2012. november 25., vasárnap

Befőzés XXXIII. - birsalmasajt

Egyébként  pedig mese a végtelen türelemről. 
Megfőztem, pürésítettem, felfőztem, szétadagoltam csinosba és simán laposba, majd vártuk a dermedést. Mivel a lapos nem dermedt meg az általunk elegendőnek ítélt, így  rá kirótt időintervallum alatt, ellenben szem előtt volt / van folyamatosan, elkezdett fogyni. Először csak a szélek kerültek kiegyenesítésre, törekedtünk a derékszög kialakítására, mert az a szemnek kedvesebb, aztán a téglalapból négyzet lett, innentől viszont felgyorsultak az események, nemcsak egyre kisebb területű négyzetünk lett, hanem valaki tortaszeletet vágott bele, ahonnan elindultunk a lejtőn lefelé, már vicces lett az új formák kialakítása.
Közben pedig dermed ugyan, csak mi már gyorsabbak vagyunk, ez a bosszúnk.



 





2 megjegyzés:

  1. Komolyan azt hittem, csak én szopok szeptember közepe óta még mindig a birssajttal. Az utolsó adagból, egy teljes lapos tepsiből ma szaggattam ki csillagos/karácsonyfás/satöbbis formákat, hogy még több helyet foglalhassanak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tehát idődből és helyből van bőven, ha jól értem ? :D

      Törlés