2009. március 24., kedd

Amazon, de nem úgy és nem az

Rendelt már valaki az Amazonról könyvet? Rövid, néhány perces keresés után egy nagy halom könyvvel léptem ki (persze, gondolatban) a könyváruházból. Némi habozás, önfegyelem és lemondás után az alábbiakat azért szívesen látnám az ágyam mellett:

El tudnám képzelni, hogy összefognánk és osztoznánk a szállítási díjon...

Is somebody who has already ordered books from Amazon? In the morning I had some free minutes and was staying here awhile but ...what abundant offer! I could have bought a lot of interesting books but (of course) I went without buying anything. These books ar my today-choices (e.g.)...
What about sharing the shipping cost?...:o)

12 megjegyzés:

  1. Nem rendeltem még,de a román csoportban a lányok renszeresen rendelnek,általában úgy,hogy valaki megrendeli a többiekét is,hogy ne kelljen kölön fizetni a szállításért.Eddig megérkezett minden,úgy három hét alatt.
    Vannak akciók is,amikor 2-3 témába vágó könyvet vesztegetnek együtt nagyon kedvező áron.Az én szívem csücske most csupán 17 pénz,de nekem most ez is sok...

    VálaszTörlés
  2. MEgnézted, hogy ugyanaezeket vagy ezek közül néhányat a bookline nem tud-e meghozni? Én rendszeresen rajtuk keresztül rendelek német könyveket, és akkor csak a forintba átszámított könyvárat kell fizetni. Nagyon sok angol nyelvű könyvük van quilt témában is. És ha nem lenne a listán, egy emilt megér az ügyfélszolgálatnak. És ha ez se működik: az Atlantisz könyvesbolt, a régi Elte BTK épületében bármit meghozat külföldről, ők se kérnek extra szállítási díjat. Próbáld meg!

    VálaszTörlés
  3. Én rendeltem, 2x is. Első alkalommal pont 2 hét alatt megérkezett a csomag. Átlátszó nylon csomagolásban, a számla volt belehajtva amit megrendeléskor kiállít a rendszer, tulképp ez maga a megrendelés. Kezelési költségként tételenként 5 USD-t tettek rá, ha jól emlékszem, szóval, nem szempont, hogy sokat vagy keveset rendelünk.
    Második alkalommal dobozban jöttek a könyvek és több mint 1 hónap is eltelt, már épp akartam reklamálni. (1 hónapot adnak maguknak határidőképp) Igaz, akkor nagyon megérte dollárban rendelni, sok volt a rendelésük, talán emiatt csúsztak el.
    De simán kiküldték volna még egyszer a csomagot, hallottam, hogy ez így működik. Az első rendelésemmel csak az a bezacskózás zavart, mert volt pár kéznyom az egyik könyvben, mintha valaki módszeresen lemásolta volna. Ezt leszámítva a könyvek állapota kifogástalan volt, különösen a dobozban érkezettek esetén. Az anyagi oldaláról annyit, hogy rögtön leemelik a pénzt a bankszámláról. A rendszerben lehet(ne) követni milyen fázisban tart a dolog, de igazából a "kiszállítás alatt" után nincs mit nézegetni rajta és ez a hosszú idő.
    Azóta is kapom az ajánlatokat tőlük, csak a szívem fájdítják, mert tudnék rendelni... Sokszor tényleg megéri a bookline is, de ott észnélkül kell, nincs ám idő vacillálásra, mert van úgy, hogy másnapra már nem is kapható amit kinéz az ember. Legalábbis az engem érdeklő angol nyelvű könyveket tekintve.

    VálaszTörlés
  4. Anyahajó! Most akkor körbenézek a hazai lehetőségek terén, alaposabban. A Bookline-on én csak magyar nyelvűeket szoktam rendelni, igaz, azt rendszeresen.

    Majonéz! És mennyi a szállítási költség?

    Katafolt! Én is csak ábrándozom...

    VálaszTörlés
  5. Tételenkénti 5 USD. Ez tartalmaz valamiféle kezelési költséget is.

    VálaszTörlés
  6. Most megnéztem a bookline kínálatát és jó alaposan lecsökkentették. Fele vagy negyede a korábbiaknak :(

    VálaszTörlés
  7. Van brit Amazon is. Ildi az egyik postjában vagy annak megjegyzésében részletesen leírta a menetét és a költségvonzatokat is, úgy pár hónapja. Könyvekről volt szó a bejegyzésben,ha keresnéd.

    VálaszTörlés
  8. Manapság inkább az angolról érdemes rendelni, mivel egy font alig több, mint egy euró. A rendszer persze cseles: a könyveknél feltüntetett árak olcsóbbak, mintha boltban vennéd meg, de minden darabra rájön még 4 font (úgy emlékszem), és az egész szállítási költsége 5 font (függetlenül, hány tételből áll). Ezért a több ember összefogásának nincs akkora jelentősége.
    Ahogy Katafolt írja, sokszor kínálnak könyveket "párban", tehát ha rámész egyre, kb. 5 cm-vel lejjebb ott van, hogy "together with this" csak ennyi.
    Amúgy nekem mindig (nem volt az olyan sok) dobozban jött sértetlenül, 1-4 hét között változó idő alatt.

    VálaszTörlés
  9. Egyszer rendeltem, akciósak voltak, kb. féláron, 4 db könyvet, 2 héten belül itt voltak kifogástalan állapotban.
    Kétszer pedig az ebay-ről is rendeltem japán szakirodalmat, azok is szépen ideértek, sértetlen csomagolásban.

    VálaszTörlés
  10. Ebay... új szín a palettán. megnézem, köszönöm!! :o)))

    VálaszTörlés
  11. Én is rendszeresen veszek könyveket az amazonról, néha az ebayről is. Mindig, minden rendben van velük.

    VálaszTörlés