2013. szeptember 22., vasárnap

instant

Idén nem volt igazi, rendes nyaralásunk és idén nem utazunk el pánikszerűen Hollandiába sem, idén ugyanis semmire nincs pénzünk és ez folyamatos jelen.
Ennek kicsit ellentmondani látszik, hogy vettünk nekem egy ipari varrógépet, egy japán csodát, annak is a heavy változatát, azóta, ha ránézek, több minden is eszembe jut, egyrészt, hogy miatta (s)nem megyünk sehova, és az is, hoyg miatta sokkal könnyebb most a dolgom, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, ez tudvalevő.

Zoltán Mac-je annyira megirigyelhette a  minőségi cserét, hogy hosszas agóniát produkált jó ideje, de a jó orvos nem engedi el a beteget, hanem küzd érte, így tettünk mi is, meg-meghosszabbítva életét, azonban egyszer így is eljött a pillanat, amikor kiírta a game over-t. Az érdekesség ebben az, hogy pontosan tudtuk, mibe fog ez fájni nekünk, de a szaküzletben kellő pillanatban tett látogatás meggyőzött, hogy spórolhatunk akár 50 ezret is, ha ügyesek vagyunk. Ez azért sokat elárul abból, hogy mennyibe fáj egy új Machintos. A lényeg, hoyg kellett nekünk egy egyetemista, aki igazolni tudja, hoyg ő most éppen veszettül folytatja tanulmányait, és ehhez éppen egy Mac-re van szüksége, egy papír az ára az 50 ezres kedvezménynek. Mire eljutottunk ide, úgy értem, lett pénz a gépre, addigra egyetlen darab, a célnak megfelelő gép árválkodott kis hazánkban, amit én nem is értek, megvették a többit?? Honnan volt pénzük rá? Én is olyan munkát akarok.

Na, és az történt, hoyg volt egy kis pánik, hogy mi legyen és hoygan, mindenesetre  félretetettük azt az egyet, ugyanis pult alatt megsúgták nekünk, hogy ha nincs instant egyetemistánk, akkor menjünk szombaton. Nem biztos, hoyg értem a kettő között húzódó logikai sáncot, de nekem csak a pénz számít.
Így aztán most van egy csodaszép, gyors gépünk gépe a jóembernek is, amiből az következik, hogy pénzünk továbbra sem, annyi sem, mint eddig vala, nyaralni sem megyünk, de továbbmegyek, perpill nem látom, miből fizetjük ki a hónapban megmaradt gázszámlát sem, de nem baj, mert életünk hátralévő részében simulékony, gördülékeny gépek zümmögnek körülöttünk, bár én erősen sérelmezem, hoyg kávét bezzeg egyik sem tud készíteni. Ennyi pénzért sem.

15 megjegyzés:

  1. Nevetek és szomorkodom.... Meg együtt érzek és tessék velem is ezt tenni, mert hasonló helyzetben leledzem ill. leledzünk a családdal.

    VálaszTörlés
  2. Bármikor jöhetsz hozzám kávézni!! Tetszik, ahogy írsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kávét bármikor képes vagyok, de vannak igényeim, amelyek semmilyenek tulajdonképpen, csak, hogy legyen tej,édesítő, fahéj és ne legyen forró a tejeskávé. ha mindez megvan, kezesbárány vagyok ;)

      Törlés
  3. Egy jó kávéfőző szerencsére nem a MAC árával vetekszik, de majd jövőre!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egy évben két gép bőven elég,ugye? sőt, két évre is. meg ahányra...

      Törlés
  4. Gondoljunk azokra is, akik nem nyaraltak, és gépet sem vettek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ha ez feddés kívánt lenni, részben elfogadom,mindig van nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő ember,
      részben viszont nem fogadom el, mert nincs befizetve a gázszámlánk, necces, hoyg egyáltalán a férjem kap-e még valaha az életben fizetést, egyébként pedig a nyugdíjalapjából vettük ki a pénzt.
      szóval,engedtessék meg nekem a félelem.

      Törlés
    2. Ebben a pénztelenségben az az egyik legrosszabb, hogy annyira fárasztó, nem? Mármint lelkileg. Főleg, amikor az ember nem is látja a végét....
      Nekem ebből van elegem. Hogy állandóan ezen kell gondolkozni, akkor is ha nem egyáltalán nem akarok ezen gondolkozni.

      Na! De azért remélhetőleg a szorgos gépek nemcsak az árukat hozzák be, hanem a jövő évi nyaralást is!!!

      Törlés
    3. a nyaralásról lemondok a megélhetésért cserébe, nincsenek nagy igényeim, na jó, ha eljutunk valahova, nem fogok nemet mondani, de igazad van, képes felőrölni az embert, igen, határozottan.

      Törlés
  5. Ez a sztrájkoló gépek hónapja. Hamarosan csatlakozom én is, bár az árát még nem mertem megnézni.

    VálaszTörlés
  6. Nem akart feddés lenni.Sajnálom ha annak érezted.

    VálaszTörlés
  7. Erre én is gondoltam, de nem akartam magyarázkodni. Ha személyesen ismernénk egymást, akkor tudnád, sosem tennék ilyesmit.

    VálaszTörlés