2012. szeptember 3., hétfő

mint Salamon töke

Most is csak úgy tudom kezdeni a bejegyzést, hogy fogok majd írni a piacról is, de most még nem... azért remélem, nem nő hozzám ez a mondat. Most akkor nem a piac, hanem amit ott szereztem, többek között ezt a hat, gyönyörű Weck üveget, egy literesek, tehát nem kicsik, nem kopottak, nem koszosak, nem vízkövesek, semmi sem nem, hanem gyönyörűek. Persze, tudom én, hogy ehhez tartozik gumigyűrű és fémcsat* is, az éppen nem volt, de lesz és tudom, hogy tényleg lesz, de így sem érdekelt (mától fogva a most-nak élek, mondtam-e már), legfeljebb nem befőzéshez használom az üvegeket, hanem tárolásra. Tökéletesen illeszkedik a fedele. A gyönyörűűű üvegfedele.
Beáztattam őket domestos-os vízbe, megmostam, majd öblítettem őket egy kis ecetes vízben, ezek úgy ragyogtak, mint Salamon töke, és akkor itt ez most nem káromkodás, ugye.
Került bele cukor, meg a klasszikusok. Azóta nézegetjük.

(300 forint/darab)

*Butlersből aprókat méregdrágán, de azok gasztroajándékok, az mindjárt más

9 megjegyzés:

 1. nálam ilyenben van a rétesliszt és ebből kötök:-)
  (ha folyamatban lévő cuccot fotózok, általában ott az üveg is, bár a felirat szerintem egyiken sem látszik)

  VálaszTörlés
 2. na, megnézem:) én ebbe szerelmes vagyok, régóta

  VálaszTörlés
 3. pl. itt: http://szinreszin.blogspot.hu/2012/05/keszul-az-elso-kendom.html

  nagyon jó egyébként, elég nehéz, hogy ne boruljon fel és a mérete is tökéletes!

  VálaszTörlés
 4. ja,ez viszont Rex, csak Wicknek tűnik, a Wick viszont a kiszélesedő szájú szószos üvegem, amiben pl. a cukkinis ragut fotóztam (felülről), abban tartom a hasonló szószok második adagját, amit pár napra elteszek, imádom!

  VálaszTörlés
 5. ezek egyformák, figyelj, volt ott Ruhglas is, tök egyforma, csak más az írás rajta,még a teteje is teljesen illeszkedett rá

  VálaszTörlés
 6. Én ilyen üvegeket mosolyért hoztam el egy lakásfelújítás során :)

  VálaszTörlés