2009. január 31., szombat

Mesés...



Na mármost nyomon követtem a "mesés blog"-díjak átadási hullámát és meg kellett állapítsam, hogy azok kapták, akiknek egyébként én is adnám, mert számomra (s olybá tűnik, hogy másoknak is) valóban csodásak, mesések, inspirálóak, elgondolkodtatóak, netalántán még szórakoztatóak is , esetleg a nyelvi leleményük, gazdagságuk is megemlítendő.
Szerika úgy vélte, én is ezen kategóriába tartozom, eszem ágában sincs visszautasítani (köszönöm!), mindazonáltal van kritikai érzékem (önkritikai pláne), így látom én, hogy van ezen még mit javítani. De... amint a sok kötelezettség közül legalább egyet letudok, eljön az én időm. Ezt úgy nyár körül gondolom, optimális esetben. :o)

Viszont akkor a függőségeimről:
- kávé (amióta Szerikánál olvastam, hogy 1 kávé 1 napi meló a májnak, azóta azért kicsit aggódom az én átlag 3, erős idegállapotban 4-5 kávém miatt, szegény máj)
- könyv (de ez teljesen pozitív az előzővel ellentétben)
- édesség (sztresszoldó, legalább ennyi jó nekem is legyen, meg endorfin, meg minden- én meg tudom magyarázni, miért kell nekem)

Most írhatnám, hogy varrás, kötés, főzés... de némi ciklikusság figyelhető meg a hozzájuk való viszonyomban, akkor meg már nem is függőség. Mert varrni kell, nem a hasznossága miatt elsősorban, főleg, ha olyanokat alkotok, mint a legutóbbi, hanem mert alkotás, mégha az én esetemben ez időnként nem is valósul meg.
De. De időnként (ha éppen választanom kell) szívesebben olvasok, mint varrok, vagyis akkor ez most vegytiszta függőség vagy szimpla vonzalom?Azt viszont mindennap érzem, hogy ha nem varrok valamit, akkor megőrűlök.
Hasonlóképpen vagyok a főzéssel is, én azt is alkotásnak tekintem, de a vasárnapi főzések némiképpen csökkentik a lelkesedésemet, amit erről már írtam vala.

És igen. Függőségem teteje a párom, immáron 22 éve, illik ilyet írni?Ez viszont a tökéletes szimbiózis (a szemüveg csak részben), na, erről többet nem írok.
És függőség nyilván a gyerekeim is, egy anya esetében ez teljesen természetes, éppen tegnap éjjel olvastam egy regényben, hogy "önmagamból annyit fektettem az életükbe, hogy testem és tudatom soha, egyetlen pillanatra sem vált külön tőlük." Mindezt triplán, ugye.


Most kinek dobjam?A lemaradók nehézsége, hogy az általa látogatott mesés blogok már elkeltek, de azért még jut is, marad is. Nekem mesés
- Anyahajó blogja (de kár, hogy nem kicsik a gyerekeim, milyen tapasztalatcsere folyhatna)
- Zsukka blogja (nincs UFO-ja , jól olvastam?)
- Fűszeres Eszter blogja (csak rá kell nézni)
- Bea blogja (hasonló gondolatok, fogok is írni egy bejegyzést a szétválogatott életünkről)
- Mártanéni blogja (mert frappáns, nem ömleng, mint én, akkor szól, ha van mondandója, ja, hogy még miket is alkot?... hát ezért)

És varrtam is a héten, ma befejezem (ha a családom is úgy akarja), azt is fel szeretném tenni, ezen túlmenően (amint azt már jeleztem) szeretnék írni a szétválogatott életünkről, s miután többedszerre olvasok egy remek könyvet, azt sem szeretném kihagyni. Talán a hétvége az én időm blogírás szempontjából.



10 megjegyzés:

  1. Aztapaszta! Minő átalakulás!:)
    Ez a fejléc is saját munka? Hol leledzett eddig?!

    VálaszTörlés
  2. Hohohohó! Hát igen, igyekszik az ember, miközben mindenkinek szebb és még szebb blogja van, az enyém olyan kis maradi, na. A fejléc nem az enyém, sajnos, de az enyémnek tekintem, ez a hátterem is a laptopon.
    Egyébként sajnos a középső sáv nem akar szimplán zöld lenni, ellenáll...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszi! Épp ma reggel jutott eszembe, hogy ez a Zazálea hogy eltűnt a blogtérből, erre meg kiderült, hogy csak átalakította a blogját :)

    VálaszTörlés
  4. Zazálea nem vész el, csak átalakul. :o))
    Egyébként csak néhány napot nem írtam, és máris hiányoztam, ez tetszik. :o)))

    VálaszTörlés
  5. Köszi, Zaza, már láttam a díjat :), csak még össze kell szednem a gondolataimat.
    És köszi. :)

    VálaszTörlés
  6. Én is köszönöm a díjat, és pont ma gondoltam rád, hogy hol lehetsz :o). Az ember itt függővé válik a blogtársaktól, szörnyű!

    VálaszTörlés
  7. Ja, és hol olvastad, hogy nekem nincs UFO-m??? :o) Egyébként tényleg nincs, de ez kizárólag eddigi rövidke varrópályafutásomnak köszönhető :o)

    VálaszTörlés
  8. (én írtam, hogy nincs ufo-m)
    a blogbajokban is írtam, ha nem dobozos blogspotos sablont választasz, akkor teljesen látszani fog a háttér (olyasmit, hogy Minimal vagy Minimal strech)

    VálaszTörlés
  9. Zsuzsi! Én meg most írtam neked fontosat! Nem nagyon értem, mi az a dobozos blogspot, majd utánanézek a blogbajokban.... Bocsa tévedésért, kettőtöket néha összekeverlek. De mostantól már nem.Ígérem!
    Egyébként be akartalak megint írni a bloglistámba, de azt mondja, már bent vagy, én ezt nehem éhértehem....

    VálaszTörlés
  10. Nem értem, miért nem látod a blogomat :( kitöröljelek onnan, és megpróbálsz újra követni? hátha akkor megjavul.

    A Tiéd dobozos: látod, a szöveg a háttérhez képest egy dobozban van, kerettel el van választva (a régies papír van körülvéve kerettel).

    Az én blogom pl. nem dobozos, nincs a szöveg kerettel körülvéve, az egész háttér fehér alapból.
    Be kell menni a Beállításoknál az Új sablon választásához, és keress olyat, ahol az egész tiszta fehér, arra ráhúzva ezt a hátteret, amit letöltöttél, az egész alatt látszani fog.

    VálaszTörlés