2013. május 24., péntek

sajnos, nem fizetnek érte

Először volt a recept, meg az érzés, hogy ez biztosan finom, aztán meg határozott céllal lementem ide. Mit is mondjak. Amikor egyszer a Garda-tónál nyaraltunk, egy öreg bácsi meg akarta velem kóstoltatni az olívaolajokat, én meg nem akartam, mert arra gondoltam, hogy nem is fogom érezni a különbségeket, meg azt hiszem, féltem, hogy olyan hasmenésem lesz az ötödik kiskanál olaj után, hogy ott helyben utolérnek a bajok. Na, azóta is bánom, mindenesetre most kóstolgattunk az eladóval, én, mondjuk, a balzsameceteknél elakadtam, hát az valami brutális. Azok.
Végül gránátalmásat vettem, elképesztően - csodálatosan - fantasztikusan - gazdagon - finom. Ehhez vettem még narancsos olívaolajat, aranyáron adják mindkettőt, de csak 1 - 1 dl - t, így kibírható. A salátára nagyon keveset öntöttem, kiskanállal adagoltam és bár meg sem látszik az üvegen, hogy használtam belőle, a saláta ízéhez mindkettő nagymértékben hozzájárult, hát hogy mondjam. Klassz.

Állítólag, ha ropogós pirított kaláccsal esszük, elég egy kisebb étkezésre, nekünk főétkezés volt grillcsirkével, mert mi éhesek és falánkok vagyunk.



4 megjegyzés:

  1. Összefutott a nyál a számban... Ha teheted, az olajkóstolást pótold majd, nem is tudtam, hogy van ilyen, de ezek után remélem, lesz benne részem. :-)

    VálaszTörlés
  2. ha még egyszer eljutok oda, nem hagyom ki.... :)

    VálaszTörlés
  3. szerintem egy minőségi olívaolaj minden pénzt megér. próbáld ki sima pirítósra csurgatva egy kicsit- az olasz parasztok legegyszerűbb étele volt - itt igazán előjön az olaj íze

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos, nagyon szeretem.... a sima pirítós finom vajjal nekem a legjobb, szóval, a finom olívaolajas rögtön utána.. :)

      Törlés