan nem merült fel bennem, hogy nem tudom megoldani, nem mintha csak pozitív tapasztalataim lennének a blogcsinosítással kapcsolatban, de valahogy nem csináltam nagy faksznit a dologból.

Hát... jelentem, jaj. Ez, amit most láthattok, ez egyórás kísérlet eredménye, előbb még válogattam, keresgéltem, végül feladtam és próbáltam menteni, ami menthető. Akkor már mindennel elégedett lettem volna, csak legyen.

És amikor úgy tűnt, hogy továbbra is nyitva leszek, mert van pofája az egésznek (na, nem az, amit akartam volna), akkor telefonált Zsuzsi, hogy kész a fejlécem, csak egy kérése van: ne a pöttyös hátteret alkalmazzam, mert azon nem működik.
Nos, az eredményt láthatjátok. Természetesen pöttyös a hátterem, mármint a fantázianeve, ennyit sikerült tennem.

A legjobb azonban az, hogy Zsuzsi felvilágosított: nem a háttérrel van a baj, hanem a számlálómmal. Úgyis írhattam volna ezt, hogy feleslegesen küzdöttem egy órán át, de nem akarom, mert pozitívan nézzük és mondjuk azt, hogy felugró ablakokkal továbbra is rendelkezem, de mindezt egy szép, frissességet, üdeséget sugalló blogon. Ami határozottan előrelépés. Nekem, mert Ildinek nem. :o(


14 megjegyzés:

  1. HA nem ragaszkodsz a jelenlegi számlálódhoz, akkor tudom ajánlani az enyémet. Az oldalam legeslegalján van az ikon, arra kattintva lehet nagyon gyorsan regisztrálni.

    Egyébként szép ez a zöld.

    VálaszTörlés
  2. na, én nem a szépséges hátteredet gondoltam ám megváltozatni, hanem a gyári sablonodat. Ami most Dottd, vagy Dotty vagy ilyesmi nevű.
    Amit a beállítások, gyári sablonok alatt kell szerkeszteni

    Az, amit html-ben kell utólag betenni, és amitől most St. Patrick ünnepet ül a blogod, az teljesen jó, az előző is jó volt :)

    VálaszTörlés
  3. nem dottd, hanem dotts, gyors vagyok, mint a villám -és legalább annyira figyelmetlen

    VálaszTörlés
  4. itt van másik fajta számláló:
    http://whos.amung.us/

    ha ezt is beteszed, akkor a városokat is látod, ahonnan a látogatók jönnek:
    http://feedjit.com/join/

    VálaszTörlés
  5. Igen, tudom, azért mondom, hogy a pöttyössel volt a baj (sablon), ez a neve angolul. Csak én azt szeretem, ha jobb oldalon vannak a bejegyzések, a többi meg a bal oldalon.... Ennél jobban már csak a 3 sávosat szeretném, na, majd nyáron. Köszönöm, Zsuzsi, hogy mindig vesződsz velem. :o(

    VálaszTörlés
  6. mákgubó blogján egy szuper számlálóról beszél:
    http://www.makgubo.hu/?p=277
    Én most ezt próbálom beügyeskedni.

    VálaszTörlés
  7. Én nem értek a géphez, ezt majd egy
    kicsit később következő aktualitáskor el is mondom újra.
    De soha nem aszerint olvasok valakit hogy milyen a hátere, szine, stb.
    Kifejezetten a szöveg érdekel.
    Ez nem azt jelenti hogy igénytelen lennék.
    Szerintem ne aggódj a külcsin miatt.Amivel egyébként nincs baj.
    Nem ezért olvasunk sokan.

    VálaszTörlés
  8. Nem, nem, nem , rosszul fogalmaztam. Csak arról is szó volt a levélben, hogy rengeteg felugró ablak jön, ami megnehezíti az olvasást.Gondoltam, biztosan a háttér az oka, majd cserélek. Na, ki is cseréltem nagy kínlódással, erre kiderült, hogy nem ez volt a hiba.Bocs, ha félreérthető voltam.
    És örülök, ha jöttök engem olvasni, tudod... :o))csak szerettem volna megkönnyíteni a dolgot.

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom (na ez nem újdonság nálam!?) hogy milyen felugró ablakokról beszéltek? Nekem nem jönnek ilyenek elő!! senkinek az oldalán sem. Lehet, hogy ezt is be lehet állítani szg-en alapból?!...mármint hogy blokkolja őket, vagy mifene!?
    Egyébként tetszik ez az új háttered! :D

    VálaszTörlés
  10. Akkor jó, Körmi!

    Örülj, ha nem jön felugró ablak, nálam sem jön, de csak azért, mert a Firefox megakadályozza. És a számláló miatt van, mint kiderült. :o(

    VálaszTörlés
  11. Drágám,a felugrós kaszinós lófüle most is van, nem a háttered, hanem a számlálód a ludas benne. Ezt már jeleztük Zsuzsival a blogbajokban is :))

    VálaszTörlés
  12. Közben látom ám, hogy rájöttetek, csak nem olvastam végig a kommenteket ! Úgy tűnik, én is gyors vagyok, és figyelmetlen :((

    VálaszTörlés
  13. Igen, a bejegyzésemben is írtam róla, és most a kommentekben is..:o)))Rájöttem. :O))Rajta vagyok a dolgon!

    VálaszTörlés