2009. január 2., péntek

Útmutató


A kelenföldi gyülekezetben szokás, hogy újévkor mindenki kap egy személyre szóló Igét, mégpedig oly módon, hogy mindenki húz egyet a sok-sok megírt lapból. Én rendhagyó módon úgy jutottam hozzá, hogy egy számomra nagyon kedves emberke húzott nekem, s elküldte SMS-ben. Hiába, no, a keresztyén ember is 2009-ben él. Ez pedig a következő:

"De akik az Úrban bíznak, erejük megújul,
szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk;
futnak, nem lankadnak meg;
járnak, és nem fáradnak el. "
Ézsaiás 40,31

Ez most olyan volt, mint egy falat kenyér. Mert ebben az évben lesz szigorlat, Prága, vizsgák, 2 szakdolgozat, 2 államvizsga, Barcelona, Luca érettségije ballagással együtt (ez úgy államvizsga előtt), jön a HR-es csoportom Európa különböző országaiból... nyárig látok előre, egyelőre ennyi a biztos.
És lesznek a hétköznapok, amikor látszatra semmi érdekes nem történik, csak valamiért úgy érzi az ember, hogy minden nap az ereje végére ér.

Igyekszem mindig erre az ígéretre gondolni.

10 megjegyzés:

  1. Ez igazán szép és azt hiszem nagyon találó lesz az elkövetkező napjaidra:))

    VálaszTörlés
  2. Én is az igéimbe kapaszkodok!!!! Örülök nagyon,hogy "megetette " a lelkedet a Mindenható!

    VálaszTörlés
  3. Rita drága!Amióta írtál arról, hogy 15 évig otthon voltál a gyerekekkel foglalkoztat a gondolat, hogy megkérlek: ha nem tolakodás, szentelnél egy bejegyzést annak, miként sikerült ennyi kihagyás után ilyen sikeresen visszatérned a munka világába?

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom Violinihez!!!Én "csak" 9 évig voltam itthon a gyerekekkel.

    VálaszTörlés
  5. De jó, újabb közös pont! Ha tehetem (sajnos ritkán) én is a kelenföldi református it-re megyek! Nagyon szimpatikus ott minden! És ennél jobb mottót erre az eseménydús évre keresve sem találhattál volna! Fantasztikus! :))

    VálaszTörlés
  6. Zaza, Leda! Megkérdezhetem, hogy kapcsolódtok Kelenföldhöz? Én ugyanis Albertfalván lakom, a "szomszédban"...

    VálaszTörlés
  7. Hú, lányok, mindenre válaszolok, még ma, ígérem.

    VálaszTörlés
  8. Én ezt kaptam apukámtól szilveszterre: Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk. (Zsolt. 90,12)

    VálaszTörlés
  9. Julcsi! Hát leginkább sehogy! Én a 4-6-os vonalán lakom, így nincs messze a kelenföldi templom. Egyébként nem is vagyok református, de ott mindig nagyon jó a prédikáció és a zene is, ez pedig nekem már elég is!

    VálaszTörlés
  10. Lédának tökéletesen igaza van. Én úgy csatlakozom, hogy nagyon jól ismerem a lelkészt, Takarót, a segédlelkészek a jó barátaink, az egyik a középső lányunk keresztapja. A barátaink odajárnak, mi 15 éve járunk a nyári táborokba, a gyerekeink ma már önállóan mennek. Hogy mennyire remek a tábor, arról csak annyit, hogy a 2 kisebb konyházást vállalnak, csak mehessenek még. Egyéb részletekért fordulj hozzám bizalommal...

    VálaszTörlés