2011. június 23., csütörtök

Mégiscsak

bennem van a hiba, ha sikítozni támad kedvem, mikor másnál ezt olvasom a szerintem baromi unalmas könyvről,
gyönyörű könyv ez, fantasztikus hangulattal, olyan atmoszférával, ami magába húz, és sokáig nem ereszt, nem tudom, mi a bajom, talán még javítható vagy ne is reménykedjek? Olvasta valaki?

26 megjegyzés:

  1. Hiba nincs,csak különbözőség.Valakinek az az atmoszféra kellemes,neked pedig egészen más.Ez így teljesen rendben van.Ettől kerek a Föld.:)

    VálaszTörlés
  2. olvastad?
    nem az atmoszféra, azt rendben van, hanem az unalom, de ezt csak halkan mondom...

    VálaszTörlés
  3. Én inkább hálát adok, amiért nem egyforma az ízlésünk mindenkivel, dög unalom lenne...

    VálaszTörlés
  4. na,még egyszer megkérdezem,olvasta-e valaki és mi a véleménye:o), nem értek két dolgot, egy, hogy ez most megint nem tetszik (a második mostanában),kettő, hogy milyennek találjátok a könyvet, de őszintén...

    ezért kezdek kétségbe esni,hogy a második, nem szoktam én ilyet tenni, hogy nem tetszenek könyvek :o((

    VálaszTörlés
  5. Még nem olvastam.Talán nem is fogom. Most éppen más jellegű könyvek felé húzom. De ez nem zárja ki, hogy a jövőben ez is a kezeim közé kerül. Lehet, hogy már holnap. Nálam sosem lehet tudni.
    A véleményemet magáról a jelenségről írtam. Nem tetszhet mindenkinek egyformán egy könyv. Ezért ne érezd magad rosszul. Ennyit akartam pusztán kifejezni.

    VálaszTörlés
  6. Ezt nem, az időutazót igen, az is unalmas volt és idegesítően primitív eszközökkel él, a nyelvezete lapos, élvezhetetlen. Az viszonylag nagy port kavart, ez az ikres nem akkorát, tehát akkor még annál is rosszabbnak kell lennie, hol itt a hiba?

    VálaszTörlés
  7. Ja, és a molyon más is kiakadt tőle: "egyre nőtt a bosszúság, hogy hagytam magam belerángatni ebbe. Ritka nagy marhaság (ez még nem is lenne baj)rosszul dramatizálva (ez viszont végzetes hiba)."
    Nem vagy egyedül. :))

    VálaszTörlés
  8. A könyvet nem olvastam, de szerintem hangulatfüggő, mikor milyen az ember véleménye egy könyvről, cikkről stb. Van, hogy elolvasok vmit és semmi hatás, később előveszem, újra elolvasom és meglepődve tapasztalom, hogy megkönnyezem... :) Van ez így.

    VálaszTörlés
  9. na, akkor nem vagyok egyedül, nem vagyok outsider, ugye?

    VálaszTörlés
  10. Dehogynem, de minden jó fej outsider. :-))

    VálaszTörlés
  11. ÉN ezt nem olvastam, de a Mindennapok Toszkánában c. könyvről akartalak már kérdezni, hogy neked mennyire...mert nekem ez most nem annyira, sőt mondhatom hogy kicsit csalódtam. Néhány résznél úgy éreztem, hogy nem is olvasom tovább, aztán mégis...

    VálaszTörlés
  12. Nézd, elolvastam, nem volt jó véleményem róla,megírtam,igaz,finoman:

    http://zazalea.blogspot.com/2011/06/ha-varok-valamit.html

    csalódtam, de az utolsókét fejezet visszahozott valamit mégis!

    VálaszTörlés
  13. nem olvastam, nekem az ismertető is unalmas már, de nekem például a Sorstalanság is unalmas volt és a Für Elise, pedig sok embernek tetszettek ezek, akiket kedvelek...hát ilyen egyformátlanok vagyunk, istenem...

    VálaszTörlés
  14. Az ominózus könyvet én se olvastam.

    De amit Dióhéj mondott -Sorstalanság- azzal pl. próbálkoztam. A nyelvem kilógott az igyekezettől. De mit tegyek, nem tetszett. Más Kertész se... Emiatt magamba szálltam egy ideig, mert amit olvastam a könyvről, aszerint ez JÓ, hát nekem meg nem jön be, egyszerűen idegesít.

