2013. május 3., péntek

álmodni csak pontosan, szépen

A 12 órás beszerző nap közepén egy bank előtt hagytam Zét, egy fotelben*, s ahogy kell, egy kicsit elaludt, bár ő azt mondja, csak majdnem, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a határ közelében kitalált egy filmet. Egy forgatókönyvet. Arról szól, hoyg van egy házaspár (középkorúak, kedvesek, aranyosak, jópofák... mint mi - zárta rövidre), és van egy bébiszitter-közvetítő vállalkozásuk. Egy este érkezik egy sürgős telefon, hogy most azonnal kellene egy babysitter és pár órára, csak éppen az a baj, hogy senki nincs, minden babysitter foglalt vagy nem ér rá és akkor azt mondja az apuka, hogy oké, majd ő elmegy a két kisgyerekhez.Oda is mennek a címre, a házigazda anyuka kicsit tétovázik, de meggyőzik, hoyg nekik is van gyerekük és ő rengeteget foglalkozott velük, no para. Így is történik, a pasi tök jól van a kölkökkel, palacsintát sütnek és más kedélyes jelentek jönnek, majd snitt és éjszaka van. Csemeték alszanak, a pasi is elszunnyad egy fotelben (azt hiszem, itt a visszacsatolás*), azonban arra ébred, hogy valakik motoszkálnak a lakásban, keresnek valamit. A halk és elfojtott beszélgetésből kiderül számára, hogy a házigazda, a gyerekek apukája egy maffiózó és hogy a most a házban lévő férfiak nem vicceskedő típusúak, mivel nem találják a keresett izét, elviszik a gyerekeket. És akkor a középkorú, kissé joviális pasi személyiséget cserél,  felkapja a kölyköket, bevágja az autóba és elmenekülnek, természetesen a minden film csimborasszójának számító üldözéses jelenet közepette.

Állítólag ekkor hívtam fel, hogy kész vagyok, mehetünk, így a részletek, valamint a végső titok leleplezése egy újabb elpilledős napszakra vár, de hát nem is lehet egy ilyen szövevényes forgatókönyvet egy slukkra kitalálni.

Na most ehhez képest az, hogy én pár napja egy személyes átadás - átvételről álmodtam,melynek során azt mondtam a nagyon kedves vevőnek, hoyg tessék, itt a táskád és a 10 kiló liszted, az smafu.

8 megjegyzés:

  1. A rejtélyes álmok...:)
    Amikor én elkezdtem futni, azt álmodtam, hogy maratont futunk a családdal, de (én szokás szerint) csak később tudok utánuk menni, a következő jelenetben pedig gőzőlgő jénaival a kezemben váltom a férjemet a futásban:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. maratonról én álmodni sem, viszont ha mégis, csakis gőzölgő jénaival, igazad van D

      Törlés
  2. szerintem ebből az ötletből lehetne egy jó családi vígjáték. adjátok el valami hollywoodi producernek vagy filmgyárnak vagy nemtudomminek szokták eladni az ilyeneket! ha folm lesz belőle, én megnézem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye??? én a franciákra szavaznék, de akkor váratlan deus ex machina- ként átfordulunk vígjátékba :)

      Törlés
    2. ha francia film lesz belőle azt is megnézem. én most -valszeg jelen helyzetemből kiindulva - arra gondoltam, hogy Hollywood talán jobban fizet...

      Törlés
  3. mármint, ha FILM lesz belőle...

    VálaszTörlés
  4. Ja kérem, álmodni tudni kell! :)))))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kinek az álom,kinek a valóság,tudod, Krisztám :)

      Törlés