2010. szeptember 14., kedd

Igen(is)

A minden korban megtalálni a jót egy nagy baromság, mert most, hogy beeveztem az életközépbe (evezett a fene, sodort a víz), hiába meresztem a szemem, nem tudok nagy jókat felmutatni, legalábbis a korral kapcsolatosakat, hogy mitől is jobb most, mint 10 évvel ezelőtt.
Na de ma. Ma találtam egyet, ettől egyrészt megkönnyebbültem, hogy én is találtam valami specifikusat, másrészt az enyém az elmélet helyett gyakorlatban mutatkozott meg, melynek hatása ezerszeres, ugyanis felfedeztem, hogy az évek múlásával (jobb, ha azt mondom, rutinnal?) az étel akkor is finom lesz, ha meg sem kóstolja az ember. És nem, az évek során nem az ízlelőbimbóink váltak érzéketlenekké, ellenkezőleg, még inkább kifinomultak, hanem az ösztön beleköltözött az ujjaimba, a végükre, s átvették az irányítást.
Egyéb ösztönök is költözhetnének, nemcsak másik szobába, de más lakásba is.

6 megjegyzés:

  1. És ezt - mármint hogy a mami nem azért főz jobban, mert jobban főz, hanem mert mami korú - az ember konyhai pályafutása elején nem hiszi el, pedig igaz.

    VálaszTörlés
  2. Mitől, mitől, hát tíz éve tudtál ilyen szép táskákat csinálni, pl?

    VálaszTörlés
  3. Jaj, igen, erre nem is gondoltam, pedig!


    Mária: 10 éve is varrtam, egy másik szakasz volt, igaz, akkor nem táskákat, hanem quilteket, nyertem is vele itt-ott, tehát ha így nézem, most visszafejlődtem, az a fantázia már nem nagyon fellelhető.Mást tessék mondani! :o)

    VálaszTörlés
  4. Mária mellé állnék: mi lenne vajon, ha most próbálnál quilteket? Meglepődnél, szerintem.

    VálaszTörlés
  5. én azt szoktam mondani, hogy tőlem elloptak 10 évet, és valóban így is érzem, tehát a lelkem 10 évvel fiatalabb :D:D:D és ha innen nézem, mekkora tapasztalatom van, a "kis csitri" lelkemhez képest :D
    Nem az a lényeg, hogy akkor quilteket varrtál, hanem, hogy akkor nem varrtál táskákat és egyebeket.
    Amúgy meg nem arra kell koncentrálni, hogy mit csináltál 10 évvel ezelőtt vagy sem, hanem, hogy mit szeretnél csinálni 10 év múlva :-P
    Tudod, félig tele, vagy félig üres-e az a bizonyos pohár...

    Főzéshez: hiába tartjuk be a recepteket, nem tudunk olyan sütiket sütni, mint a dédim... még a nagymamám sem tudja reprodukálni.
    Na meg a csalamádéja... hiába mondta el, hogy hogy csinálja ("hát kislányom, egy marék só... :D) olyat már nem eszünk többet :-)

    VálaszTörlés
  6. Quilteket? Hm...

    Na jó, nosztalgiázni lehet!

    VálaszTörlés