2011. július 5., kedd

Persze, jó

magában is, főképpen, hogy cukrot alig, a savanykás gyümölcsöt akarom télen a vajas kiflimre, de azért az epret mentával, a sárgabarackot amarettóval, az őszibarackot vaníliával, a szilvát fahéjjal, játék ez, én mondom. Lekvárt főzni annyira jó, hogy a szezonban kacérkodom a tevékenységváltással.

12 megjegyzés:

  1. Húúú, szívesen megkóstolnám. Rézüstben főzöd, mint a szabolcsiak a szilvát?

    VálaszTörlés
  2. Megértelek, nagyon is! Ráadásul milyen jól mutatna a portékáid között az ilyesmi!

    VálaszTörlés
  3. Paribanu:majd viszek Dabasra!

    Kastanie: nem váltok mégsem, de ez mennyire jólesett! :o)

    VálaszTörlés
  4. Ugye milyen jó a saját, bármi legyen is az?
    Én is most főztem be 20 üveg őszibarack lekvárt ( nem dzsem ), isteni

    VálaszTörlés
  5. jaj,én ezért odavagyok, a lekvárfőzésért, az ízekért!nyilván te is :O))))))

    VálaszTörlés
  6. Főzök, főzök én is és milyen büszke vagyok mert a kicsi fánk először terem, s mennyit és főzök, főzök...

    VálaszTörlés
  7. majd télen milyen büszke leszel, meglátod!:o)

    VálaszTörlés
  8. Jól hangzik ez a sok féle lekvár, sok féle ízzel :-)
    az én specialitásom (a sárgabarackon és fahéjas szilván kívül) rebarbara-alma és ánizsos körte :-) nyamm

    VálaszTörlés
  9. Az ott egy mézes-mogyorós üveg teli baracklekvárral?
    Anyukáméknál jártál tegnap? :o)
    Pont raktunk el egy ilyet mi is...esküszöm így néz ki, még a színe is egyforma a lekvárnak!
    A "cukrot alig" véleményhez teljes mértékben csatlakozom!!!

    VálaszTörlés
  10. Na, jöttem én is, mert kisült a tönkölyös-rozsos kenyérkém, hozom a szeletet, hogy összelekvározzam, erre te meg elmész a koncertre! Jó szórakozást! :)))

    VálaszTörlés
  11. már nem emlékszem, milyen üveg,de gyönyörű....

    Moncsikám, ez egy jó csapat lenne :o)))

    VálaszTörlés