2011. augusztus 28., vasárnap

Mi úgy nem ettünk nyulat,

hogy barátnőm hozta, fagyasztott állapotban, saját tenyészetből (vagy hogy mondják), este hozta, reggelre kiolvadt, de ahogy olvadt és vette fel a nyúlpózt, úgy néztük egyre jobban aggódva, hogy lesz ebből ebéd. Reggel ránéztem a zacskón keresztül, s úgy véltem, én ezt nem tudom szétvágni, tudom, hogy már nem  él és hús, de akkor sem, nem megy és kész, közben jött ZM,  hogy ez nagyon horror, de az i-re a pontot a Legkisebb tette fel, aki azt mondta, ez nem nyúl, hanem nyuszi, egyébként pedig milyen megenni egy szőrös állatot, a húsevés és kannibalizmus közötti határvonalat az jelenti, tolla avagy szőre van az állatnak, szőröset nem.
Így egy másik barátnőméknél volt nyúl ebédre.
Nálunk mustáros csirkemáj volt, viszont kipróbáltam a Pavlovát, a Nigella 8 tojásfehérjés adagja nemhogy torta nem lett, de beterítette a legnagyobb tepsimet, kisülés/szárítás után fent említett gyerek szörnynek titulálta, nem véletlenül. Megkapta a magáét*, úgyismint tejszínhabot és gyümölcsöt, én pedig egy remek hasmenést tőle.
Így kell elbánni a vágyakkal.

* nem a gyerek

5 megjegyzés:

  1. A disznó és s marha is szőrös..:))

    VálaszTörlés
  2. Ó, nagyon megértelek, én a bolti húst is nagyon nehezen tudom elvágni, pedig az aztán már nem hasonlít semmire. De a nyuszihoz egy adalék. Tavaly rokonoknál voltunk, akik nyuszit tenyésztenek. Természetesen nyúlhús volt enni - én úgy vagyok, hogy ha nem én főzöm, akkor bármit megeszek, de izgultam, hogy a gyerekeknek nehogy leessen, hogy ez a nyuszi az a nyuszi. Aztán persze rájöttek, elgondolkoztak rajta, és tovább ettek. Fura érzés, na.

    VálaszTörlés
  3. Ismét jót nevettem:-) Köszönöm...
    A nyúltól én is idegenkedem..., mármint az evésétől, pedig nem vagyok vega, sőt...

    VálaszTörlés
  4. a nyúl nálam erősen nem határeset. az a baj, hogy nagyon szeretem, tehát kizárólag csak úgy vagyok hajlandó megenni, hogy

    1. más csinálja
    2. nem látom, sehogy csak elkészítve
    3. csak combot, mintha pipi lenne
    4. evés közben nem beszél senki a nyúlról
    5. a nyuszi szót az evés előtt, közben és után senki nem ejti ki
    6. az mondjuk ró, hogy csirke

    Tudom, hogy ez csalás, meg minden. mentségemre szóljon, h egy évben kb kétszer eszek ilyet. mondjuk 5 évig voltam vega, mikor is terhes lettem és átmentem kannibálba :D, ami elég érdekes, mert a fiam utálja a húst...

    VálaszTörlés
  5. Hát, ahogy te írsz... :o)) nem ír úgy más senki!
    Köszönöm a vidám perceket.

    VálaszTörlés