2013. március 25., hétfő

szocreál

Fővároshoz közeli vidéki nagyváros közepes méretű méteráru üzlete. Belváros.Hétfő délelőtt.
4 eladó, láthatólag semmi teendő.
Miközben egy valaki lemérte a kért 3 méter vatelint számomra, észrevettem a vékony szivacsot is, gondoltam, érdeklődöm. Az árát még csak-csak megtudtam (előkeresett noteszből), viszont az, hogy az adott méretű maradék mégis mennyibe kerül, ez felülmúlta a pult mögött állók minden képességét.
Egyikük lemérte a szivacsot, majd szólt a másiknak,  hoyg számolja ki. Az elővette a számológépét, kiszámolta, majd odamutatta a harmadiknak, hogy vajon jó-e az eredmény, ő ezt nem tudja kiszámolni. A harmadik....a harmadik erre a következőt felelte: én csak a saját gépemen tudom kiszámolni.
Beült a kasszába, közben mi ugyan sokat sejtetően egymásra néztünk Zével, ám arcunkról nem fagyott le a mosoly, csak ironikusabb lett. A hölgy tehát beült a kasszába, elővette a saját számológépét, majd háromszor kérdezte meg, hogy mit is számoljon ki. Ennek előnye,hogy én most pontosan tudom,hoyg egy 95 x 98 centis vékony szivacs van a birtokomban.
Kiszámolta az összeget, végre fizettünk, majd a pult alatt keresgélve (- Ez talán jó lesz -) előhúzott egy kisimogatott papírtáskát, melyen a felirat egy teljesen más céget hirdetett. Olyan volt ez, mint amikor én itthon a szép papírtáskákat egy szintén szép, ám nagyobb papírtáskában gyűjtögetem, s ha úgy adódik, én is először ezek között keresgélek méretben, s alkalomnak megfelelőt. Ketten beletuszkolták a vásárolt termékeket, ám az egyik idejekorán feladta, hogy ez úgysem megy bele.

A negyedik? Ő mindeközben semmit sem csinált.

13 megjegyzés:

  1. Hja, kérem, a méteráru üzlet, az egy más világ. Oda nem hallatszik be a modern kor zakatolása, ott lány selyemsuhogás közepette megáll az idő...

    VálaszTörlés
  2. lágy selyemsuhogás
    (de lehetett volna lányos is)

    VálaszTörlés
  3. ha nem én vagyok ott, nem hiszem el

    VálaszTörlés
  4. oh yeah, nagyon átjött a szocreál fíling...

    VálaszTörlés
  5. sajnos nekem is. de hogy marad fenn az üzlet? tök rejtély nekem.

    VálaszTörlés
  6. hát igen... ezek a méterárú boltok már csak ilyenek. Én is kerestem vízzel kimosható írószert a minták megrajzolására, fogalmuk se volt, hogy létezik ilyesmi... majd vászon ragasztót kerestem (javítási munkához)... na ettől csuklani kezdtek rendesen, mert ilyenről ők még nem hallottak. Mutattam a házi vásznat amit magammal vittem mintának, hogy né valami ehhez hasonló kéne. Tapintás, kinézet... erre valami igen béna, vékony rém drága mosogató rongyhoz hasonló baromságot mutattak. A vicces, hogy a barátnőm akihez aznap látogattunk mutatta, hogy valami anyagot csak kapott, nem épp olyan de 100x jobban hasonlít ahhoz amit én kértem mint az amit nekem mutattak.

    VálaszTörlés
  7. szuper. :(
    én nem is értem, ha nem is lehet naprakésznek lenni (hiszen elözönlenek minket az új, meg új termékek), de azért mégis, nem lehetne haladni a korral? esetleg?
    így mennek csődbe.

    VálaszTörlés
  8. Érdekes marketingjük van!
    Helytálló a kérdés: Hogy a túróba tartják el így 4-en ezt a boltot???

    VálaszTörlés
  9. ahogy mondod, pontosan ez az én kérdésem is. meddig lesz nyitva az üzlet? :(

    VálaszTörlés
  10. Ezek örökké nyitva lesznek!
    Nálunk a rövidáru boltok is ilyenek - pocsék felhozatal, pokróc eladók. A múltkor egy babakardigánra kerestem nagy gombokat. Hajszál híján lehülyéztek, mert az úgy "randa" lesz (=nem volt akkora fa gombjuk). De hát már 1000x megmondtam, hogy oda soha többet.... Ideje lenne ehhez tartani magamat.
    És nyitva vannak már 1000 éve, és szerintem egy atomrobbanás után is nyitva lesznek a randa fröccsöntött műanyag gombjaikkal és a marha drága 100 % műszál fonalaikkal (másutt gyapjút lehet kapni annyiért... - hja, azt is elmagyarázták egyszer nekem, hogy azért nem tartanak gyapjú fonalat, mert annak 40ezer forint lenne kilója. Ezért tartanak műszálat, mert annak csak 20.....)

    VálaszTörlés
  11. Sejtem, melyik bolt lehet..:) De ha mégsem, hát a mi Fő téri boltunk ugyanilyen (ócska)...:(

    VálaszTörlés