2013. március 18., hétfő

home, sweet home

Most éppen olyat kellene csinálnom, amihez nincs kedvem, ezért inkább írok érdekes dolgokat. 
Például szombaton bejutottunk a színházba, a pénteki elvágódás dacára, sőt, mást mondok, hitetlenkedve néztük az utat, hoyg ez most itt micsoda, hófalaknak  és hótorlaszoknak kellene díszítenie az út szélét, ehelyett száraz úton keltünk át a minket a fővárostól elválasztó három megyén. 45 km.
Szóval voltunk színházban, és majd igyekszem kompenzálni valami kulturális fölénnyel a dolgot, de ezt néztük meg. És most biztosan kellene magam/magunk szégyellni, de nagyon élveztük. Prűdeknek nem való, az már igaz.

Meg az is van, hogy  van ez a Terézanyu klub és team-coaching-ot indít és lehetett jelentkezni rá, motivációs levelet kellett írni, csak hogy a komolyságot érzékeltessem .Mindenesetre last minute akcióban írtam néhány mondatot, miért is kell ez nekem, gondolom, az őszinteség hathatta meg a beválogatókat, mert a terjedelem és a stílus biztosan nem, mindenesetre benne vagyok. És megyek is,  nagyon izgulok.
És ma ebédnél meséltem Zének erről, de elég messziről kezdtem,miközben azt is kértem, hoyg nézzen a szemembe, nem bizalmi kérdést csinálva belőle, pusztán azért, mert ez a leghatékonyabb módja annak, hogy tényleg figyeljen rám. Mesélhetnék.
De nem is ez a lényeg, hanem nagyon jól sikerült a beszámoló arról, amiről fogalmam sincs, vagyis, hogy  milyen lesz és miért is lesz ez jó nekem, mert azt mondta, hoyg ez tök jó. És ez szerintem tényleg tök jó, mármint az, hogy nem azt mondja a férjem, hogy mi ez a baromság, vagy, hoyg még azt sem tudod, milyen, meg hogy péntek este? megőrültél?, hanem azt mondja, hogy hű, ez tényleg tök jó és remélem, tetszeni fog neked, menj el és majd mesélj. És hogy biztos jó lesz.
Szóval, ezen elgondolkodtam, hogy tényleg milyen jó ez.




Meg közben még az is van, hogy sütöttem rozskenyeret a héten, a Zsömi meg éppen arra ólálkodott és én meg éppen fényképeztem, így lekaptam őt is. Na most a Zsömi, az egy sztár, esküszöm, több lájkot kapott, mint némelyik táskám, vagy Zé akvarelljei, mondtam is, hogy mostantól Zsömivel adunk el mindent, ráteszem a nyakára a táskát, vagy lábai elé az akvarellt, vagy valami, de csakis vele. Celebkutya, na.

 itt éppen a világfájdalom reprezentálása történik, árva, szegény kutya, akinek szívtelen gazdája van, még egy nyamvadt rozskenyeret is sajnál tőle (nem ám)

19 megjegyzés:

  1. eszem a kis szivit :: és szerintem is tök jó :: a szembenézősdit meg majd mi is bevezetjük. mesélhetnék.

    :)

    VálaszTörlés
  2. mesélhetnék :)
    az pedig régi törvény, hogy cica, kutya és (számomra megdöbbentő módon) napraforgó hihetetlen mértékben megtolja a lájkok számát (mondjuk Zsömi állat módon fotogén szépség egyébként is).
    A terézanyus izé az kigyógyít a terézanyuskodásból, vagy még inkább belekever?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kihagytad a gémeskutat :) - szerintem

      Törlés
    2. Azt még nem próbáltam, de kösz a tippet :D

      Törlés
    3. te is mesélj, imádom, hogy némely férfi mind egyforma.:)

      sztem ez a coaching nem terézanyuskodásról szól, hanem olyan izé.... na,mondd már. :D

      Törlés
  3. Nagyon megmosolyogtattál, jó volt egy ilyen minden ízében pozitív és nem is rövidke bejegyzésedet olvasni :)
    Ja és ne szégyenkezz, tök jó, hogy "bevallod".
    Még a végén én is megnézem, bár a saját blogomon nem biztos, hogy be merném vállalni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szép a Zsömi kutyád:) Leírnád a kenyérrecepted? Január óta én is kenyeret sütök, a rozskenyerem nagyon lapos lett...

      Törlés
    2. Norcsi, sztem ha az ember vállalja, hoyg megnézi, akkor nyugodtan vállalhatja ennek leírását is. azt speciel tök bírtam, hogy idősebbek si voltak, ne tudd meg, hogy vihogtak.:D

      Törlés
    3. Délka, ha kevés az időm (általában) akkor ln DNK-t sütök, dagasztás nélküli kenyeret. az alaprecept szerint 3 bögre kenyérliszt, só, mondjuk fél élesztő, 1 bögre víz. este kicsit össze kell keverni, reggel átgyúrni, délben sütni. ez nem nagy adag, én olyan másfél literes jénaiban szoktam sütni, lefedve. ez volt nekem a leghajmeresztőbb. és tuti.

      a liszteket sokat variálom, ez 2/3 rozsliszt, 1/3 BL 80, de teszek bele magokat, vagy Graham lisztet vagy akármit, ami éppen van.

      Törlés
    4. Köszönöm szépen! Nagyon jól néz ki a kenyered:)

      Törlés
    5. Köszönöm szépen! Nagyon jól néz ki a kenyered:)

      Törlés
  4. csatlakozom a kenyérreceptet kérők táborához, az enyém is lapos, nagyon, ez pedig annyira gyönyörű:)

    és érdekelne majd a terézanyus is, mesélj majd róla, hogy érezted magad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. majd mesélek,persze!

      kenyérrecept fentebb van! :)

      Törlés
  5. Válaszok
    1. ugye? ezzel a mondattal megvettél engem kilóra. :D

      Törlés
  6. Mit tud ez a Terézanyus klub? Engem a szakmaisága érdekel piszokul...Amióta új helyen lakom, és kiderült van a lakásban macska is...azóta mindenkinek van pár kérdése, na nem hozzám, a macskáról érdeklődik mindenki :-D Így megy ez... Zsömi sztáralkat, és tudja is magáról :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. engem is az érdekel, sztemjó lesz, nézd csak:

      Ebben az évben hét alkalmas team-coaching kurzust indítunk maximum húsz fő részvételével! A coaching a jelenleg alkalmazott leghatékonyabb humánfejlesztési módszer, mely nem direkt tanácsadásra, hanem önismeretre, empátiára és kérdezéstechnikára épül. A résztvevők megismerkedhetnek a coaching alapjaival, lehetőségük van személyes (pl: szeretnék hatékonyabb lenni a munkámban, szeretnék magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb lenni, szeretném jobban beosztani az időmet, stb.) és közösségi fejlődési célokat megfogalmazniuk, melyek elérésben a csoport támogatja őket.

      Törlés
  7. Ez nagyon jól hangzik, remélem jók lesznek a vezetők is :-) Majd ha túl vagy 1-2 alkalmon, érdekelne miket csináltatok, mi változott benned...

    VálaszTörlés