2013. április 29., hétfő

kényeztessük férjünket

Vettem a 20 dkg igen jó minőségű étcsokoládét, megolvasztottam 12 dkg vajjal, majd mindenféle művelet után a cucc összekerült 6 tojással és 2 dl tejszínnel, némi porcukorral. Lett egy gyönyörű carrarai márványt idéző elegyem, amit előbb lefényképeztem a formába öntöttem. Utána meg a sütőbe.
A keresztségben a "sütise" nevet kapta.Update: látom, hiába próbáltam virágnyelven leírni,  szóból ért az ember, szóval, azért nincs több fotó, s főképpen nincs az elkészültről, mert ahogy írtam vala, beöntöttem a sütőbe a masszát. Be. A sütőbe. És ha még ennél konkrétabban kívánjátok, elmondom én: folyt a cucc mindenhol, a gyönyörű, csokis, habos csoda folyt a sütő falain (fizika kérdés: milyen szögből kívántam betolni a tortafomát, ha  a sütő  három falán folyt végig?), a rácson,  az alkatrészeken, s amikor becsuktam, akkor folyt kifelé is, így aztán folyt a kőre, a szőnyegre, a lábamra, a papucsomra és folyt a Zsömi nyelvére is.14 megjegyzés:

 1. mi van, megirigyelted a gasztrobloggeri ambícióimat? :))

  VálaszTörlés
 2. A vérbeli gasztroblogger legalább 10 művészfotóval is megdobja a bejegyzését :D Van még mit gyakorolnod, de az igazat megvallva így is nagyon guszta :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. sokkal több fotó nem készülhetett, tekintve, hogy beöntöttem a sütőbe a kis gyönyörűséget.....:)

   Törlés
 3. Szerintem kár érte :( Nagy kár!
  De nézzük a jó oldalát: kénytelen voltál tisztára suvickolni a sütőt:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. öööö... nem tudtam tisztára, ugyanis nem rásült, hanem ráégett. valami iszonyatosan, bele a pórusokba.

   Törlés
 4. Még a Zsömi nyelvén volt a legjobb lefolyási hely. ;o)

  VálaszTörlés
 5. Még jó, hogy a sütőn kívül legalább Zsömi segített takarítani.

  VálaszTörlés
 6. én se értettem elsőre, ilyeneket én szoktsm csinálni. sajnálom ám, feltételezem, hogy élőben nem volt ilyen vicces, mint olvasni

  VálaszTörlés
 7. se nem őrjöngtem,se nem ordítottam, se nem sírtam.hanem fogtam a Zsömi fülét, hogy ne érjen a (forró) sütőhöz és hogy a földről legalább felnyalhassa, mert így nekem könnyebb volt feltakarítanom. csak fel kellett mosnom.

  azt hiszem,hogy nagyon bölcs,nyugodt és kiegyensúlyozott voltam. :)

  VálaszTörlés
 8. nekem is folyt már szét tortamassza a sütőbe, ráadásul sokáig azt hittem, hogy a forma romlott el. Egyszer megtudtam, hogy nem mindegy, hogy a kapcsos tortaforma alját kétféleképpen lehet berakni, de csak egyféleképpen helyes.

  VálaszTörlés
 9. Óóóó pedig de vártam, ezt a gyönyörűséget!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. és azt elképzelheted, hogy a háznál lévő férfi hogy várta :D

   Törlés
 10. Akkor ez most egy új sütési mód?

  VálaszTörlés