2013. március 27., szerda

a felfedezés öröme

Ezt most muszáj megosztanom. Rájöttem, hogy mi a sorozatok titka, miért van ekkora sikerük, miért készítenek ennyi évadot, miért nézik ennyien, satöbbi. (nyilván egyikből következik a másik, oké)
Az egész azzal kezdődött, hogy most a Grace klinikán vagyok, rezidens vagyok, új vagyok, műteni akarok, meg félek is tőle,  közben meg van nagy erkölcsi érzékem és még be is pasizom.

Szóval, az úgy van, hogy rákaptam a sorozatokra, napközben és laptopról megy, esküszöm, hogy mióta felfedeztem, hoyg a sorozatok már nem a Dallas-t jelentik, sokkal hatékonyabb vagyok. Sokkal többre vagyok képes, mondjuk így. Mindeközben azonban finnyás is vagyok, mert nem akármi jó ám nekem, például a Grace klinika untat, a Castle meg szintén, ami azért érdekes, mert ezt én nagyon bírom, legyen orvosos vagy legyen nyomozós, de a szereplők jelleme ne legyen statikus (ez itt a való világ, kérem), mert az kiszámítható és unalmas (vagy ilyen az élet?), legyen érdekes a mellékszál (ami gyakran a fő), és ha lehet kérnem, a színészek legyenek jók, ne kelljen azt éreznem, hogy ez egy színész, aki erőlködik a lazasággal, hanem érezhessem azt, hogy hú, de laza ez a pasi.

És a Grace nem ilyen, hanem gyenge, éppen ezért megint nyafogtam egyet a fb-on, és akkor ott jöttek az ajánlatok, végeztem is casting-ot, hogy melyik jöhet. És akkor, ahogy ott válaszolgattak nekem az emberek ( értsd : nők), én rájöttem.

A sorozatokat az otthon dolgozóknak találták ki, van benne izgalom, van benne munkahelyi feszültség, szövődik szerelem, van mindig főbanya, de ha nincs, akkor is ott a jó kis intrika,lehet izgulni, szeretni és utálni a szereplőket, én mondom, pótolja a munkahelyi feeling-et.
Öh... mint nálam.

13 megjegyzés:

  1. Nálam épp ellenkezőleg. A felsoroltak mind megvannak melóhelyen, itthon kikapcsol, ha elmehetek Downton Abbey-ba (már a kezdő zenétől kisimulok), vagy Alaszkába (A férfi fán terem), ha épp könnyedebb műfajra vágyok. :o)

    VálaszTörlés
  2. ha majd tovább bírod, a negyedik - ötödik évad után már sokkal kiforrottabb lesz, mi most nézzük másodjára... s ha ez a kórházasdi tetszik, másféle, régebbi is, de szívesen ajánlom a Vészhelyzetet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mert hány évad van?? :)
      a Vészhelyzetet nagyon szerettem még régen,éppen az az egyik bajom, hogy a Grace nagyon akar hajazni rá, de még kevés hozzá. de ha azt mondod, kiforrja magát...:)

      Törlés
    2. Azt hiszem, most a 9. évad megy, és tényleg egyre jobb, az elején én sem annyira szerettem :-)

      Törlés
    3. annak idején, mikor elkezdték a Grey's-t, még keddenként este volt műsoron pont a Vészhelyzet után... kicsit más, kicsit fura volt, de tényleg jobb lett, s most is tetszik:)

      Törlés
  3. Vészhelyzetet imádtam, de a Grace-ről simán lemondtam az Egy gyilkos ügy miatt! Szerintem neked is tetszene! :)

    VálaszTörlés
  4. Nem követem a fbookot, ezért nem tudom ajánlották-e a Doc Martin sorozatot. Az m1-en fedeztük fel, és most esténként nézzük az első részeket, mert azokat nem láttuk.Kíváncsi lennék neked tetszik-e. Vagy talán ismered már.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a doc martin-ból láttam pár részt pár éve, nekem ezekben a legjobban a hely tetszik, a környezet és az emberi viszonyok:)

      jó,h eszembe juttattad,köszi!

      Törlés
  5. Scrubs (Dokik): orvosos, nagyrészt kórházban játszódik, sokat lehet rajta nevetni, de néha meglepően komoly tanulsággal záródik egy-egy rész. És sok-sok évad van belőle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a Dokik-at más is ajánlotta,ma előválogatás folytatódik,belekukkantok,köszönöm. szeretem az orvososat,főleg, mikor kiderül, hoyg ők is emberek :)

      Törlés
    2. Ez nagyon olyan... és a legjobb, hogy az ötödik évadnál tartok, de nem "fáradt el" a cselekmény, pedig új szereplőt alig kapott a sorozat. Kíváncsi vagyok, hogy tetszik-e majd :)
      (mj.: indavideo.hu-n online nézhető)

      Törlés