2014. november 17., hétfő

Amikor aztán már igazán elgondolkodom, hogy mi lenne a legeslegjobb a világon, mert mondjuk, lenne elég könyvem, a gyerekeink békében és boldogságban élnének, mindenki egészséges lenne és nem lenne gond, hogy a kisházat miből bontjuk le (és ezek csak kikapdosott szemelvények), akkor arra gondolok, hogy én azt szeretném, ha lenne időm. Nem abban az értelemben, hogy bár 25 lennék, amire speciel sosem vágytam, bezzeg a 35-re!, hanem inkább úgy, hogy időnként megcsap a jólét utáni vágy, hogy mondjuk, nem kellene dolgoznom és szabadon elkezdhetnék egy új iskolát, egy új nyelvet, egy új hobbit, eljárnék kávézgatni és minden nap kihívás lenne, hogy éppen mivel töltöm meg, de nem azért, mert ne lenne mivel, éppen fordítva, hogy melyikkel is kezdjem, vagy milyen sorrendben. 
Komolyan lejjebb kellene adnom az igényeimet.

5 megjegyzés:

  1. hát igen, mindenki másra vágyik... az idő nekem is a lista elején van!

    VálaszTörlés
  2. Erre mi is vágyunk, jó lenne, ha valaki találna valami megoldást rá! :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem lesz még ilyen időszak az életedben, csak ki kell várni. Most még túl fiatal vagy, hogy lassíts, de 60 felett az emberek ma már szoktak időt találni új hobbira, új életstílusra. :-)

    VálaszTörlés
  4. nem lehet, hogy ez egyszerűen arról szól, hogy pénzt szeretnék, hogy legyen időm? hogy ennyire egyszerű és materiális a gondolkodásom?
    dehogynem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abban se volna semmi kivetnivaló. Bár ebbe' a mai világba' nem könnyű ám a sok szabadidővel se bánni, nagy teher tud lenni az (mondják, akik tudják).

      Törlés