2011. augusztus 9., kedd

Nekünk éppen

nincs svájci hitelünk, nem azért, mert ilyen jól állunk, hanem azért, mert ilyen rosszul, de azért minden reggel aggódva figyelem az árfolyamot, mert  ennek a folyamatnak a devizahitelen is túlnyúló következményei roppant aggasztóak, s minden reggel arra gondolok, hogy a hitelminősítők, még ha olyan jó hangzású nevekkel is bírnak, mint  Moody's,  Standard and Poor's, Fitch Ratings (ez utóbbi különösen tetszett, múlt idő), ma élet-halál urai, így állunk, és az is megfordul a fejemben, hogy rendben, értem én a svájciakat, hoyg ez már nekik sem jó, kezd vacak lenni, de azért én még mindig ott tartok, nyilván, mert a kondérban alattuk helyezkedem el (ők a hús, én a hagyma), hogy szeretnék olyan romló helyzetben lenni, mint ők.

Egyébként pedig ilyeneket olvasok, hitelminősítőket, meg háttérmagyarázatokat, meg gazdasági szakértők által kínált közgazdasági ismereteket, csak azt tudom mondani, hová süllyed még a világ, ha már én is.

10 megjegyzés:

  1. Ne búsulj, lesz még így se...

    VálaszTörlés
  2. Szerinted van még lefelé hely ahová még sűlyedhetünk?Gabi

    VálaszTörlés
  3. Drága én már nem akarok tovább süllyedni, mert a tenger fenekén a homokot nézegetem már...

    VálaszTörlés
  4. nézegetjük néhányan, Reni :o(

    egyébként igen,van még lejjebb, a hagyma alatt olaj van :o)

    VálaszTörlés
  5. hát nekem van svájci frankos hitelem, de már eldöntöttem, hogy szólok a munkahelyemen, hogy a fizumat kétfelé utalják - és ne nekem.
    az egyik - nagyobbik - felét a hárombetűs banknak, a másik - -kisebbik, de még ez is nagy - felét a postának a csekkekre. nincs gond :) én és a gyerek meg közben megtanulunk napfénnyel táplálkozni, bár ezen a nyáron még az sem ment volna...

    szép remények :)

    és igen mindig van lejjebb, ez biztos.

    VálaszTörlés
  6. talán Hofi-hoz, de mindenképpen az "átkoshoz" köthető a mondás miszerint felettünk a béka, alattunk a lapát... franc se gondolta akkoriban, hogy a nemzetközi helyzet még annál is jobban fog fokozódni!

    olyan kis tréfás akartam lenni, de ez a helyzet rémisztő

    VálaszTörlés
  7. Nem akarok strucc lenni, de konkrétan utálom, hogy már itt is erről olvasok. Igen, van lent és lejjebb és van fent és feljebb. Nem értek hozzá, de megrémiszt, hogy mindenki megrémül. Azt szeretném érezni, hogy ez a blog élet egy másik dimenzió, ahol a szép, a jó és a nyugodt lakik. Ide jó jönni és kiszakadni egy kicsit a valóból. Erre tessék. Tudom, hogy nehéz elvonatkoztatni, főleg annak aki masszívan benne van, de jajj. Tudjátok mit? Lehet, hogy mégis strucc akarok lenni :).

    VálaszTörlés
  8. á:mit mondjak,remekül hangzik :o(

    erzsó: tréfásnak kell vennünk,én igyekszem is, különben még nehezebb lenne!

    Fanni: bocs,de ez az én váram, én sosem csak a szépről és jóról írtam,sőt,kimondottan nem bírom, ha látszatot rakunk a blogba

    VálaszTörlés
  9. ZSKP jöhet nálam is:) arra még fussa, a napfény mellé :)

    VálaszTörlés
  10. mert majd felosztjuk,hogy ki hozza kenyeret, ki a zsírt,s ki a lilahagymát, de majd kell még valaki,aki a teát hozza

    VálaszTörlés