2012. március 9., péntek

Pironkodva

A Zsömi egyébként fetisiszta*,  de ezt gondolhattuk volna még egészen kiskorában is, amikor lerángatta a polcokról a ruháinkat, s azokban hempergőzve aludt, csak akkor mi még azt gondoltuk, hogy a mi illatunk kell neki, a kis drágának, hát de édes. De nem, neki textil kell, kevés annál nagyobb boldogság van, mint a textilek közé dugni az orrát, ellopni valamit az asztal alól, de jöhet a vatelin is, áhítattal rágcsálja. Sajnos, nem tesz különbséget a fogyasztható és a tiltott termékek között, azonban a határt  nem a pamut-viszkóz jelenti, hanem a saját engedékenységünk, például a múltkor, a konyhába vásárolt két rongyszőnyeg széle egy reggelre megkezdődött, bár megbeszéltük, hoyg ezt nem, nagyon nem, s ugyan figyelünk rá, valahogy mégis sikerül le-lecsípnie belőle egy darabot, inkább sort. Szerintem azt hiszi, hogy ha komótosan sorról sorra halad, akkor az nem feltűnő, kevésbé észrevehető, ha a szőnyeg rövidül, mintha kiharapna belőle egy tenyérnyi darabot. Csak egy sort esténként, mintegy desszertként.


* a bálványos értelemben, nem az elsődlegesben

7 megjegyzés:

  1. :-))) oyan jót nevettem (na jó csak halkan itt az íróasztalomnál) Igen ebben a korban még szeretnek rágcsálni. Aztán később is időnként. Brúnónk már 5 éves múlt, de szereti ellopni a ruhákat. Ő viszont már csak ráfekszik. Szerintem Zsömi is ezt tezsi majd. Addig meg ...halál a rongyszőnyegre:-)

    VálaszTörlés
  2. "megkezdődött" :DDDD (ilyeneket a gyerek szokott mondani - hogy ti. pl. a víz kiömlődött -, mindig úgy kell(ene) nevetnem, csak ugye szigorú arcot kell vágni, nehogy már elkanászodjon. :D)
    Remélem, gyógyul már a kis fetisiszta :))
    (és mi újság a palántafronton? :))

    VálaszTörlés
  3. Már én is megkezdtem az előszoba átrendezését tekintettel a holnapra remélt új lakónkra:-) Éljenek a Zsömi-félék!

    VálaszTörlés
  4. nincs jó,mondjuk úgy,hoyg vacakul van, nagyon sántít, ez azért nem két napos történet lesz,sajnos.

    de közben meg olyan édes és hálás.zoltán elvitte most sétálni,attól nagyon boldog lett, a fájós kis lábikói ellenére.

    Kata: rengeteg szeretet kell nekik, s rengeteget fognak adni. ahol gyerekek vannak, kutya is kell. a szoktatás pár hét,esetleg hónap,utána viszont évekig lesz hű és szerelmetes társatok.:D

    VálaszTörlés
  5. Mi a befogadott , kb. 2,5 éves kutyusunkat le tudtuk szoktatni a rágcsálásról. De azt hiszem, hogy szerencsénk van vele. Nem mondom, hogy abszolút nem rág tiltott dolgoakt, mert asaját paplanját igen, anapokban megrágta, de leginkább a játékait rágja és ez olyan jó. Tudja, hogy mi az övé. :)

    VálaszTörlés
  6. asszem, a Zsömle is tudja. hogy minden az övé.:DDDD

    (mást ő sem rág, csak a textilek a gyengéi, ott elcsábul)

    VálaszTörlés
  7. Pedig én is abban a hitben vagyok, hogy a szagomat keresi, mikor távollétemben megszerzi a kötésemet és néha kicsit dolgozik is rajta...

    VálaszTörlés