2008. december 31., szerda

Szilveszteri vegyes


Úgymint: sütés, főzés (annak hiánya), jókívánságok, gondolatok...

Kármentés folyt ma a konyhában, mivel a karácsonyi bejglik máktöltelékből maradt egy szép nagy adag. Kidobni kár lenne, idén én már ugyan nem sütök bejglit, a pozsonyi kifli hasonló okokból szintén tilalomlistán van, akkor mi legyen... Végül meggyes-mákos darázsfészekké avanzsálódott, egy adag már elkelt, a második még sül.



A malacról lemondott a családom, illetve (eléggé elítélhető módon) holnapra kérték, amit nem helyeslek elméletileg, gyakorlatilag azonban szabad a délutánom, ami ugye nagy kincs. :o)
Hát mit is kezdjek én ezzel a szabad délutánnal? Először is rendet teszek az asztalomnál, mert a fényképezőgép használati útmutatójától kezdve az andragógia tételeken át az el nem készült taft ruhakölteményemig minden van itt. Utána pedig megvarrom Lucának a kért tolltartót, amit (ezt azért tudom, mert rendszeresen figyelmeztet rá) egy éve ígérek neki...

Mint fentiekből kitűnik, idén itthon töltjük a Szilvesztert. Tavaly a Vígszínházban voltunk, idén azonban olyan darabot adnak, ami minket nem igazán, csak azért, hogy elmondhassuk, hogy idén is ott... minek?
Egyébként én soha nem érzem, hogy ez különleges nap lenne, bennem nem termelődött ki ez a kötelező jókedvet biztosító hormon (vagy akármi), az alkohol meg soha nem vonzott annyira, hogy én ezt a kettőt összekötve valahol jól bulizzak. És nem, nemcsak a 40-esekre esetlegesen jellemző békés otthon ücsörgés, vagy fásultság miatt mondom ezt, én fiatalkoromban sem voltam az a kimondottan szilveszterezős típus.

Viszont közzéteszem azt a gondolatot, amely az általam Christmas Party-nak, egyébként hivatalosan évzáró értekezletnek titulált rendezvényünkön a beszédem magvát alkotta.

Egy régi mondás szerint sok mindent elárul az, ahogyan a mögöttünk lévő időszakról beszélünk. Mit mondunk: "elmúlt" vagy "eltelt" egy év? Ha azt mondjuk "elmúlt", akkor abban beletörődés érezhető, mintha azt mondanánk, hogy olyan év áll mögöttünk, amelynek a történéseibe nem sok beleszólásunk lehetett, hagytuk, hagy menjenek a napok, egyik a másik után...
Ha azonban azt mondjuk, hogy "eltelt", akkor abban benne van az a pozitív értékelés, pozitív látásmód, hogy mi magunk töltöttük meg, telítettük ezt az időszakor- részesei voltunk az időnek, a történéseknek. A magánéletben természetesen mindenki maga ítélheti meg.... (innentől céges szintre emelkedett a megítélés szükségessége)

Szóval, hogyan is állunk mi ezzel az eltelt időszakkal? Hogyan emlékszünk vissza? Mindenre emlékszünk? Esetleg szelektál az emlékezetünk? Mivel járultunk hozzá az eseményekhez? Mi volt az, ami rajtunk múlott, hogy sikerül-e vagy éppen nem...
Nem célzok meg senkit, nem dobok meg senkit, nem kérdezek, nem gurítok, csak várok. Hátha valaki mesél. Mert ez a legjobb ebben az egész blogozásban, a mesélés, a megosztás.

Kívánom minden otthonülőnek, minden buliba készülőnek, mindenkinek, aki az év utolsó napját egyedül, barátokkal, vagy éppen családban tölti, hogy legyen szép 2009-es éve. Legyen olyan, amilyennek szeretné, legyen olyan, hogy 1 év múlva ilyenkor arról beszélhessen (nekünk is), hogy ELTELT egy újabb esztendő.

Így legyen.



9 megjegyzés:

  1. Jó volt olvasni.
    S elgondolkodtatott. A meglátásod elraktározom. Tetszett.
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon boldog új évet kívánok !!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nektek is, lányok!
    Így legyen, Unikat!

    VálaszTörlés
  4. Így bizony:) Én is maradok, valahogy sosem ment muszájból jól éreznem magam, a sok idióta részegről nem is beszélve...

    BÚÉK, kedves Zazi, én személyesen nagyon örülök, hogy a 2008-as évben rátaláltam a blogodra:)) Szépséges napot holnapra!!!

    VálaszTörlés
  5. Boldog 2009-et, Rita! Köszönöm, hogy olvasol:)

    VálaszTörlés
  6. Boldog új évet-egy másik nem-szilveszterező :-)

    VálaszTörlés
  7. Úgy látszik, többen nem csinálnak nagy hűhót a szilveszterből...

    VálaszTörlés
  8. A boldogságot tényleg szívemből kívánom mindenkinek,de gondoljunk csak bele,létezik olyan egyáltalán,hogy boldog év ? Másrészt
    nagyon rossz évekből is emlékszem szikrázóan boldog pillanatokra...gondolom a kontrasztatás miatt.
    A lényeg,hogy legyen némi összhang...s ha ezt többen nem-ünnepléssel véljük megtalálni,akkor így legyünk boldogok :-)

    VálaszTörlés
  9. Ha továbbmegyünk: létezik-e egyáltalán boldogság? Az is hasonlóképpen működik, mint az év, nem? Vagyis, hogy vannak pillanatok, részek, töredékek.

    VálaszTörlés