magában is, főképpen, hogy cukrot alig, a savanykás gyümölcsöt akarom télen a vajas kiflimre, de azért az epret mentával, a sárgabarackot amarettóval, az őszibarackot vaníliával, a szilvát fahéjjal, játék ez, én mondom. Lekvárt főzni annyira jó, hogy a szezonban kacérkodom a tevékenységváltással.
Húúú, szívesen megkóstolnám. Rézüstben főzöd, mint a szabolcsiak a szilvát?
VálaszTörlésMegértelek, nagyon is! Ráadásul milyen jól mutatna a portékáid között az ilyesmi!
VálaszTörlésParibanu:majd viszek Dabasra!
VálaszTörlésKastanie: nem váltok mégsem, de ez mennyire jólesett! :o)
Ugye milyen jó a saját, bármi legyen is az?
VálaszTörlésÉn is most főztem be 20 üveg őszibarack lekvárt ( nem dzsem ), isteni
jaj,én ezért odavagyok, a lekvárfőzésért, az ízekért!nyilván te is :O))))))
VálaszTörlésFőzök, főzök én is és milyen büszke vagyok mert a kicsi fánk először terem, s mennyit és főzök, főzök...
VálaszTörlésmajd télen milyen büszke leszel, meglátod!:o)
VálaszTörlésJól hangzik ez a sok féle lekvár, sok féle ízzel :-)
VálaszTörlésaz én specialitásom (a sárgabarackon és fahéjas szilván kívül) rebarbara-alma és ánizsos körte :-) nyamm
kipróbáljuk, de ki ám!:o)
VálaszTörlésAz ott egy mézes-mogyorós üveg teli baracklekvárral?
VálaszTörlésAnyukáméknál jártál tegnap? :o)
Pont raktunk el egy ilyet mi is...esküszöm így néz ki, még a színe is egyforma a lekvárnak!
A "cukrot alig" véleményhez teljes mértékben csatlakozom!!!
Na, jöttem én is, mert kisült a tönkölyös-rozsos kenyérkém, hozom a szeletet, hogy összelekvározzam, erre te meg elmész a koncertre! Jó szórakozást! :)))
VálaszTörlésmár nem emlékszem, milyen üveg,de gyönyörű....
VálaszTörlésMoncsikám, ez egy jó csapat lenne :o)))