2010. szeptember 16., csütörtök

Vissza a feladónak

Csak azt ne higgye senki, hogy ma, a piacgazdaság minden rosszat felzabáló korszakában nincs selejt az üzletekben, hogy a fennmaradásért vívott küzdelemben már mindenki tudja, ha a piacon akar maradni, kénytelen minőségi terméket kínálni. Nem úgy van az, igenis vannak még szocializmust felidéző silányságok, melyek a tapasztalat háziasszonyt már be nem csaphatják színes csomagolással, meg jó sales dumával, de annak férjét képesek.

Én csak egy finom padlizsános pizzát akartam enni, mindenféle különösebb hozzávaló nélkül, még ketchupot sem teszek soha rá, nemhogy sütőpapírt az aljára, puritán vagyok, vállalom. Ehhez képest említett papír egybenőtt, eggyé vált a pizzával, azt onnan lerángatni sem melegen, sem hidegen nem lehetett, így két lehetőségem maradt: ehettem papírral együtt, de még így is kaptam egy fricskát, a papír a számban időnként mégis elengedte feljebbvalóját, bizonyos időközönként kiköpdöstük, még jó, hogy otthon voltunk.
A másik út sokkal jobb volt, egyszerűen lefaragtam a finomra sült pizzatésztát, igaz, hogy így csak a tészta fele jutott el a célállomásra, de valamit valamiért.

És nem tagadom, a rövidre sikeredett ebéd végére egy kicsit eldurrant az agyam, így a lefaragott tésztát akkurátusan összecsomagoltam, alufóliába is, persze, én adok az ilyesmire, beborítékoltam, szépen ráírtam nevemet, címemet, megadtam a címzettet és feladtam.

16 megjegyzés:

  1. Pont így jártam életem első Limara-féle jénaiban sütött kenyerével. A sütőpapír szépen díszítette a kenyér alját. Na de aztán megtanultam a tuti okosat, szilikonos sütőpapírt kell venni, pl. a Lidiset:o)
    Egyébként meg belevaló csaj vagy, jól tetted, amit tettél!

    VálaszTörlés
  2. Mindig szilikonosat veszek, de ezt ZM vette meg. :o( Mit tudta ő...
    Nem jellemző, de egy kicsit kibuggyant az agyam a fejemből.

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsi vagyok lesz-e válaszlevelük:)Bár ha a posta lassú lesz,és megzöldül rajta a tészta mire odaér.Lehet furcsán néznek majd,nem mintha alapból nem.:)

    VálaszTörlés
  4. :o)) Ez jóóóóó! Én néha a gyufákat küldeném vissza, pl az aldisat. De többe kerül a bélyeg meg a boríték, így inkább nem veszek többet aldis gyufát. Sőt, most jól beárultam őket.

    VálaszTörlés
  5. Úgyvanna!!!! Drukkolok ám! És nagyon klassz típpet adtál, legközelebb én is így teszek...

    VálaszTörlés
  6. Én Libre...betétet küldtem vissza, mert el volt szabva.Kaptam egy bocsánatkérő/köszönő levelet és egy újabb csomagot belőle + néhány termékmintát. A Danette még futárt is küldött az acetonos ízű pudingért és amennyit én adtam, annyi csereterméket kaptam. Legyünk tudatos vásárlók, hogy jobb termékeket kaphassunk!
    Amúgy a pizza alá nem szoktam tenni papírt, csak olajozom a tepsit.

    VálaszTörlés
  7. Kiváncsian várom, mit lépnek! Sok mindent odaadnak! Mi egész füstölt sprotnit vettünk papir szerint! Ehhez képest összekotort hulladék volt a dobozba ! Szerinted ki ette meg?

    VálaszTörlés
  8. Én is így jártam, de nem jutott eszembe visszaküldeni, na majd mostantól.....:)))))

    VálaszTörlés
  9. Én még soha semmit vissza nem küldtem, de mondom, most kicsit szétdurrant a fejem. :o(
    Talán már bánom is...

    VálaszTörlés
  10. hehe.. Igazán élményszerű beszámoló! Hát remélem odakerül igazgató asztalára:-)

    VálaszTörlés
  11. Helyes!!!! Engem is mindig felbosszant a silány minőség! A legjobban az irritál, ha minden adva van a jó munkához és mégis valaki azt választja, hogy nem érdekli munkája minősége! Remélem előbb-utóbb az igényesség a munka szinvonalánál is megjelenik. Szóval nagyon jól tetted amit tettél, ne bándd.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon sajnálom az esetet, én ha tehetem, Alufixet veszek, a leggázabb eddig a Corás volt. Lidl-s ok, Tescos is ok.

    VálaszTörlés
  13. Az én napomat viszont bearanyoztad, bár ez téged nem vigasztal :))
    Rég röhögtem ennyire (talán a biciklis sztoridnál). Nagyon jól tetted, kíváncsi vagyok a reakcióra.

    VálaszTörlés
  14. mit tegyek, eddig pont nem jártam még erre, erre most meg egy jót kacagtam. kifejezetten autentikus dolognak tűnik ez, ilyenekből azért szokott kisülni jó is :)
    a silány minőségű sütőpapírokról nem is beszélve.

    VálaszTörlés