2012. március 5., hétfő

Értetlenkedve

Az egyik legsemmitmondóbb, legérthetetlenebb mondat, amit bemutatkozásnál magukról írnak emberek, az az, hogy szeretem a szépet.

11 megjegyzés:

 1. Nekem erről az jutott eszembe, hogy ideális válasz erre: én meg a töltött káposztát. :)

  VálaszTörlés
 2. az legalább megfogható, de mi az, hogy a szépet? mindenki a szépet szereti, ki az, aki nem?
  szóval,ennek így semmi, de semmi értelme, ellenben a töltött káposztának! :)

  VálaszTörlés
 3. Először azt gondoltam, hogy ez egy eléggé szubjektív dolog, de rájöttem, hogy nem feltétlenül. Sok embert ismerek, akik a csúnya dolgokat szeretik. És tudják, hogy az csúnya, tehát nem arról van szó, hogy azt ők szépnek látnák. És ez már sokat elmondhat egy emberről, ha beismeri. Inkább azt mondanám, hogy aki ezt tartja valamiféle tulajdonságnak, hogy szeretem a szépet, az kissé sekélyes, és önmagát sem ismeri, ezért ezt a tölteléket használja, mint fontos jellemzőt. Valójában nyilván nincs is fontos ismérve az ilyen embernek.

  VálaszTörlés
 4. semmitmondó,úgy mond valamit,hogy annak semmi tartalma nincs,ahogy mondod.
  én olyat nem ismerek,aki azt mondja,h ő a csúnyát, olyat igen, aki azt mondja, szeretem a giccset, nekem az szép, tehát megint ugyanott vagyunk.

  ezen viszont fennakadtam mégis,amit írtál,mi az, hogy a csúnyát szereti,ez ugyanaz a kategória,mint aki a szépet. nem?

  VálaszTörlés
 5. Az "értetlenkedve" margójára:)

  Kedves Zazálea!
  Talán nem alaptalan a sejtésem, hogy az én (egyik) blogom ihlette ezt a bejegyzésedet, melyet amolyan "meglepetve" olvastam végig s úgyszintén a kommenteket:)
  Nem veszem sértésnek, mert nem gondolom azt, hogy mindenkinek mondanom vagy jelentenem kellene valamit; nem lehetünk mindenkinek se sokatmondók, se valamit-mondók, maradunk néha semmitmondók:)
  Ám annyit hadd áruljak el, hogy ez az egy mondat nem bemutatkozás akart lenni, inkább valamiféle életszemlélet egy mondatba sűrítve, ami sokkal inkább tudatos hozzáállást jelent, semmint sekélyességet. Talán megbocsátható nekem, hogy ezt ide merészkedtem írni, s addig is, míg egyesek - talán tévesen - egy mondatból beskatulyáznak, kívánok jó étvágyat a töltött káposztához!:)
  Maradok tisztelettel, egyik blogkövetőd: Lea.:)

  VálaszTörlés
 6. nem tudom, ki vagy, Lea, így egészen nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem rólad szól a dolog.még csak nem is konkrét emberekről, h pedig fokozzam,állásinterjúk során találkoztam ezzel a kijelentéssel.

  nem pécéznék ki senkit, nem célom, nem akaratom, ezt el kell hinned nekem.

  VálaszTörlés
 7. Talán érthető az én helyzetem is, hogy egy véletlen egybeesés miatt totálisan félreértelmeztem a dolgokat..:)) így amiket írtam, teljesen értelmetlenné váltak és elnézést kérek értük. Talán törlésre méltóak. Amire rá akartam mutatni védekezésből, ugyanabba a hibába estem, így elnézést kérek az előző hozzászóló ismerőseidtől is.
  Egyúttal köszönöm a magyarázatot is, nem kérdés, h nem firtatom tovább! Lea.

  VálaszTörlés
 8. teljesen érthető,én is magamra venném, nincs miért elnézést kérned, én is magamra venném.

  nem törlök ki semmit, ez egy beszélgetés, tisztázás, aminek oly sokszor helye van az életünkben, nem igaz? :)

  VálaszTörlés
 9. "A beszéd félreértések forrása." :-)

  VálaszTörlés