    Jó tudni, igazad van Zazálea, hogyha esetleg másnak se.

    VálaszTörlés
  15. nekem is lóg a nyelvem,most már csakazértis érzésem van, csak a homok ne csikorogna a fogam alatt :o))))

    VálaszTörlés
  16. Én nagyon élveztem ezt a könyvet, le se tudtam tenni!
    Igaz, angolul...

    VálaszTörlés
  17. A Sorstalansággal én is így jártam, sőt, még inkább, mert a felénél letettem, hogy na neee...

    Van, mikor bánt az ilyen dolog, de nem rég olvastam Nick Hornby egyik könyvét (Vájtfülűek brancsa), amiben tökéletesen megfogalmazta, amit már rég érzek valahol belül: az olvasás szabadidős tevékenység, az én örömömre történik, nem kell belőle kényszermunkát csinálnom. Van, hogy az ember rosszul választ, így jártam legutóbb Leonard Cohennel. Azt hittem, jó lesz az nekem, de tévedtem, le is raktam, nem bántam, nekem nem kell arról olvasnom részletesen, hogy erőszakolnak meg egy kislányt, a főhős meg hogy izgul rá erre felnőttként (bocs).

    Summa summarum, értem, Zazi, hogy az alapfeltevésedtől nem kicsit eltávolodtunk, csak le akartam itt jegyezni, hogy véleményem szerint olyanokat kell olvasnunk, ami jó nekünk, nem olyat, ami mások szerint jó.

    (csak monologizáltam, bocsi:)))

    VálaszTörlés
  18. és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy rá is kell tudni hangolódni könyvekre...Marquez például annyira ki tud kapcsolni, annyire bele tudok veszni, hogy bármikor képes vagyok megfeledkezni a bajaimról, Hraballal ugyanígy vagyok, de róla például sokan mondják, hogy van ami nem csúszik le a torkukon tőle...

    VálaszTörlés
  19. persze,értem én, de mi alapján választunk ki egy könyvet?
    mert engem mindenképpen befolyásol,hogy mások mit mondanak,mi a véleményük

    VálaszTörlés
  20. Mindkettő jöhet,de nem minden könyvük,még a kedvenceim könyvei között is válogatok :o)

    VálaszTörlés
  21. Igen, engem is (mint pl. te, de akár Dióhéj is, csak ő ritkábban nyilatkozik az olvasmányairól:))

    De eljutottam arra a szintre, hogy csak azért, mert másnak tetszik, nem olvasom el, ha nálam totál kicsapja a biztosítékot. Jó, persze ezek nagy szavak, mert ennél pl. eljutottam a könyv feléig, vagyis adtam neki egy rakat esélyt, mert hátha, de amikor már tizedjére küldött padlóra, én küldtem el a sarokba.

    Jaaaaa és hogy gyermeki lelkemet helyretegyem, Babe-re váltottam angolul (tudjátok, a kismalac, akinek az eredetiben sokkal komolyabb neve van: Wilbur:)))))

    VálaszTörlés
  22. Hát választani választhatsz ajánlások alapján, de hogy mi tetszik, az nemcsak az ajánlástól függ, hanem a habitusodtól kezdve a pillanatnyi hangulatodig, ahogyan írták előttem. (Viszont azt azért még ideírom, hogy egy könyv lehet akkor is jó, szép irodalom, ha én utálom, és fordítva.) Magyarán a tetszés és a minőség se függ feltétlenül össze, sajnos nem ússzuk meg ennek a bonyolultságát.

    VálaszTörlés
  23. Ezt nem olvastam. Azt írod, hogy ez a második a sorban, gondolom az első az a Zsolna, amennyiben így van, aludj nyugodtan. :)

    VálaszTörlés
  24. CSak most olvastam a bejegyzésedet... Én olvastam a könyvet, még angolul, nekem nagyon tetszett, pont a hangulata miatt is. Nem tudom milyen lehet a magyar verzió, de az is lehet, hogy a fordítás rontott rajta (persze ha nem így lenne, akkor elnézést a fordítótól...), lehet, hogy egész egyszerűen Neked ez nem jött be.

    VálaszTörlés
  25. sok minden lehet,igen,de érdekes,hogy az angol változatot többen jobbnak minősítették már,hm.

    VálaszTörlés