2013. március 23., szombat

valószínűségszámítás

A következő számjegyekből (tetszőlegesen sorrendben, azonban ügyelve a matematika szabályaira, például, hogy a szám elején lehet-e nulla)) állítson össze egy egész számot:
2, 0,  2, 0, 4,  0
Amennyiben jó tippelt, megkaphatja azt az összeget, amelyet a nav-nak (büntetés formátumban) befizettünk a héten.

Ha esetleg nem találta el a  helyes számot, ne keseredjen el, még megtippelheti, mennyi pénz maradt a számlánkon.

A helyes megfejtés a szerkesztőségben.

13 megjegyzés:

  1. hűű... a legkisebb sem kevés...:(((
    miféle bűntettre jár vajon ekkora penitencia??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rossz szám az adózáskor. na, nem jól írtam, ebben benne van a korrekció, a korrekció utáni kamat és egy szép, nagy, kerek büntetés.

      Törlés
  2. Hát nem tudom, de hogy hat számjegyű az már nem jelenthet jót. Ami a számlán maradt, az gondolom egy számjegyű és kezdődhet nullával.
    Mi a héten arra meredtünk rá a számlakivonaton, hogy a normál havi nav-befizetések mellet mekkora összeg áll tranzakciós adó-ként.

    VálaszTörlés
  3. Rita! Keressetek megbízható segítséget! Ez az összeg egyáltalán nem vicces. És feltételezem a hibázás sem egyoldalú volt...

    VálaszTörlés
  4. hát, sajnos, túl vagyunk a keresésen, ezt be kellett nyelnünk, köszönet a VOLT könyvelőnknek.

    VálaszTörlés
  5. Most ez nem értem. A könyvelő hibája volt? Akkor ki fizeti a számlát? Neki nics felelőssége, csak rendszeres bevétele? Hááát ez nagyon légnemű halmazállapot.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Akkor énmost leírom a legszörnyűbb igaz történetet a nav-ról. A történetet az érintettől személyesen hallottam. A múltkori csütörtöki hóviharban a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szendvics segítséget kért egy melegétterem tulajdonosától, aki vállalta többszáz szenyó ingyenes elkészítését. Elment a boltba (mivel melegétterem, nem volt otthon szalámija és elég zsemléje) és hívta a fiát és a menyét segíteni, hogy minél előbb elkészüljenek. Nagyban folyt a szendvicskészítés, amikor jött a nav ellenőrizni, és mi történt? Megbüntette a tulajdonost, bejelentés nélküli foglalkoztatásért, mert a meny nem alkalmazott az étteremben (a fiú igen).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Munkám miatt rendszeres kapcsolatban vagyok a NAV munkatársaival. Sajnos én is elmondhatom, hogy a dolgok menete nagyban függ a munkatárs emberségétől. Nagyon sok rosszindulatú és hataloméhes revizor van...

      Törlés
    2. rettenetes. ha igaz, akkor az. én szkeptikus vagyok, ez tényleg így történt meg?:(

      Törlés
  7. ó, anyám! És a könyvelő merő véletlenségből nem volt mérlegképes, nem ő írta alá a bevallást? Bár erről elég komolyan leszoktak az utóbbi időben, nem is csodálom.... Ha az első kérdésekre a válasz igen, akkor esetleg behajtható rajta az összeg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. már végigpörgettük az lehetőségeket, gondolhatod :((((((

      Törlés