2008. december 19., péntek

Jó kérdés

Hogy is van az, hogy a cégnél, bár bent van a kávé- és teatároló fiókomban egy csomó finom tea (még a Párizsból hozottak is) is, mégsem jutok oda, hogy igyam is őket? Nincs nagy affinitásom hozzá, holott szeretem a finom teát, nagyon.
Itthon meg éppen nincs akkora választék, talán három félét találtam, mégis... vágyam volt rá, hogy igyam; volt kedvem az elkészítéséhez (nem mintha hosszas pepecselést venne igénybe a dolog); és még meg is ittam. Odabent ugyanannyi idő alatt tudom elkészíteni mindkettőt, mégis a gyors hatást adó, felpörgető kávét választom az esetek 99 %-ában.

Na, most akkor hogy is van ez, mi a különbség? A helyszíneken múlik, vagy a tea szertartásosságán, a lassabb ritmust igénylő elfogyasztásán? Vagy mindez együtt? Ki érti ezt...


9 megjegyzés:

  1. Nálam úgy van, hogy a teához hangulat kell, a kávét pedig bármikor gyorsan le lehet hajtani - főleg azt a fajta nesze-kávét, amit én szoktam inni. Viszont, mostanában rászoktam a fincsi mézes gyümölcsteákra. Ilyen időben jobb, mint akármilyen kávé.

    VálaszTörlés
  2. Valami ilyesmiről van szó, én is így gondolom...

    VálaszTörlés
  3. Kv alapvetően ugyanolyan ízű. Lehet árnylani ugyan, de alapból tudom, mire számíthatok :)

    A tea: ezerféle van (ok, nekem talán 10-12 féle). Van gyümölcs (teintmentes), gyümölcs ízű, feketék, zöldek, ilyen-olyanok, mikor azt mondom, hogy iszok egy teát, akkor még nem tudom, milyet is akarok. Az íz: hangulat kérdése. Szóval ez időígényesebb dolog, főleg azért, mert tisztában kell lenni azzal, hogy mire is vágyunk. És erre: nem mindig van idő :( Néha csak úgy rohangálunk, kávézunk, beleharabunk ebbe-abba, de nincs idő elmélkedni, hogy mire VÁGYUNK :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a reagálásotok!:)

    VálaszTörlés
  5. Erre mondják az oroszok, hogy ők olyan nép, akik a tea mellett vitatják meg a világ dolgait! Tény, hogy a teaivás szertartás ugyanúgy az oroszoknál mint az angoloknál. Ahhoz le kell ülni, a teát el kell késziteni, kicsit várni. Talán kell is az a kis szünet, nem pedig a loholás! Igyunk teát. Én pl. nagyon szeretm a szálas teát.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a kérdésedben volt a válasz is, de a lányok már leírták.
    Ha azt mondom kávé, mit látsz ? Ténykedést, tempót, rohangálást. Ha azt mondom : Tea - békét, nyugalmat, felkucorodást a pamlagra, valami jó zenét...

    VálaszTörlés
  7. Igen, tudom és én is erre gondoltam, csak kíváncsi voltam, mások hogyan vélekednek.Ezek szerint az italaink alapján is megkülönböztethetőek lennénk? Milyen érdekes.

    VálaszTörlés
  8. Én is szeretnék már hetek óta bent teázni, de valahogy nem megy, pedig nem kávézom... Inkább itthonra marad a tea:))

    VálaszTörlés